Petit Press štartuje na východe dva týždenníky

Skupina Korzár začne vydávať 2 nové týždenníky - Prešovské noviny a Humenské noviny.

Skupina Korzár začne 28. 10. 2014 vydávať nový týždenník- Prešovské noviny. Vychádzať bude každý utorok v rozsahu 28 strán, vo formáte A3. O deň skôr vyjdú Humenské noviny – druhý týždenník, ktorý vzniká premenou a rozšírením Humenského Korzára.

Obsah budú v oboch prípadoch tvoriť miestne aktuálne a užitočné informácie - o politike, doprave, spoločenskom živote, na piatich stranách budú týždenníky prinášať aktuálne výsledky z víkendového športu a športovú publicistiku.

Generálny riaditeľ vydavateľstva Petit Press Alexej Fulmek tento krok vysvetľuje: „Rozhodli sme sa na východe pre ofenzívny postup. Vzhľadom k predpokladaným konsolidačným zmenám na trhu sa domnievame, že úspešné budu len silné skupiny s viacerými titulmi. Našim konečným cieľom je mať okrem denníka Korzár na východe republiky aj sieť silných týždenníkov podobných sieti týždenníkov MY na strednom a západnom Slovensku. Chceli by sme vybudovať 7 – 8 titulov s týždennou periodicitou v celkovom predanom náklade 15 000 kusov. Na post šéfredaktora týždenníkov sa nám podarilo získať skúseného mediálneho odborníka Petra Šabatu, ktorý pôsobil ako šéfredaktor MF Dnes, Pravdy a českých HN.“

Ľubica Tomková, riaditeľka divízie Východ, vydavateľstva Petit Press a.s. k novým Prešovským novinám dodáva: „Vnímame to ako splatenie dlhu mestu i okresu Prešov, uvedomujúc si, že v krajskom denníku sa im nedostáva potrebný priestor pre aktuálne miestne správy a informácie. Vďaka Prešovským novinám Korzár v roku 1999 do Prešova prišiel, teraz sa vďaka silnému krajskému denníku KORZÁR, Prešovské noviny do Prešova vrátia . Modernejšie, rozsahovo podstatne väčšie, obsahovo podstatne kvalitnejšie. Veríme, že v Prešove je priestor pre kvalitné miestne noviny s týždennou periodicitou zvlášť. Rozšírime tak ponuku pre čitateľov a inzerentov tohto mesta, okresu: nadalej silný krajský denník PREŠOVSKÝ KORZÁR a nový moderný okresný týdenník PREŠOVSKÉ NOVINY.“

Prešovské aj Humenské noviny budú mať naozaj rýdzo miestny obsah. „Budeme prinášať informácie z bezprostredného okolia našich čitateľov, týždenníky budú o nich a pre nich. V  novinách nájdu spravodajstvo - miestne kauzy aj predstavovanie ľudí, ktorí niečo dokázali, publicistiku, servis a správy zo spoločnosti - výročia, narodenia, blahoželania, sobáše... Rozsiahle a detailné bude športové spravodajstvo, ponúkneme aj zábavu a televízny program,“ upresňuje šéfredaktor týždenníkov Petr Šabata (v minulosti tiež viedol projekt lokálnych médií v spoločnosti PPF najbohatšieho Čecha Petra Kellnera).

„Obsah týždenníka bude úplne seriózny a nezávislý, čo ale neznamená nudný. Práve teraz pripravujeme predvolebné analýzy, ale aj seriál o úspešných rodákoch, dolaďujeme detaily spolupráce s hasičmi, turistami, modelármi a ďalšími združeniami a záujmovými skupinami, zástupcovia ktorých nám budú dodávať články a fotografie,“ dodáva Šabata.

Týždenníky budú stáť 50 centov, ročné predplatné vyjde na 25 eur.

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov spomedzi ostatných krajín

Prihlásili ste sa ako dobrovoľník na Olympiádu v Tokiu?

Atos pripravil úspešnú online platformu pre dobrovoľníkov, ktorí sa chcú podieľať na organizácii OH 2020 v Tokiu.

Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.

Proxenta vydáva nové emisie, k dispozícii budú o niekoľko dní

Štefánka by Pulitzer

Čo spája legendárnu bratislavskú kaviareň s Pulitzerom.