Študenti Trenčianskej univerzity na exkurzii vo Volkswagen

Prostredníctvom Národného projektu Vysoké školy ako motory rozvoja vedomostnej spoločnosti sa študenti Fakulty špeciálnej techniky Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne zúčastnili....

Prostredníctvom Národného projektu Vysoké školy ako motory rozvoja vedomostnej spoločnosti sa študenti Fakulty špeciálnej techniky Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne zúčastnili exkurzie vo Volkswagen Slovakia, a. s.

Hneď v úvode návštevy sa študenti dozvedeli množstvo informácii o histórii závodu, o zavádzaní nových technologických postupov a inovácií vo výrobe až po konečné produkty, ktoré sa konštruujú v závode. Závod patrí k najväčším slovenským zamestnávateľom a k najväčším exportérom v Slovenskej republike. Bratislavský závod je zároveň jediným automobilovým závodom na svete, vyrábajúcim vozidlá piatich značiek pod jednou strechou.

img1719-r766_res.jpg

Počas exkurzie sa študenti zo študijného programu Údržba špeciálnej mobilnej techniky dozvedeli podrobné informácie o výrobe komponentov do automobilov, technologických procesoch, nových materiálov a kompletizácie automobilov. Odborný personál študentov previedol cez kombináciu troch hál – lisovňa, karosáreň a agregátnu halu. Študentov tiež zaujala dokonale riadená logistická sieť, s prízvučným názvom „just in time“, ktorá zabezpečuje dodanie dielov vždy načas.

Prínos exkurzií pre študentov vyzdvihol aj rektor Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne doc. Ing. Jozef Habánik, PhD.: „Národný projekt prináša inováciu do vzdelávacích aktivít našich univerzít a vysokých škôl, a teda konkrétne aj na pôdu našej Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne kde sa môžu naši študenti prevažne v technicky orientovaných študijných programoch zúčastňovať na exkurziách v podnikoch, ale aj zúčastňovať sa konkrétnych praxí . Študent na univerzite získava vzdelanie z hľadiska teoretických znalostí, ale len v podnikovej praxi získa praktické skúsenosti.“

assemblyhall071055x500-r708_res.jpg

Fakulta špeciálnej techniky Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne je fakulta strojárskeho zamerania orientovaná na konštrukciu, výrobu a spoľahlivosť špeciálnej a mobilnej techniky, na stroje spracovateľského priemyslu a strojárske výrobné stroje a zariadenia. Vychováva odborníkov v oblasti technických materiálov, technologických procesov, výrobného manažmentu, kvality výrobkov, automatizácie a komplexného riadenia výrobných procesov v strojárskej výrobe, automatizačnej a výpočtovej technike.  Absolventi majú širokú možnosť uplatnenia sa v praxi v oblasti automobilovej a špeciálnej techniky, ale aj v akomkoľvek strojárskom, výrobnom alebo opravárenskom podniku.

Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska

Ruské poklady sa dostali do hľadáčika cestovateľov nielen kvôli majstrovstvám.

Špeciálna príloha: Krížovky na leto

Prílohu pre všetkých, čo radi lúštia, nájdete už v piatok 20. júla v denníku SME.

Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia

Z autocentier AAA AUTO si zákazníci za prvých šesť mesiacov odviezli 41 000 vozidiel.

Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí

Dovolenka vo Vysokých Tatrách a v Liptove bude toto leto opäť výhodnejšia.