Výživa očí – aká je správna ?

Dennodenné hypnotizovanie počítačovej obrazovky, zaspávanie pri televízii alebo nočné žmúrenie do papierov. Aby to náš zrak prežil, potrebujeme pre oči získať správnu výživu očí a vitamíny pre ne.

Vitamíny z prírody

Zelenina, ovocie a celkovo zdravá a nutrične vyvážená strava je pre ľudský organizmus nesmierne dôležitá. Rovnako aj my potrebujeme poriadnu výživu pre oči. Dobrá správa je, že všetko, čo pre správne fungovanie očí potrebujeme, vieme nájsť na svojom tanieri.

Doprajte si čerstvú zeleninu! Špenát, kapusta, cuketa, ružičkový kel, mangold alebo kukurica obsahujú luteín a zeaxanthín, prírodné zlato pre oči. Antioxidant luteín je súčasťou centra najostrejšieho videnia ľudského oka. Toto prírodné žlto-oranžové farbivo spomaľuje degeneratívne zmeny na sietnici, brzdí vznik šedého zákalu a všeobecne prispieva k prevencii a zníženiu rizika očných chorôb. Na raňajky si doprajte volské oko alebo praženicu, luteín sa ukrýva aj vo vaječnom žĺtku.

Konzumujte červené a oranžové potraviny. Mrkva, sladké zemiaky, paradajky, jahody, marhule, broskyne, tekvica sú zdrojom vitamínu A a betakaroténu. Dostatočné množstvo betakaroténu podporuje správnu funkciu sietnice a ostatných častí oka. Znižuje riziko šedého zákalu a makulárnej degenerácie.

Nevynechajte ani vitamín C, céčko pozitívne vplýva na správnu funkciu oka a znižuje riziko šedého zákalu. Jeho bohatým zdrojom sú práve citrusy, surová i kyslá kapusta alebo ríbezle. Keď budete pravidelne chrúmať mandle a oriešky, dodáte svojim očiam aj potrebný vitamín E, ktorý spomaľuje rozvoj makulárnej degenerácie.

Tieto vitamíny a dôležité minerály potrebné pre správnu funkciu našich očí nájdete aj vo výživovom doplnku Reviophtal LUTEIN MAX. Je dôležité, aby ste mysleli na svoj zrak každý deň a dopriali očiam tú správnu výživu.

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.

Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu

„Podporujem AlenuBašistovú, pretože som presvedčená, že svojimi skúsenosťami a vedomosťami, výrazne pomôže športu v Košiciach.“

Čo nemôžete zaregistrovať ako ochrannú známku?

Do registra ochranných známok si nemôžete prihlásiť primárne následovné označenia

Potrebujete ochrannú známku pre Váš produkt ?

Podnikateľom sa často stáva, že výborná služba alebo tovar sú odkopírované a vlastníkom spoločnosti.