Len tri banky majú svoje pobočky v každom okrese. Viete, ktoré?

Na jednu bankovú pobočku pripadá na Slovensku až 5100 obyvateľov. Viete, ktoré tri banky majú svoje pobočky vo všetkých 79 okresoch?

Viac ako 1000 bankových pobočiek a viac ako 5100 obyvateľov na jednu pobočku. Taká je štatistika dostupnosti bankových pobočiek na Slovensku. Všetkých 79 okresov však svojimi pobočkami pokrývajú len tri banky. Je tá vaša medzi nimi?

Top 9 najvýznamnejších slovenských bánk má na Slovensku celkovo viac ako 1000 pobočiek a na jednu bankovú pobočku tak pripadá viac ako 5 100 obyvateľov. Je to veľa alebo málo? Odpoveďou môže byť informácia o situácii v ostatných členských krajinách EÚ. V nich totiž na jednu bankovú pobočku pripadá v priemere len 2 500 obyvateľov.  S dostupnosťou bánk to teda na Slovensku až také ružové nie je a všetkých 79 okresov pokrýva svojimi pobočkami len Slovenská sporiteľňa, VÚB banka a Prima banka.

Za posledné tri roky sa síce na Slovensku otvorilo  63 nových pobočiek, až 53 z nich však patrilo Prima banke. Tá je totiž jedinou bankou, ktorá tak výrazne rozširuje svoju pobočkovú sieť a s poslednými prírastkami na bratislavských Dlhých dieloch a v nákupnom centre Bory Mall má už 101 pobočiek a 206 bankomatov.

V počte pobočiek je Prima banka číslom 3 už v štyroch krajoch – v Košickom, Prešovskom, Žilinskom a Banskobystrickom. S novými pobočkami zvýšila dostupnosť svojich bankových produktov a služieb, vďaka čomu jej výrazne rastie počet nových a spokojných klientov a už druhý rok je najrýchlejšie rastúcou retailovou bankou.

info-blok-490pix-r746_res.jpg

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov spomedzi ostatných krajín

Prihlásili ste sa ako dobrovoľník na Olympiádu v Tokiu?

Atos pripravil úspešnú online platformu pre dobrovoľníkov, ktorí sa chcú podieľať na organizácii OH 2020 v Tokiu.

Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.

Proxenta vydáva nové emisie, k dispozícii budú o niekoľko dní

Štefánka by Pulitzer

Čo spája legendárnu bratislavskú kaviareň s Pulitzerom.