Capco Slovensko formuje budúcnosť financií

Capco, konzultačná spoločnosť zameraná výlučne na finančný sektor, za necelého 2,5 roka v Bratislave zamestnáva viac než 120 konzultantov.

Capco, globálna konzultačná spoločnosť zameraná výlučne na finančný sektor, za necelého 2,5 roka v Bratislave zamestnáva viac než 120 konzultantov.

Tento skutočne raketový vzostup podčiarkuje kvalifikáciu a motiváciu slovenských expertov vo finančných službách a IT oblasti. Viedlo to k dodaniu kvalitných pracovných výsledkov poskytovaných pre vedúce globálne finančné inštitúcie (špeciálne v starých krajinách EÚ) a takto pracovisko Capco v Bratislave stabilne pomáha formovať budúcnosť financií so svojimi spokojnými klientami na približne 20 paralelne bežiacich projektoch. Pozrime sa na niektoré príklady z praxe.

Vývoj produktu pre finančno-technologický startup s cieľom reálnej optimalizácie spracovania platieb

Finančno-technologická start-up spoločnosť so sídlom v USA a Nemecku, založená s cieľom vytvoriť B2B platobný systém na európskych a severoamerických trhoch, ktorý by pomohol malým a stredným podnikom optimalizovať spracovanie platieb s ich obchodnými partnermi. Spoločnosť chcela významne rozšíriť portfólio svojej ponuky, avšak mala obmedzené IT znalosti. Kľúčovými kritériami boli zručnosti, agilita, skúsenosti, lokalita v blízkosti a rozumné náklady. Capco poskytlo samostatný, dynamický 5-10 členný výrazne seniorný tím IT konzultantov so významnými skúsenosťami v SCRUM metodológii, zväčšilo infraštruktúru za 2 týždne a poskytlo expertné znalosti v platbách. Tím preukázal skvelú kombináciu agility a rozumných nákladov, keď vyvinul hlavné verzie novej produktovej línie plus prototypy pre dodatočné produkty pre klienta. Projekt vyústil do prudkého zníženia prevádzkových a investičných rizík a umožnil klientovi rozšíriť ďalej jeho obchodné a prevádzkové modely.

Splnenie regulačnej požiadavky s krátkym termínom

Klient Capco čelil výzvam pri implementácii vykazovacieho systému derivátov pre výkaz v súlade s EMIR-om (vykazovanie všetkých OTC derivátov a ostatných zahrnutých kontraktov pre obchodný  repozitár) k dátumu požadovanému direktívou EÚ. Klient požadoval implementáciu plne automatizovanej samostatnej aplikácie na spracovanie päťdesiat tisíc transakcií denne z dvoch rozdielnych  systémov. Pevne koordinovaní a vysoko efektívni konzultanti Capco vykonali komplexnú a transparentnú analýzu rozdielov k regulačným požiadavkám a podporu zastrešením vyplývajúcich úloh, poskytli komplexné vykazovacie schopnosti pre biznis OTC derivátov, zabezpečili úplný súlad s reguláciou pri rozumných nákladoch. Tím zaistil, že klient splnil nastavený termín a odovzdal výslednú vykazovaciu aplikáciu na produktové oddelenie klienta.

Využívanie Veľkých Dát na súlad so zákonmi

Klient Capco, nemecká retailová  banka, chcela nasadiť novú platformu,aby sa prispôsobila požiadavkám súčasných užívateľov a účtovným  požiadavkám, vyplývajúcim z Basel III. Výzvou bol reinžiniering existujúceho front-endového softwaru na zvýšenie priateľskosti pre užívateľov a na implementáciu novej back-endovej a vykazovacej funkcionality, založenej na spojených dátach naprieč všetkými portfóliami úverov banky. Následne po vyhodnotení na mieste business analytikmi Capco, tím konzultantov z Bratislavy zastrešil technickú analýzu, migráciu dát, vývoj, testovanie a migráciu aplikácie. Projekt poskytol nákladovo efektívny zmiešaný model analýzy na mieste a vzdialených dodávok, s vývojom dodaným z Bratislavy. Preukázal aj pružnosť Capco Bratislava a jeho portfólia modelov dodávok - vyslaním bratislavských konzultantov, aby sa pripojili k tímu na mieste, hneď po žiadosti.

Poskytnutie flexibilných a nákladovo-efektívnych riešení pre produkčnú podporu

Vedúci fínsky penzijný fond požadoval rozšírenie funkcionality už implementovaného obchodného systému Murex. Business oddelenie klienta požadovalo flexibilnú a spoľahlivú produkčnú podporu na spravovanie prevádzkových funkcií a potenciálnych problémov. Capco poskytlo  svojich senior biznis analytikov na analýzu denných problémov Murex-u, na identifikáciu a optimalizáciu technologických a biznis procesov a na zosúladenie, testovanie a nasadenie nových modulov. Vďaka kombinácii hlbokých biznis a technologických skúseností profesionálov Capco dodalo pružné a nákladovo efektívne riešenie produkčnej podpory, založené na modeli striedavých dodávok (na mieste u klienta a z Bratislavy).

O Capco

Capco je globálna biznis a technologická konzultačná spoločnosť venujúca sa výlučne finančnému sektoru. Rozpoznávame príležitosti a výzvy, ktorým čelia naši klienti a rozumieme im. Uplatňujeme sústredenie, prehľad a odhodlanie v konzultingu, technológiách a transformácii. Prekonávame zložitosť. Odstraňujeme prekážky. Pomáhame našim klientom realizovať ich potenciál na zvyšovanie úspechu. Hodnota, ktorú tvoríme, prehľad, ktorým prispievame a zručnosti našich ľudí znamenajú, že sme viac ako konzultanti. Sme skutoční účastníci  v odvetví. Spolu s našimi klientmi formujeme budúcnosť financií. Slúžime našim klientom z pracovísk v hlavných finančných centrách naprieč Severnou Amerikou, Európou, Afrikou a Aziou. V strednej a východnej Európe Capco pôsobí cez svoje pracovisko na Slovensku v Bratislave.

Viac informácií o spoločnosti Capco nájdete na www.capco.com.
capcologobaselinergb489x106px-r920_res.jpg

Dvory aj výhľad: Posledná fáza predaja v Jarabinkách je spustená

Ambiciózny projekt Jarabinky láka dvomi uzavretými dvormi, výbornou občianskou vybavenosťou a dynamickou lokalitou.

Týchto päť tipov vám pri podnikaní ušetrí tisíce eur

Menšie náklady môžu znamenať väčšie zisky.

Zamestnanci nestrážia svoje heslá dostatočne

Firmy môžu využiť nové technológie na správu hesiel, radia odborníci. Príkladom je Secret Server od firmy Thycotic.

Predstavenie projektu Ružomberok v pohybe

Čo znamená tento projekt? Z akého impulzu pramení myšlienka rozvoja bežeckého projektu Ružomberok v pohybe? Prečítaj si náš príbeh