Proti finančnej neistote sa môžete poistiť dopredu

Dostatočnú finančnú rezervu ma vytvorených len 18 % Slovákov

Podľa posledných štatistík NBS máme oproti minulému roku v bankách o 3,7 % viac úspor, pričom na jedného Slováka tak pripadne v priemere 4850 eur uložených v banke. Keďže sa však do celoštátneho priemeru započítavajú nižšie aj vyššie platy, väčšina klientov takúto finančnú rezervu mať nemusí. Čo môžeme urobiť pre to, aby nás nepredvídateľné udalosti nezaskočili?

Finanční experti radia najmä zamerať sa na zlepšenie svojej hospodárnosti, príjem si rozdeliť a odkladať si vždy niečo bokom. Postačí pritom, ak si z mesačnej výplaty odložíme 10 %. Táto suma nám za bežných okolností škrt cez rozpočet neurobí a zaručí nám časť príjmu aj v prípade dlhšej finančnej neistoty.

Poistiť si môžete aj úver

Väčšiu istotu môžeme získať aj pri splácaní pôžičiek, na ktoré dnes putuje značná časť z rodinných rozpočtov Slovákov. Banky dnes ponúkajú poistenie bankových produktov a týka sa to aj spotrebných úverov. Šikovné riešenie ponúka aj online banka Zuno, v ktorej klienti získajú k pôžičke Plus poistenie úveru zadarmo. V prípade nečakanej situácie ako napríklad úraz s dlhšími následkami, ktorý môže značne ovplyvniť príjem klienta, mu banka pomôže so splácaním a časť splátok počas trvania poistnej udalosti bude splácať zaňho. Pozitívom tiež je, že vďaka balíku služieb navyše môže klient kedykoľvek zmeniť zmluvné podmienky svojej pôžičky. Bezplatne napríklad znižuje svoju mesačnú splátku, v závislosti od jeho finančnej situácie. Klient môže taktiež splatiť celý úver predčasne, bez akýchkoľvek poplatkov navyše.

Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať

Strávte hlavné sviatky roka netradične - namiesto zimy si oddýchnite v exotike.

Stavebná fakulta hostila medzinárodnú konferenciu CSASC

V dňoch 11. a ž 14. septembra sa na Stavebnej fakulte STU v Bratislave uskutočnila piata medzinárodná konferencia CSASC 2018

Cestárske kariérne dni 2018 na SvF

Takmer 30 stredoškolákov sa zúčastnilo Cestárskych kariérnych dní na pôde Stavebnej fakulty STU v Bratislave.

Najužitočnejšia appka

Uľahčí život všetkým rodičom i zábudlivcom