Trenčiansky ošetrovateľský deň

Fakulta zdravotníctva Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne v spolupráci s Regionálnou komorou sestier a pôrodných asistentiek v Trenčíne, Fakultnou nemocnicou Trenčín a Oddelením zdrav

Fakulta zdravotníctva Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne v spolupráci s Regionálnou komorou sestier a pôrodných asistentiek v Trenčíne, Fakultnou nemocnicou Trenčín a Oddelením zdravotníctva a humánnej farmácie Trenčianskeho samosprávneho kraja, usporiadala dňa 27. októbra 2014 celoslovenskú vedeckú konferenciu 8. Trenčiansky ošetrovateľský deň s podtitulom Ošetrovateľstvo bez hraníc. Záštitu nad konferenciou prevzali  rektor Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne doc. Ing. Jozef Habánik, PhD. a primátor mesta Trenčín Mgr. Richard Rybníček.

01-r933_res.jpg

Program konferencie bol rozdelený do troch blokov. V prvom bloku s názvom „Ošetrovateľstvo bez hraníc“ boli prezentované príspevky zamerané na prípravu sestier na prácu s pacientom – cudzincom, t.j. rozvoj transkultúrneho ošetrovateľstva. Účastníkov konferencie zaujali aj skúsenosti slovenských sestier s prácou v zahraničí – v Írsku, Nemecku, Rakúsku a v USA .

03-r269_res.jpg

Druhý a tretí blok konferencie s názvom „Príklady dobrej praxe“ boli tvorené príspevkami, prezentujúcimi výstupy vybraných bakalárskych a diplomových prác absolventov Fakulty zdravotníctva TnUAD v akademickom roku 2013/2014.

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov spomedzi ostatných krajín

Prihlásili ste sa ako dobrovoľník na Olympiádu v Tokiu?

Atos pripravil úspešnú online platformu pre dobrovoľníkov, ktorí sa chcú podieľať na organizácii OH 2020 v Tokiu.

Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.

Proxenta vydáva nové emisie, k dispozícii budú o niekoľko dní

Štefánka by Pulitzer

Čo spája legendárnu bratislavskú kaviareň s Pulitzerom.