Utorok, 27. október, 2020 | Meniny má SabínaKrížovkyKrížovky

Počítače pre dobrú vec

Spoločnosť Spravbytkomfort,a.s. Prešov obnovila svoj firemný hardware.

Spoločnosť SPRAVBYTKOMFORT,a.s. Prešov obnovila svoj firemný hardware. V rámci toho vybrala desať plne funkčných počítačových zostáv, ktoré našli svoje ďalšie využitie v neziskových organizáciách a zariadeniach na území mesta Prešov.

Po dôslednom zvážení, komu by sme mohli tieto počítačové zostavy ponúknuť, sme dospeli k názoru, že obdarujeme tých, pre ktorých je počítač nedostupný.

„Oslovili sme Inge Doležalovú a Renátu Kukovú, ktoré zastupujú občianske združenie Sociálny Prešov. Spolu sme našli možnosť použitia darovaných počítačov pre deti zo sociálne slabších rodín, seniorov či ďalšie zraniteľné cieľové skupiny a pre rôzne mimovládne organizácie v meste Prešov,“ uviedla pri odovzdávaní počítačových zostáv Natália Banduričová, riaditeľka Spravbytkomfortu.

„Na výzvu sa prihlásilo 9 žiadateľov. Tri neziskové organizácie Trojlístok, Človek pre človeka a Relevant, Detský domov Prešov, Gréckokatolícka charita, krízové stredisko Slnečný dom, zariadenie pre seniorov Harmónia, Jednota dôchodcov a Združenie autoškôl.  Jeden projekt nesplnil podmienky výzvy, tak bol z hodnotenia vyradený. Na návrh členov hodnotiacej komisie bola jedna počítačová zostava darovaná študentovi N. G., ktorý sa ocitol v ťažkej životnej situácii a rodine K., kde sa mama sama stará o 18 ročné trojčatá .“ priblížila výsledok mini výzvy Ingrid Doležalová, hlavná koordinátorka webového portálu a predsedníčka združenia Sociálny Prešov.

Ako uviedol Paul Minarik, člen predstavenstva Spravbytkomfortu, „hľadáme priestor a pomáhame v lokalite priamo tam, kde pôsobíme. Spomedzi doterajších aktivít spomeniem rekonštrukcie detských ihrísk, rôzne súťaže pre stredoškolákov, žiakov základných a materských škôl. Spoluprácu so združením Sociálny Prešov vnímam ako prvý krok našej činnosti v oblasti sociálnej pomoci. Verím, že počítače nájdu svoje uplatnenie a v budúcnosti pripravíme ďalšie zmysluplné sociálne projekty.“

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Pandémia spomaľuje inovácie. Spoločnosti šetria

Podniková mobilita rieši základné potreby firmy aj to, akým spôsobom bude spravovať dopravnú politiku i politiku vozového parku.

Developer roka YIT Slovakia je na Slovensku už desať rokov

K svojim 10. narodeninám dostal aj darček: až 3 ocenenia zo 14. ročníka ASB Gala.

Milan Murcko pri preberaní ceny verejnosti

Pomáhajte čítaním

Kúpou predplatného SME.sk podporíte projekt OMAMA.