Streda, 26. február, 2020 | Meniny má Viktor

Len tri banky majú svoje pobočky v každom okrese. Viete, ktoré?

Na jednu bankovú pobočku pripadá na Slovensku až 5100 obyvateľov. Viete, ktoré tri banky majú svoje pobočky vo všetkých 79 okresoch?

Viac ako 1000 bankových pobočiek a viac ako 5100 obyvateľov na jednu pobočku. Taká je štatistika dostupnosti bankových pobočiek na Slovensku. Všetkých 79 okresov však svojimi pobočkami pokrývajú len tri banky. Je tá vaša medzi nimi?

Top 9 najvýznamnejších slovenských bánk má na Slovensku celkovo viac ako 1000 pobočiek a na jednu bankovú pobočku tak pripadá viac ako 5 100 obyvateľov. Je to veľa alebo málo? Odpoveďou môže byť informácia o situácii v ostatných členských krajinách EÚ. V nich totiž na jednu bankovú pobočku pripadá v priemere len 2 500 obyvateľov.  S dostupnosťou bánk to teda na Slovensku až také ružové nie je a všetkých 79 okresov pokrýva svojimi pobočkami len Slovenská sporiteľňa, VÚB banka a Prima banka.

Za posledné tri roky sa síce na Slovensku otvorilo  63 nových pobočiek, až 53 z nich však patrilo Prima banke. Tá je totiž jedinou bankou, ktorá tak výrazne rozširuje svoju pobočkovú sieť a s poslednými prírastkami na bratislavských Dlhých dieloch a v nákupnom centre Bory Mall má už 101 pobočiek a 206 bankomatov.

V počte pobočiek je Prima banka číslom 3 už v štyroch krajoch – v Košickom, Prešovskom, Žilinskom a Banskobystrickom. S novými pobočkami zvýšila dostupnosť svojich bankových produktov a služieb, vďaka čomu jej výrazne rastie počet nových a spokojných klientov a už druhý rok je najrýchlejšie rastúcou retailovou bankou.

info-blok-490pix-r746_res.jpg

Bude ďalší Učiteľ Slovenska práve z vášho mesta alebo obce?

Komenského inštitút už tretíkrát vyzýva všetkých, aby nominovali výnimočných učiteľov na ocenenie Učiteľ Slovenska.

Bývanie stvorené pre šťastné detstvo

Hľadáte bývanie, zohľadňujúce unikátne potreby detí? Ako by malo vyzerať pravé „kids friendly“ bývanie? A kde ho nájdete?

Angličtina nielen pre maturantov

Prílohy s vypracovanými maturitnými otázkami nájdete v SME 26. a 27. februára.