Prezentačné dni podnikov

Na pôdu Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne zavítali naši úspešní absolventi, ktorí sa o svoju profesionálnu budúcnosť zaujímali už v období štúdia, po jeho skončení sa uplatnili vo s

Na pôdu Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne zavítali jej úspešní absolventi, ktorí sa o svoju profesionálnu budúcnosť zaujímali už v období štúdia, po jeho skončení sa uplatnili vo svojom odbore a dnes zastávajú dôležité riadiace či vrcholové pozície v rôznych podnikoch a organizáciách. Osobné pozvanie rektora, doc. Ing. Jozefa Habánika, PhD., prijali úspešní absolventi z významných spoločností Trenčianskeho regiónu.

img1278-r372_res.jpg

„Prax počas štúdia je predpokladom úspechu našich študentov! Cieľom našej univerzity je poskytnúť študentom kvalitné vzdelanie a spojením s praxou už počas štúdia garantovať flexibilitu a uplatniteľnosť na trhu práce.“ , poznamenal rektor Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne, doc. Ing. Jozef Habánik, PhD.

Prezentačné dni podnikov otvoril Ing. Štefan Chudoba, PhD. – odborný garant pre popularizáciu Národného projektu Vysoké školy ako motory rozvoja vedomostnej spoločnosti. Následne sa študentom prihovorili naši úspešní absolventi – Ing. Andrej Lysák, PhD. (STK Trenčín), Ing. Lukáš Zubo (Matador Group), Ing. Martin Hošták, PhD. (Republiková únia zamestnávateľov SR), Bc. Juraj Šedivý (Konštrukta-Industry), Ing. Dominika Sulová (EXPO Center), Ing. Martin Prekop (SV Engineering), Ing. Miroslav SaganIng. Martin BenkaIng. Mário Mojžiš (ENICS Slovakia), a Ing. Miroslav Šagát (AU Optronics Slovakia) spolu s dvomi študentami Trenčianskej univerzity, ktorí v podniku absolvovali študentskú stáž. Za ich ochotu a ústretovosť im patrí úprimné poďakovanie, že aj napriek dôležitým pracovným povinnostiam si vo svojom harmonograme dokázali nájsť čas, aby študentom mohli poodhaliť tajomstvo svojho úspechu a poskytli im tak vzácne know-how plnohodnotného uplatnenia na trhu práce.

img1332-r234_res.jpg

Súčasť programu prezentačných dní podnikov, spoločností a organizácií tvorili prednášky na tému „Ako byť úspešný – význam praxe pri uplatnení sa na trhu práce“. Študentom vysokých škôl sa so svojimi pracovnými príbehmi prihovorili absolventi, ktorí dnes zastávajú kľúčové pozície v úspešných spoločnostiach a organizáciách. Takéto podujatia umožňujúce prepojenie dvoch dôležitých aspektov – teórie a praxe, vytvárajú na univerzitnej pôde priaznivé prostredie pre úspešnú spoluprácu a nadväzovanie nových kontaktov, podstatných nielen pre študentov, ale i pre firmy.

img1334-r149_res.jpg

Hlavným cieľom tejto aktivity je sprostredkovanie stretnutí vysokoškolákov s potenciálnymi zamestnávateľmi, ktorí im už počas štúdia umožnia vo svojich podnikoch a organizáciách okúsiť možnosti pracovného života prostredníctvom krátkodobých exkurzií či dlhodobých stáží, pričom tí najúspešnejší z nich budú mať možnosť absolvovať aj prax v zahraničí.

V Žiline sme vytvorili priestor, aby mladí ľudia neodišli

Stanicu sme chceli zrekonštruovať za milión korún, stálo to desať.

Pravda o mäse v burgroch z McDonald’s

Používajú kvalitné mäso?

322 m2 a mesto ako na dlani. Bratislava má atypický penthouse

Najväčší z bytov projektu Jarabinky Grande láka náročných záujemcov nielen svojou grandióznosťou, ale aj unikátnosťou priestoru.

Dva rekordy na druhý pokus

Druhé narodeniny PSK Arény sa budú niesť v znamení pokusu o slovenský rekord.