Štvrtok, 25. apríl , 2019

Mimoriadne v predaji ďalšie vstupenky na 1914 s J. Koleníkom

SND reaguje na vysoký záujem divákov o dlhoočakávané uvedenie inscenácie 1914 v Bratislave (28. - 30. októbra 2014)a mimoriadne uvoľňuje do predaja ďalšie vstupenky na všetky tri predstavenia.

Slovenské národné divadlo (SND) reaguje na vysoký záujem divákov o dlhoočakávané uvedenie inscenácie 1914 v Bratislave a mimoriadne uvoľňuje do predaja ďalšie vstupenky na všetky tri predstavenia od utorka 28. do štvrtka 30. októbra 2014. Člen Činohry SND Ján Koleník a jeho hereckí kolegovia z Národného divadla Praha i Vígszínház Budapešť tak spoločne predstúpia pred bezmála 1 950 divákov vo výpravnom umeleckom projekte v réžii divadelnej legendy Roberta Wilsona.

Dekoráciu do Bratislavy priviezli dva kamióny. Jej súčasťou sú aj špeciálne reflektory, ktoré sa v divadle bežne nepoužívajú. Inscenáciu zabezpečuje dvadsaťšesť technikov z Národného divadla Praha a sedemnásť technikov Slovenského národného divadla vrátane garderóby a masiek. Uvedeniu inscenácie predchádzajú dvojdňové prípravy.

Diváci uvidia podobenstvo nielen o roku 1914, ale hlavne o našom živote dnes – sto rokov po začiatku hroznej vojny, ktorá v skutočnosti odštartovala dvadsiate storočie. V inscenácii popri slovenčine zaznie aj čeština a maďarčina. Predstavenie uvedie Činohra SND s anglickými titulkami.

Posledné vstupenky na všetky tri predstavenia inscenácie 1914 si záujemcovia môžu zakúpiť v pokladniciach Slovenského národného divadla alebo hneď teraz prostredníctvom on-line nákupu na portáli www.snd.sk, na ktorom sa dozvedia bližšie informácie.

Enviro deň v Košiciach prinesie zábavu aj osvetu

Planétu máme len jednu a čím skôr ju začneme chrániť, tým lepšie.

Obchodník roka: Najvyššie ocenenie si šiestykrát odnáša Martinus

Už po šiestykrát si ocenenie Absolútny víťaz Mastercard Obchodník roka odnáša kníhkupectvo Martinus.

Fixný výnos až 7 % ročne. Bezpečné investície už od 10.000 eur

Investície do kvalitných investičných projektov prostredníctvom korporátnych cenných papierov sú medzi investormi obľúbené.

Športový deň Stavebnej fakulty STU v Bratislave

V rámci tradície sa na Stavebnej fakulte STU konal už 19. ročník Športového dňa, kde sa stretli zamestnanci proti študentom.