Prezentačné dni podnikov

Na pôdu Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne zavítali naši úspešní absolventi, ktorí sa o svoju profesionálnu budúcnosť zaujímali už v období štúdia, po jeho skončení sa uplatnili vo s

Na pôdu Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne zavítali jej úspešní absolventi, ktorí sa o svoju profesionálnu budúcnosť zaujímali už v období štúdia, po jeho skončení sa uplatnili vo svojom odbore a dnes zastávajú dôležité riadiace či vrcholové pozície v rôznych podnikoch a organizáciách. Osobné pozvanie rektora, doc. Ing. Jozefa Habánika, PhD., prijali úspešní absolventi z významných spoločností Trenčianskeho regiónu.

img1278-r372_res.jpg

„Prax počas štúdia je predpokladom úspechu našich študentov! Cieľom našej univerzity je poskytnúť študentom kvalitné vzdelanie a spojením s praxou už počas štúdia garantovať flexibilitu a uplatniteľnosť na trhu práce.“ , poznamenal rektor Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne, doc. Ing. Jozef Habánik, PhD.

Prezentačné dni podnikov otvoril Ing. Štefan Chudoba, PhD. – odborný garant pre popularizáciu Národného projektu Vysoké školy ako motory rozvoja vedomostnej spoločnosti. Následne sa študentom prihovorili naši úspešní absolventi – Ing. Andrej Lysák, PhD. (STK Trenčín), Ing. Lukáš Zubo (Matador Group), Ing. Martin Hošták, PhD. (Republiková únia zamestnávateľov SR), Bc. Juraj Šedivý (Konštrukta-Industry), Ing. Dominika Sulová (EXPO Center), Ing. Martin Prekop (SV Engineering), Ing. Miroslav SaganIng. Martin BenkaIng. Mário Mojžiš (ENICS Slovakia), a Ing. Miroslav Šagát (AU Optronics Slovakia) spolu s dvomi študentami Trenčianskej univerzity, ktorí v podniku absolvovali študentskú stáž. Za ich ochotu a ústretovosť im patrí úprimné poďakovanie, že aj napriek dôležitým pracovným povinnostiam si vo svojom harmonograme dokázali nájsť čas, aby študentom mohli poodhaliť tajomstvo svojho úspechu a poskytli im tak vzácne know-how plnohodnotného uplatnenia na trhu práce.

img1332-r234_res.jpg

Súčasť programu prezentačných dní podnikov, spoločností a organizácií tvorili prednášky na tému „Ako byť úspešný – význam praxe pri uplatnení sa na trhu práce“. Študentom vysokých škôl sa so svojimi pracovnými príbehmi prihovorili absolventi, ktorí dnes zastávajú kľúčové pozície v úspešných spoločnostiach a organizáciách. Takéto podujatia umožňujúce prepojenie dvoch dôležitých aspektov – teórie a praxe, vytvárajú na univerzitnej pôde priaznivé prostredie pre úspešnú spoluprácu a nadväzovanie nových kontaktov, podstatných nielen pre študentov, ale i pre firmy.

img1334-r149_res.jpg

Hlavným cieľom tejto aktivity je sprostredkovanie stretnutí vysokoškolákov s potenciálnymi zamestnávateľmi, ktorí im už počas štúdia umožnia vo svojich podnikoch a organizáciách okúsiť možnosti pracovného života prostredníctvom krátkodobých exkurzií či dlhodobých stáží, pričom tí najúspešnejší z nich budú mať možnosť absolvovať aj prax v zahraničí.

Ako dlho trvá vybavenie hypotéky? Zopár dní, ale aj pár týždňov

NBS vydala nariadenie, ktoré upravuje poskytovanie hypoték nad 90 % a 80 % hodnoty zabezpečenia. Platiť začína 1. 7. 2018.

Všetko, čo rodiny milujú

Ponuka rodinných dovoleniek v Burgenlande

Trpký darček od vlády: prichádza nová 8 % daň z poistiek

Vláda chce od ľudí zinkasovať 60 miliónov navyše.

Bratislava má najmodernejšiu linku na triedenie surovín

V Bratislave včera predstavili novú automatizovanú separačnú linku, ktorá využíva celosvetovo najvyspelejšie technológie.