Keď bio znamená skutočnú prírodu

Spoznajte organické a biodynamické vinárstvo Emiliana z Čile a využite až 30% zľavu na vybrané vína.

Pravý dotyk prírody. Aj tak sa dá nazvať biodynamické a organické vinárstvo Emiliana z Čile. Pred takmer dekádou, bratia José a Rafael Guilisasti začali vizionársky proces premeny tradičného čilského vinárstva na 100% organické vinárstvo s minimálnym dopadom na životné prostredie. Ich cieľom bolo vytvoriť biovína, ktoré by sa mohli porovnávať kvalitou s akýmkoľvek vínom na svete. Dnes sa ich sen stal skutočnosťou a vinárstvo Emiliana je najväčšie biodynamické vinárstvo sveta.

Zakladateľom vinárstva Emiliana bolo od začiatku jasné že najdôležitejšie je využiť svoje prostredie a Terroir oblasti. Jediná cesta na to, aby oblasť ostala panensky čistá, prístupná a nedotknutá bola vydať sa smerom k tradíciám a biodynamickej agrikultúre.  Jedným z posledných veľkých úspechov bolo v roku 2013, keď Emiliana získala titul „Green winery of the year“. Bude to asi aj tým, že keď sa poprechádzate vo viniciach tohto vinárstva, tak nebudete mať problém stretnúť sa z ich vlastnou hydinou, koňmi ba dokonca ani divokými lamami. Toto všetko dotvára pocit o vinárskom nebi na zemi.

Čo je to biodynamika ?

Určite všade dookola počujete o známom klišé bio a o bio vínach, ale vinárstvo Emiliana nemá nič spoločné s tým čo nájdete už skoro všade okolo nás s týmto názvom bio. Totiž biodynamika je komplikovaný a náročnejší spôsob pestovania viniča. Na to aby sa dosiahla rovnováha  medzi človekom, prírodou a vínom trvá niekoľko rokov. Hrozno sa zbiera len ručne a v termínoch, ktoré sa považujú za vhodné a technologicky ideálne. Ošetrovanie hrozna prebieha s  prírodnými produktmi a pred každou vinicou sú vysadené ruže ako detektor chorôb. Všetky priestory vinárstva sú postavené z prírodných materiálov, tak isto ako aj pivnice kde víno zrie v ich vlastných sudoch z okolitého dubu. V neposlednom rade aj samotné fľaše vína a etikety sú vyrobené z recyklovaného skla a papiera.

Ako chutí víno z Emiliany ?

Emiliana ako prvá v histórií Čile, vyrobila biodynamické víno a to v roku 1997 a bolo ním práve ich vlajková loď Emiliana Gé. Toto víno je často krát cuvée odrôd Cabernet Sauvignon, Syrah a Carmenére a je produkované z najlepšieho hrozna z vinohradov vinárstva. Pár rokov na to ho nasledovalo ďalšie veľké víno ktoré dostalo názov od domorodcov a to „Coyam“, pomenované po prastarých stromoch, ktoré rastú v okolí vinohradov. Dnes je Coyam jedným z najlepších vín v kategórií cena & kvalita.

Vyhrajte výber vína z vinárstva Emiliana

Počas nasledujúcich 2 týždňov sme si pre vás pripravili na vino.SME.sk až 30% zľavu na výber vín tohto vinárstva. A nielen to, práve teraz máte jedinečnú šancu vyhrať výber 6 vín z vinárstva Emiliana. Viac informácii o súťaži a zľave nájdete tu.

Prevádzkovateľom internetového obchodu vino.sme.sk a zároveň predávajúcim je spoločnosť CORNER s. r. o.  Vino.sme.sk Vám ponúka viac ako 1000 druhov vynikajúcich vín z najvýznamnejších svetových, ale aj slovenských vinohradníckych oblastí. Starostlivý výber vín do našej ponuky zaručuje, že produkt ktorý si zvolíte je vždy výborným pomerom kvality a ceny a splní očakávania aj náročných milovníkov vína. Zásoby viac ako 150 000 fliaš vína v našom sklade nám umožňujú rýchlosť dodania a zároveň exkluzivitu tovaru. Okrem toho pri objednávke nad 50€ ako jediní na Slovensku ponúkame dopravu zadarmo. Pri objednávke nad 30€ platíte za dopravu len polovicu.

Nižšie náklady vo firme? Tri tipy, kde sa dá ušetriť

Pre každé ušetrené euro vo firme určite nájdete využitie, či už na bežný chod, alebo rast.

Čo si myslia mamy youtuberov o tom, čo robia ich deti?

Opýtali sme sa na to mám Bekima, Sellasieho a Surovej dcérky.

Nedocenený génius - prečo chýba v našich knižniciach?

Mnohými kritikmi je považovaný za najlepšieho slovenského spisovateľa. Rudolf Sloboda by v apríli oslávil 80 rokov.

Keď Slováci krotia morský vietor

CrazyFly z Nemšovej je známa značka vo svete kiteboardingu.