Pondelok, 6. apríl, 2020 | Meniny má Irena

Študenti Trenčianskej univerzity na exkurzii vo Volkswagen

Prostredníctvom Národného projektu Vysoké školy ako motory rozvoja vedomostnej spoločnosti sa študenti Fakulty špeciálnej techniky Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne zúčastnili....

Prostredníctvom Národného projektu Vysoké školy ako motory rozvoja vedomostnej spoločnosti sa študenti Fakulty špeciálnej techniky Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne zúčastnili exkurzie vo Volkswagen Slovakia, a. s.

Hneď v úvode návštevy sa študenti dozvedeli množstvo informácii o histórii závodu, o zavádzaní nových technologických postupov a inovácií vo výrobe až po konečné produkty, ktoré sa konštruujú v závode. Závod patrí k najväčším slovenským zamestnávateľom a k najväčším exportérom v Slovenskej republike. Bratislavský závod je zároveň jediným automobilovým závodom na svete, vyrábajúcim vozidlá piatich značiek pod jednou strechou.

img1719-r766_res.jpg

Počas exkurzie sa študenti zo študijného programu Údržba špeciálnej mobilnej techniky dozvedeli podrobné informácie o výrobe komponentov do automobilov, technologických procesoch, nových materiálov a kompletizácie automobilov. Odborný personál študentov previedol cez kombináciu troch hál – lisovňa, karosáreň a agregátnu halu. Študentov tiež zaujala dokonale riadená logistická sieť, s prízvučným názvom „just in time“, ktorá zabezpečuje dodanie dielov vždy načas.

Prínos exkurzií pre študentov vyzdvihol aj rektor Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne doc. Ing. Jozef Habánik, PhD.: „Národný projekt prináša inováciu do vzdelávacích aktivít našich univerzít a vysokých škôl, a teda konkrétne aj na pôdu našej Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne kde sa môžu naši študenti prevažne v technicky orientovaných študijných programoch zúčastňovať na exkurziách v podnikoch, ale aj zúčastňovať sa konkrétnych praxí . Študent na univerzite získava vzdelanie z hľadiska teoretických znalostí, ale len v podnikovej praxi získa praktické skúsenosti.“

assemblyhall071055x500-r708_res.jpg

Fakulta špeciálnej techniky Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne je fakulta strojárskeho zamerania orientovaná na konštrukciu, výrobu a spoľahlivosť špeciálnej a mobilnej techniky, na stroje spracovateľského priemyslu a strojárske výrobné stroje a zariadenia. Vychováva odborníkov v oblasti technických materiálov, technologických procesov, výrobného manažmentu, kvality výrobkov, automatizácie a komplexného riadenia výrobných procesov v strojárskej výrobe, automatizačnej a výpočtovej technike.  Absolventi majú širokú možnosť uplatnenia sa v praxi v oblasti automobilovej a špeciálnej techniky, ale aj v akomkoľvek strojárskom, výrobnom alebo opravárenskom podniku.

Sú vaše deti teraz viac na nete?Zoberte ich na www.detinanete.sk

Je to tak, momentálne sa podstatná časť bežných aktivít detí presunula do online prostredia.

Pri kúpe klimatizácie sa oplatí poznať aj druhý názor

Ak ste si už nechali vypracovať jednu ponuku, využite možnosť získať aj druhý názor od odborníkov. Jednoducho, online a zadarmo.

V centre Košíc vyrastá eco-friendly biznis centrum

Splachuje sa podzemnou vodou, vzduch filtrujú a merajú jeho kvalitu.