Prezentačné dni podnikov

Na pôdu Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne zavítali naši úspešní absolventi, ktorí sa o svoju profesionálnu budúcnosť zaujímali už v období štúdia, po jeho skončení sa uplatnili vo s

Na pôdu Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne zavítali jej úspešní absolventi, ktorí sa o svoju profesionálnu budúcnosť zaujímali už v období štúdia, po jeho skončení sa uplatnili vo svojom odbore a dnes zastávajú dôležité riadiace či vrcholové pozície v rôznych podnikoch a organizáciách. Osobné pozvanie rektora, doc. Ing. Jozefa Habánika, PhD., prijali úspešní absolventi z významných spoločností Trenčianskeho regiónu.

img1278-r372_res.jpg

„Prax počas štúdia je predpokladom úspechu našich študentov! Cieľom našej univerzity je poskytnúť študentom kvalitné vzdelanie a spojením s praxou už počas štúdia garantovať flexibilitu a uplatniteľnosť na trhu práce.“ , poznamenal rektor Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne, doc. Ing. Jozef Habánik, PhD.

Prezentačné dni podnikov otvoril Ing. Štefan Chudoba, PhD. – odborný garant pre popularizáciu Národného projektu Vysoké školy ako motory rozvoja vedomostnej spoločnosti. Následne sa študentom prihovorili naši úspešní absolventi – Ing. Andrej Lysák, PhD. (STK Trenčín), Ing. Lukáš Zubo (Matador Group), Ing. Martin Hošták, PhD. (Republiková únia zamestnávateľov SR), Bc. Juraj Šedivý (Konštrukta-Industry), Ing. Dominika Sulová (EXPO Center), Ing. Martin Prekop (SV Engineering), Ing. Miroslav SaganIng. Martin BenkaIng. Mário Mojžiš (ENICS Slovakia), a Ing. Miroslav Šagát (AU Optronics Slovakia) spolu s dvomi študentami Trenčianskej univerzity, ktorí v podniku absolvovali študentskú stáž. Za ich ochotu a ústretovosť im patrí úprimné poďakovanie, že aj napriek dôležitým pracovným povinnostiam si vo svojom harmonograme dokázali nájsť čas, aby študentom mohli poodhaliť tajomstvo svojho úspechu a poskytli im tak vzácne know-how plnohodnotného uplatnenia na trhu práce.

img1332-r234_res.jpg

Súčasť programu prezentačných dní podnikov, spoločností a organizácií tvorili prednášky na tému „Ako byť úspešný – význam praxe pri uplatnení sa na trhu práce“. Študentom vysokých škôl sa so svojimi pracovnými príbehmi prihovorili absolventi, ktorí dnes zastávajú kľúčové pozície v úspešných spoločnostiach a organizáciách. Takéto podujatia umožňujúce prepojenie dvoch dôležitých aspektov – teórie a praxe, vytvárajú na univerzitnej pôde priaznivé prostredie pre úspešnú spoluprácu a nadväzovanie nových kontaktov, podstatných nielen pre študentov, ale i pre firmy.

img1334-r149_res.jpg

Hlavným cieľom tejto aktivity je sprostredkovanie stretnutí vysokoškolákov s potenciálnymi zamestnávateľmi, ktorí im už počas štúdia umožnia vo svojich podnikoch a organizáciách okúsiť možnosti pracovného života prostredníctvom krátkodobých exkurzií či dlhodobých stáží, pričom tí najúspešnejší z nich budú mať možnosť absolvovať aj prax v zahraničí.

Prečo kupovať first moment na exotické destinácie už teraz?

Lepší výber odletu, ubytovania aj vychytených termínov a cenový bonus.

Pivovarníci rozdeľujú peniaze

Rozhodnite, komu pôjde tisíc eur.

Najkrajšie americké národné parky

Neostávajte iba v slávnych mestách USA. Vydajte sa na západ do národných parkov.

Podceňovať skúšobné jazdy sa pri výbere vozidla neoplatí

Správna skúšobná jazda môže odhaliť, že vybrané vozidlo pre vás nie je to pravé.