Ako si vybrať správnu MBA školu?

Uvažujete o ďalšom štúdiu, ale neustále ho odkladáte? A viete, že 67% tých, ktorí zahájenie štúdia odkladajú, nakoniec nikdy nezačne?

V súčasnosti často už „iba“ vysokoškolský titul nestačí – čím ďalej, tým väčší dôraz sa kladie na dosiahnutú prax. Jedným zo spôsobov, ako zvýšiť svoju profesijnú kvalifikáciu a mať lepšie vyhliadky do budúcnosti, je štúdium programu MBA (Master of Business Administration).

Pred výberom vhodnej MBA školy je potrebné si ujasniť, ako sa chcete špecializovať. Zamerať sa môžete na manažment, marketing, financie, medzinárodný obchod, human resources a mnoho ďalších, ktoré ponúka napríklad LIGS University. Ak si nie ste istí, aké zameranie si zvoliť, informujte sa na webových stránkach www.ligsuniversity.sk.

Ktorá škola Vám ponúkne to najlepšie?

Pri výbere by ste mali zohľadniť niekoľko nasledujúcich faktorov: históriu školy, referencie od absolventov, odbornosť lektorského tímu, napojenie na zahraničnú univerzitu, zahraničnú akreditáciu školy a tiež jazyk štúdia.

Ďalšími dôležitými aspektmi je dĺžka a forma štúdia. Okrem prezenčnej či kombinovanej formy je MBA možné študovať tiež modernou interaktívnou online formou. Tá vám umožňuje štúdium zahájiť kedykoľvek v priebehu roka, pričom študovať môžete prostredníctvom počítača s pripojením na internet, kedy chcete vy a nie kedy chce škola. Dĺžka štúdia potom záleží na vás, pohybuje sa od 1 roka vyššie.

Ako zaistiť financovanie vášho štúdia?

Štúdium programu MBA patrí medzi finančne náročnejšie.  Jednou z možností, ako nezaťažiť svoj rozpočet, je dohoda so zamestnávateľom, ktorý môže vaše štúdium preplatiť v rámci firemného benefitu či prehlbovania kvalifikácie. Ak si štúdium hradíte sami, informujte sa o možnosti splátkového kalendára. V prípade LIGS University si kurzovné môžete rozložiť až do 36 splátok.

Školu si môžete vybrať na základe vyššie uvedených faktorov, ale to rozhodujúce ostáva na vás – štúdiom MBA získate totiž práve toľko, koľko úsilia a vôle do neho vložíte. Štúdiom MBA okrem titulu nadobudnete nové kontakty, znalosti a skúsenosti a tiež vyššiu sebadôveru, ktorá prispeje k upevneniu vašej manažérskej pozície.

Plánovaním financií vás ani prísnejšie podmienky nezaskočia

Slováci sa začali vo veľkom zadlžovať.

Letná ponuka: Predplatné SME.sk len za 9,90 €

Objednajte si SME.sk na 3 mesiace a zoberte zaujímavé čítanie na vašu dovolenku.

HB Reavis rozširuje svoje portfólio v Londýne už o piaty projekt

Spoločnosť nadobudla priestory pri stanici Farringdon West, kde postaví kancelársku budovu nad železničnou traťou Crossrail.

Ochrana pred tropickou horúčavou

Aj tepelná izolácia nám môže zachovať chladnú hlavu.