Mestská dopravná spoločnosť získala ďalší certifikát

Mestskej dopravnej spoločnosti v Považskej Bystrici bol nezávislým hodnotením spoločnosti BISNODE, s. r. o. Slovensko pridelený certifikát v úrovni AA.

Partnermi hodnotiacej komisie sú slovenská obchodná a priemyselná komora a hospodárske noviny. V celonárodnom meradle certifikát dosahuje 5,4 percent firiem pôsobiacich na Slovensku.

Ako nás informoval predseda predstavenstva a riaditeľ spoločnosti Jozef Keruľ, hodnotenie sa vykonáva z hľadiska ekonomických výsledkov a výsledkov pozície na trhu. „Hlavnými ukazovateľmi hodnotenia je uzávierka za posledné tri roky, marža, ziskovosť, výška základného kapitálu, dobrá platobná disciplína, počet zamestnancov, miera zadlženosti a ďalšie ekonomické ukazovatele. Aby mohla byť firma certifikovaná, musia byť splnené tieto základné podmienky,“ uvádza.

Z prieskumu je hodnotenie o to objektívnejšie, že o ňom spoločnosti nevedia. O výsledkoch sa dozvedia iba v prípade kladného výsledku. Spoločnosť MDS prešla tento proces s výsledným pridelením certifikátu AA, čo ju radí medzi stabilné , seriózne a spoľahlivé spoločnosti, ktoré si plnia všetky záväzky voči štátu a sú silným partnerom na trhu.

Investície do techniky boli kľúčové

Oceneniu predchádzalo množstvo noviniek, ktoré prichádzali na trh postupne a vnášali cestujúcim viac komfortu do cestovania. Poslednou z nich bolo zavedenie wifi pripojenia do všetkých mestských spojoch. Cestujúci môžu túto službu naplno využívať od septembra tohto roku. „Novinku uvítali najmä žiaci a študenti. Nájdu sa však aj cestujúci z radov starších ľudí, ktorí si kvôli internetu vyberajú i dlhšiu trasu,“ konštatuje Jozef Keruľ. Zároveň dodáva, že doba už pokročila natoľko, že túto službu vo firme nevnímajú ako nadštandard.

V zavádzaní technológií do všetkých spojov pokračuje MDS i naďalej. Prednedávnom avizovala novú aplikáciu, ktorá umožní sledovať v čase cestovania dokumentárne filmy. Podľa technika spoločnosti Radovana Čmelu sa na tom už intenzívne pracuje, takže v realite sa to premietne, čo nevidieť.

Dvory aj výhľad: Posledná fáza predaja v Jarabinkách je spustená

Ambiciózny projekt Jarabinky láka dvomi uzavretými dvormi, výbornou občianskou vybavenosťou a dynamickou lokalitou.

Týchto päť tipov vám pri podnikaní ušetrí tisíce eur

Menšie náklady môžu znamenať väčšie zisky.

Zamestnanci nestrážia svoje heslá dostatočne

Firmy môžu využiť nové technológie na správu hesiel, radia odborníci. Príkladom je Secret Server od firmy Thycotic.

Predstavenie projektu Ružomberok v pohybe

Čo znamená tento projekt? Z akého impulzu pramení myšlienka rozvoja bežeckého projektu Ružomberok v pohybe? Prečítaj si náš príbeh