Capco Slovensko formuje budúcnosť financií

Capco, konzultačná spoločnosť zameraná výlučne na finančný sektor, za necelého 2,5 roka v Bratislave zamestnáva viac než 120 konzultantov.

Capco, globálna konzultačná spoločnosť zameraná výlučne na finančný sektor, za necelého 2,5 roka v Bratislave zamestnáva viac než 120 konzultantov.

Tento skutočne raketový vzostup podčiarkuje kvalifikáciu a motiváciu slovenských expertov vo finančných službách a IT oblasti. Viedlo to k dodaniu kvalitných pracovných výsledkov poskytovaných pre vedúce globálne finančné inštitúcie (špeciálne v starých krajinách EÚ) a takto pracovisko Capco v Bratislave stabilne pomáha formovať budúcnosť financií so svojimi spokojnými klientami na približne 20 paralelne bežiacich projektoch. Pozrime sa na niektoré príklady z praxe.

Vývoj produktu pre finančno-technologický startup s cieľom reálnej optimalizácie spracovania platieb

Finančno-technologická start-up spoločnosť so sídlom v USA a Nemecku, založená s cieľom vytvoriť B2B platobný systém na európskych a severoamerických trhoch, ktorý by pomohol malým a stredným podnikom optimalizovať spracovanie platieb s ich obchodnými partnermi. Spoločnosť chcela významne rozšíriť portfólio svojej ponuky, avšak mala obmedzené IT znalosti. Kľúčovými kritériami boli zručnosti, agilita, skúsenosti, lokalita v blízkosti a rozumné náklady. Capco poskytlo samostatný, dynamický 5-10 členný výrazne seniorný tím IT konzultantov so významnými skúsenosťami v SCRUM metodológii, zväčšilo infraštruktúru za 2 týždne a poskytlo expertné znalosti v platbách. Tím preukázal skvelú kombináciu agility a rozumných nákladov, keď vyvinul hlavné verzie novej produktovej línie plus prototypy pre dodatočné produkty pre klienta. Projekt vyústil do prudkého zníženia prevádzkových a investičných rizík a umožnil klientovi rozšíriť ďalej jeho obchodné a prevádzkové modely.

Splnenie regulačnej požiadavky s krátkym termínom

Klient Capco čelil výzvam pri implementácii vykazovacieho systému derivátov pre výkaz v súlade s EMIR-om (vykazovanie všetkých OTC derivátov a ostatných zahrnutých kontraktov pre obchodný  repozitár) k dátumu požadovanému direktívou EÚ. Klient požadoval implementáciu plne automatizovanej samostatnej aplikácie na spracovanie päťdesiat tisíc transakcií denne z dvoch rozdielnych  systémov. Pevne koordinovaní a vysoko efektívni konzultanti Capco vykonali komplexnú a transparentnú analýzu rozdielov k regulačným požiadavkám a podporu zastrešením vyplývajúcich úloh, poskytli komplexné vykazovacie schopnosti pre biznis OTC derivátov, zabezpečili úplný súlad s reguláciou pri rozumných nákladoch. Tím zaistil, že klient splnil nastavený termín a odovzdal výslednú vykazovaciu aplikáciu na produktové oddelenie klienta.

Využívanie Veľkých Dát na súlad so zákonmi

Klient Capco, nemecká retailová  banka, chcela nasadiť novú platformu,aby sa prispôsobila požiadavkám súčasných užívateľov a účtovným  požiadavkám, vyplývajúcim z Basel III. Výzvou bol reinžiniering existujúceho front-endového softwaru na zvýšenie priateľskosti pre užívateľov a na implementáciu novej back-endovej a vykazovacej funkcionality, založenej na spojených dátach naprieč všetkými portfóliami úverov banky. Následne po vyhodnotení na mieste business analytikmi Capco, tím konzultantov z Bratislavy zastrešil technickú analýzu, migráciu dát, vývoj, testovanie a migráciu aplikácie. Projekt poskytol nákladovo efektívny zmiešaný model analýzy na mieste a vzdialených dodávok, s vývojom dodaným z Bratislavy. Preukázal aj pružnosť Capco Bratislava a jeho portfólia modelov dodávok - vyslaním bratislavských konzultantov, aby sa pripojili k tímu na mieste, hneď po žiadosti.

Poskytnutie flexibilných a nákladovo-efektívnych riešení pre produkčnú podporu

Vedúci fínsky penzijný fond požadoval rozšírenie funkcionality už implementovaného obchodného systému Murex. Business oddelenie klienta požadovalo flexibilnú a spoľahlivú produkčnú podporu na spravovanie prevádzkových funkcií a potenciálnych problémov. Capco poskytlo  svojich senior biznis analytikov na analýzu denných problémov Murex-u, na identifikáciu a optimalizáciu technologických a biznis procesov a na zosúladenie, testovanie a nasadenie nových modulov. Vďaka kombinácii hlbokých biznis a technologických skúseností profesionálov Capco dodalo pružné a nákladovo efektívne riešenie produkčnej podpory, založené na modeli striedavých dodávok (na mieste u klienta a z Bratislavy).

O Capco

Capco je globálna biznis a technologická konzultačná spoločnosť venujúca sa výlučne finančnému sektoru. Rozpoznávame príležitosti a výzvy, ktorým čelia naši klienti a rozumieme im. Uplatňujeme sústredenie, prehľad a odhodlanie v konzultingu, technológiách a transformácii. Prekonávame zložitosť. Odstraňujeme prekážky. Pomáhame našim klientom realizovať ich potenciál na zvyšovanie úspechu. Hodnota, ktorú tvoríme, prehľad, ktorým prispievame a zručnosti našich ľudí znamenajú, že sme viac ako konzultanti. Sme skutoční účastníci  v odvetví. Spolu s našimi klientmi formujeme budúcnosť financií. Slúžime našim klientom z pracovísk v hlavných finančných centrách naprieč Severnou Amerikou, Európou, Afrikou a Aziou. V strednej a východnej Európe Capco pôsobí cez svoje pracovisko na Slovensku v Bratislave.

Viac informácií o spoločnosti Capco nájdete na www.capco.com.
capcologobaselinergb489x106px-r920_res.jpg

Vaše umenie bude hýbať Tatrami. Zapojte sa do súťaže ZSSK

V hre je preukaz MAXI KLASIK a prestíž!

Dizajn exteriéru nových jednotiek môžu navrhnúť samotní cestujúci (vizualizácia).

Tipy, kam ísť na dovolenku počas Veľkej Noci

Využívate veľkonočné voľné dni na cestovanie? Tieto destinácie sú práve v kurze.

Tablet nie je na všetko, ale v tomto dokáže zázraky

Kde sa dvaja bijú, tablet víťazí.

Recenze youtubera JeezyJ: jak dopadla autokamera Mio MiVue 785 ?

Dotykový displej, GPS, radary a řada funkcí - jak dopadne autokamera Mio MiVue 785 Touch s nekompromisním testem youtubera JeezyJ?

Test youtubera JeezyJ autokamerky MiVue 785 Touch