Mimoriadne v predaji ďalšie vstupenky na 1914 s J. Koleníkom

SND reaguje na vysoký záujem divákov o dlhoočakávané uvedenie inscenácie 1914 v Bratislave (28. - 30. októbra 2014)a mimoriadne uvoľňuje do predaja ďalšie vstupenky na všetky tri predstavenia.

Slovenské národné divadlo (SND) reaguje na vysoký záujem divákov o dlhoočakávané uvedenie inscenácie 1914 v Bratislave a mimoriadne uvoľňuje do predaja ďalšie vstupenky na všetky tri predstavenia od utorka 28. do štvrtka 30. októbra 2014. Člen Činohry SND Ján Koleník a jeho hereckí kolegovia z Národného divadla Praha i Vígszínház Budapešť tak spoločne predstúpia pred bezmála 1 950 divákov vo výpravnom umeleckom projekte v réžii divadelnej legendy Roberta Wilsona.

Dekoráciu do Bratislavy priviezli dva kamióny. Jej súčasťou sú aj špeciálne reflektory, ktoré sa v divadle bežne nepoužívajú. Inscenáciu zabezpečuje dvadsaťšesť technikov z Národného divadla Praha a sedemnásť technikov Slovenského národného divadla vrátane garderóby a masiek. Uvedeniu inscenácie predchádzajú dvojdňové prípravy.

Diváci uvidia podobenstvo nielen o roku 1914, ale hlavne o našom živote dnes – sto rokov po začiatku hroznej vojny, ktorá v skutočnosti odštartovala dvadsiate storočie. V inscenácii popri slovenčine zaznie aj čeština a maďarčina. Predstavenie uvedie Činohra SND s anglickými titulkami.

Posledné vstupenky na všetky tri predstavenia inscenácie 1914 si záujemcovia môžu zakúpiť v pokladniciach Slovenského národného divadla alebo hneď teraz prostredníctvom on-line nákupu na portáli www.snd.sk, na ktorom sa dozvedia bližšie informácie.

Nižšie náklady vo firme? Tri tipy, kde sa dá ušetriť

Pre každé ušetrené euro vo firme určite nájdete využitie, či už na bežný chod, alebo rast.

Čo si myslia mamy youtuberov o tom, čo robia ich deti?

Opýtali sme sa na to mám Bekima, Sellasieho a Surovej dcérky.

Nedocenený génius - prečo chýba v našich knižniciach?

Mnohými kritikmi je považovaný za najlepšieho slovenského spisovateľa. Rudolf Sloboda by v apríli oslávil 80 rokov.

Keď Slováci krotia morský vietor

CrazyFly z Nemšovej je známa značka vo svete kiteboardingu.