Počítače pre dobrú vec

Spoločnosť Spravbytkomfort,a.s. Prešov obnovila svoj firemný hardware.

Spoločnosť SPRAVBYTKOMFORT,a.s. Prešov obnovila svoj firemný hardware. V rámci toho vybrala desať plne funkčných počítačových zostáv, ktoré našli svoje ďalšie využitie v neziskových organizáciách a zariadeniach na území mesta Prešov.

Po dôslednom zvážení, komu by sme mohli tieto počítačové zostavy ponúknuť, sme dospeli k názoru, že obdarujeme tých, pre ktorých je počítač nedostupný.

„Oslovili sme Inge Doležalovú a Renátu Kukovú, ktoré zastupujú občianske združenie Sociálny Prešov. Spolu sme našli možnosť použitia darovaných počítačov pre deti zo sociálne slabších rodín, seniorov či ďalšie zraniteľné cieľové skupiny a pre rôzne mimovládne organizácie v meste Prešov,“ uviedla pri odovzdávaní počítačových zostáv Natália Banduričová, riaditeľka Spravbytkomfortu.

„Na výzvu sa prihlásilo 9 žiadateľov. Tri neziskové organizácie Trojlístok, Človek pre človeka a Relevant, Detský domov Prešov, Gréckokatolícka charita, krízové stredisko Slnečný dom, zariadenie pre seniorov Harmónia, Jednota dôchodcov a Združenie autoškôl.  Jeden projekt nesplnil podmienky výzvy, tak bol z hodnotenia vyradený. Na návrh členov hodnotiacej komisie bola jedna počítačová zostava darovaná študentovi N. G., ktorý sa ocitol v ťažkej životnej situácii a rodine K., kde sa mama sama stará o 18 ročné trojčatá .“ priblížila výsledok mini výzvy Ingrid Doležalová, hlavná koordinátorka webového portálu a predsedníčka združenia Sociálny Prešov.

Ako uviedol Paul Minarik, člen predstavenstva Spravbytkomfortu, „hľadáme priestor a pomáhame v lokalite priamo tam, kde pôsobíme. Spomedzi doterajších aktivít spomeniem rekonštrukcie detských ihrísk, rôzne súťaže pre stredoškolákov, žiakov základných a materských škôl. Spoluprácu so združením Sociálny Prešov vnímam ako prvý krok našej činnosti v oblasti sociálnej pomoci. Verím, že počítače nájdu svoje uplatnenie a v budúcnosti pripravíme ďalšie zmysluplné sociálne projekty.“

Štátny tajomník envirorezortu: Na sucho musíme byť pripravení.

Predchádzanie je vždy lepšie a lacnejšie ako riešenie následkov.

Užívate konský kolagén a cítite sa ako antický hrdina?

Čoraz častejšie dostávame e-maily, v ktorých sa nás ľudia pýtajú či je naozaj konská kĺbová výživa vhodná aj pre ľudí.

Uncovering Artificial Intelligence in Slovakia

Artificial Intelligence is already delivering a real value for businesses.

Digitalizácia dokumentov firmám ušetrí nielen peniaze

Papierové dokumenty ovládajú nielen štátne úrady, ale i súkromné firmy, banky a iné inštitúcie.