Mestská dopravná spoločnosť získala ďalší certifikát

Mestskej dopravnej spoločnosti v Považskej Bystrici bol nezávislým hodnotením spoločnosti BISNODE, s. r. o. Slovensko pridelený certifikát v úrovni AA.

Partnermi hodnotiacej komisie sú slovenská obchodná a priemyselná komora a hospodárske noviny. V celonárodnom meradle certifikát dosahuje 5,4 percent firiem pôsobiacich na Slovensku.

Ako nás informoval predseda predstavenstva a riaditeľ spoločnosti Jozef Keruľ, hodnotenie sa vykonáva z hľadiska ekonomických výsledkov a výsledkov pozície na trhu. „Hlavnými ukazovateľmi hodnotenia je uzávierka za posledné tri roky, marža, ziskovosť, výška základného kapitálu, dobrá platobná disciplína, počet zamestnancov, miera zadlženosti a ďalšie ekonomické ukazovatele. Aby mohla byť firma certifikovaná, musia byť splnené tieto základné podmienky,“ uvádza.

Z prieskumu je hodnotenie o to objektívnejšie, že o ňom spoločnosti nevedia. O výsledkoch sa dozvedia iba v prípade kladného výsledku. Spoločnosť MDS prešla tento proces s výsledným pridelením certifikátu AA, čo ju radí medzi stabilné , seriózne a spoľahlivé spoločnosti, ktoré si plnia všetky záväzky voči štátu a sú silným partnerom na trhu.

Investície do techniky boli kľúčové

Oceneniu predchádzalo množstvo noviniek, ktoré prichádzali na trh postupne a vnášali cestujúcim viac komfortu do cestovania. Poslednou z nich bolo zavedenie wifi pripojenia do všetkých mestských spojoch. Cestujúci môžu túto službu naplno využívať od septembra tohto roku. „Novinku uvítali najmä žiaci a študenti. Nájdu sa však aj cestujúci z radov starších ľudí, ktorí si kvôli internetu vyberajú i dlhšiu trasu,“ konštatuje Jozef Keruľ. Zároveň dodáva, že doba už pokročila natoľko, že túto službu vo firme nevnímajú ako nadštandard.

V zavádzaní technológií do všetkých spojov pokračuje MDS i naďalej. Prednedávnom avizovala novú aplikáciu, ktorá umožní sledovať v čase cestovania dokumentárne filmy. Podľa technika spoločnosti Radovana Čmelu sa na tom už intenzívne pracuje, takže v realite sa to premietne, čo nevidieť.

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov spomedzi ostatných krajín

Prihlásili ste sa ako dobrovoľník na Olympiádu v Tokiu?

Atos pripravil úspešnú online platformu pre dobrovoľníkov, ktorí sa chcú podieľať na organizácii OH 2020 v Tokiu.

Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.

Proxenta vydáva nové emisie, k dispozícii budú o niekoľko dní

Štefánka by Pulitzer

Čo spája legendárnu bratislavskú kaviareň s Pulitzerom.