Utorok, 19. január, 2021 | Meniny má MárioKrížovkyKrížovky

Počítače pre dobrú vec

Spoločnosť Spravbytkomfort,a.s. Prešov obnovila svoj firemný hardware.

Spoločnosť SPRAVBYTKOMFORT,a.s. Prešov obnovila svoj firemný hardware. V rámci toho vybrala desať plne funkčných počítačových zostáv, ktoré našli svoje ďalšie využitie v neziskových organizáciách a zariadeniach na území mesta Prešov.

Po dôslednom zvážení, komu by sme mohli tieto počítačové zostavy ponúknuť, sme dospeli k názoru, že obdarujeme tých, pre ktorých je počítač nedostupný.

„Oslovili sme Inge Doležalovú a Renátu Kukovú, ktoré zastupujú občianske združenie Sociálny Prešov. Spolu sme našli možnosť použitia darovaných počítačov pre deti zo sociálne slabších rodín, seniorov či ďalšie zraniteľné cieľové skupiny a pre rôzne mimovládne organizácie v meste Prešov,“ uviedla pri odovzdávaní počítačových zostáv Natália Banduričová, riaditeľka Spravbytkomfortu.

„Na výzvu sa prihlásilo 9 žiadateľov. Tri neziskové organizácie Trojlístok, Človek pre človeka a Relevant, Detský domov Prešov, Gréckokatolícka charita, krízové stredisko Slnečný dom, zariadenie pre seniorov Harmónia, Jednota dôchodcov a Združenie autoškôl.  Jeden projekt nesplnil podmienky výzvy, tak bol z hodnotenia vyradený. Na návrh členov hodnotiacej komisie bola jedna počítačová zostava darovaná študentovi N. G., ktorý sa ocitol v ťažkej životnej situácii a rodine K., kde sa mama sama stará o 18 ročné trojčatá .“ priblížila výsledok mini výzvy Ingrid Doležalová, hlavná koordinátorka webového portálu a predsedníčka združenia Sociálny Prešov.

Ako uviedol Paul Minarik, člen predstavenstva Spravbytkomfortu, „hľadáme priestor a pomáhame v lokalite priamo tam, kde pôsobíme. Spomedzi doterajších aktivít spomeniem rekonštrukcie detských ihrísk, rôzne súťaže pre stredoškolákov, žiakov základných a materských škôl. Spoluprácu so združením Sociálny Prešov vnímam ako prvý krok našej činnosti v oblasti sociálnej pomoci. Verím, že počítače nájdu svoje uplatnenie a v budúcnosti pripravíme ďalšie zmysluplné sociálne projekty.“

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?

Porovnali sme život v Bratislave na štyroch rôznych miestach.

Najobľúbenejšie auto Slovákov je opäť ŠKODA

Značka aj napriek pandémii trhala rekordy.

Predajom kraľovala FABIA, ŠKODA valcovala jednotlivé segmenty. Jednoznačné prvenstvo značky ŠKODA potvrdzujú aj celkové predaje jednotlivých modelov, ktoré suverénne vedie model FABIA – 4 607 ks.

PLANEO Elektro funguje aj počas lockdownu - má akčný výpredaj

V najrozšírenejšej sieti elektropredajní môžete stále POHODLNE NAKUPOVAŤ A TOVAR mať doma EŠTE DNES. Teraz dokonca ešte lacnejšie.