Poradňa dobrého hospodára

Poradíme ako ušetriť na úveroch a pôžičkách.

Máte pôžičku z banky, nebankovej alebo lízingovej spoločnosti? Existuje pravdepodobnosť až 80%, že môžete platiť menšie splátky.  Inšpirujte sa skutočnými príbehmi ľudí.

Mesačne ušetria na splátke viac ako 70 eur

Manželia Štefan a Agáta si nevedeli zo svojich príjmov nič ušetriť. Platili bežné výdavky na domácnosť, stravu a dopravu. Pokiaľ chceli niečo nad rámec, požičali si. Rodine s dvoma deťmi sa pôžičky vyšplhali až na 5 400 eur. „Splácali sme 427 Eur mesačne. Vďaka OTP Banke sme vyplatili svoje staré úvery a dnes platíme mesačne len 354 Eur,“ dodal Štefan. Hoci manželia dostali aj ponuku, že im OTP Banka môže ponechať splátku a poskytne im viac peňazí, rozhodli sa nakoniec pre zníženie svojich mesačných výdavkov.

Znížili sme im mesačnú splátku

„Minulý rok sme mali náročné leto – potrebovali sme zariadenie do domácnosti a zároveň sme chceli spolu s deťmi ísť k moru,“ povedal pán Pavol. Nakoľko nemali dosť peňazí, rozhodli sa požičať si od banky. So splácaním nemali problém, ale keď sa dozvedeli, že je možné znížiť si splátky, pokúsili sa o to. „V pobočke OTP Banky nám poradili a namiesto 157 Eur vypočítali mesačnú splátku len 142 Eur.“

Ako postupuje dobrý hospodár:

Z viacerých strán je vidieť ponuky na prenesenie úverov či pôžičiek do iných bánk. Skôr ako však vezmete nový úver, overte si nasledovné:

1.     Akú výslednú úrokovú sadzbu vám banka vie ponúknuť v celkovom prepočte.

2.     Či banka vie refinancovať všetky vaše nevýhodné pôžičky (všetky typy), úvery v nebankových spoločnostiach, kreditné karty a povolené prečerpania na účtoch.

3.     Či vám banka poskytne aj peniaze navyše - t.j. bezúčelové navýšenie pri zachovaní rovnakej splátky.

RADA: V OTP Banke vám na počkanie a zadarmo skontrolujú aktuálne pôžičky, či sú naozaj drahé a hneď vám aj prepočítajú, koľko ušetríte s novou pôžičkou.

*Údaj o 80-percentnej pravdepodobnosti platenia nižších splátok vychádza z interných štatistík OTP Banky a je zostavený z pomeru schválených a neschválených spotrebiteľských úverov určených na refinancovanie.

smetext490x400-r242_res.jpeg

Máte už program pre deti na túto sobotu?

Novootvorený farmársky Trch. – Chutný trh v Slnečnice Markete bude už túto sobotu 26. mája oslavovať so všetkými deťmi.

TOP trendy 2018 v alternatívnych prístupoch ku zdraviu

Počuli ste už napríklad o digitálnej detoxikácii alebo e-Terapii? Prečítajte si o nových alternatívnych prístupoch ku zdraviu.

Biznis úver: Lepší tím, stroje, či menej stresu s faktúrami

Pozrite sa, kedy sa oplatí na rozvoj firmy využiť peniaze od banky.

Síce malí, no výnimoční regionálni dodávatelia. Poznáte ich?

Týmto menším regionálnym dodávateľom sa podarilo zaujať nielen svoje okolie, ale aj Kaufland. Určite si ich obľúbite aj vy.