E-learning znižuje náklady firiem

Vzdelávanie je oblasť, na ktorej firmy často šetria. Ale dnes už nemusia!

Jednou z možností je prechod firmy z klasického prezenčného na elektronické vzdelávanie, e-learning,“ hovorí jeden zo spolumajiteľov slovenského vzdelávacieho portálu www.e-ducation.com Ing. Jozef Babiak. „E-learning dokáže okrem znižovania nákladov priniesť firme, ale aj jej zamestnancom veľkú pridanú hodnotu. Ak má spoločnosť dobre pripravenú koncepciu elektronického vzdelávania, dokáže svojim zamestnancom okrem tradičných vnútropodnikových kurzov poskytnúť aj iné kurzy pre osobnostný rozvoj,“ dopĺňa Ing. Peter Petruš, druhý zo spolumajiteľov.

Pridanou hodnotou pre firmy je automatizácia procesov spojených so vzdelávaním ako napr. automatická kontrola štúdia, vyhodnocovanie, prideľovanie certifikátov, atď. „Spoločnosť OVB Allfinanz Slovensko a.s. prepojila svoj vlastný informačný systém s portálom www.e-ducation.com, aby sme získali spätnú väzbu o absolvovaní zo zákona povinných školení pre našu obchodnú sieť - sprostredkovateľov finančných služieb. Týmto spôsobom máme k dispozícii plne automatizovaný proces kontroly a navyše šetríme náklady,“ uvádza Bc. RNDr. Ivica Chačaturianová, prokuristka a riaditeľka odboru vzdelávania a vzťahov s verejnosťou.

Dobre spracovaná koncepcia a správne nastavené procesy pri e-learningu vedú k znižovaniu nákladov na vzdelávanie, zvyšujú efektivitu vzdelávania, čím firma získava pridanú hodnotu. E-learningové vzdelávanie predstavuje cestu k efektívnemu vzdelávaniu v moderných firmách.

Aké funkcie a aké činnosti môžu firmy prostredníctvom e-learningu využívať?

• vstupné školenia pre nových zamestnancov pre oboznámenie sa s firmou a produktové činnosti,
  • testovanie zamestnancov s automatickým vyhodnocovaním,
  • automatické získavanie certifikátov,
  • prepojenie na vnútropodnikové informačné systémy
  • živé video školenia pre zamestnancov pobočiek,

„Spoločnosť MBI International, s.r.o. využíva živé video školenia pre svojich zamestnancov po celom Slovensku, čím šetrí náklady na cestovné, stravné a ubytovanie lektorov. Na prevádzku nám stačí bežná webová kamera a nepotrebujeme žiadne softvérové vybavenie. Video prenos školenia zabezpečuje portál www.e-ducation.com, “ hovorí riaditeľ spoločnosti Ing. Martin Ružička.

V súčasnom trende rýchleho rozvoja informačných technológií sú možnosti uplatnenia e-learningu vo firemnom vzdelávaní široké a ponúkané služby sú finančne nenáročné. Vzdelávací portál www.e-ducation.com ponúka firmám najširšiu funkcionalitu pre elektronické vzdelávanie na trhu. Keďže ide  o slovenský produkt, je aj najlacnejší, pretože prevádzka systému nepodlieha žiadnym licenčným poplatkom tretích strán. Na zavedenie e-learningu vo Vašej spoločnosti Vám postačí len pár kliknutí. Nepotrebujete žiadne technické vybavenie okrem štandardných počítačov.

smeelearning-r888_res.jpg

Máte už program pre deti na túto sobotu?

Novootvorený farmársky Trch. – Chutný trh v Slnečnice Markete bude už túto sobotu 26. mája oslavovať so všetkými deťmi.

TOP trendy 2018 v alternatívnych prístupoch ku zdraviu

Počuli ste už napríklad o digitálnej detoxikácii alebo e-Terapii? Prečítajte si o nových alternatívnych prístupoch ku zdraviu.

Biznis úver: Lepší tím, stroje, či menej stresu s faktúrami

Pozrite sa, kedy sa oplatí na rozvoj firmy využiť peniaze od banky.

Síce malí, no výnimoční regionálni dodávatelia. Poznáte ich?

Týmto menším regionálnym dodávateľom sa podarilo zaujať nielen svoje okolie, ale aj Kaufland. Určite si ich obľúbite aj vy.