Poradňa dobrého hospodára

Poradíme ako ušetriť na úveroch a pôžičkách.

Máte pôžičku z banky, nebankovej alebo lízingovej spoločnosti? Existuje pravdepodobnosť až 80%, že môžete platiť menšie splátky.  Inšpirujte sa skutočnými príbehmi ľudí.

Mesačne ušetria na splátke viac ako 70 eur

Manželia Štefan a Agáta si nevedeli zo svojich príjmov nič ušetriť. Platili bežné výdavky na domácnosť, stravu a dopravu. Pokiaľ chceli niečo nad rámec, požičali si. Rodine s dvoma deťmi sa pôžičky vyšplhali až na 5 400 eur. „Splácali sme 427 Eur mesačne. Vďaka OTP Banke sme vyplatili svoje staré úvery a dnes platíme mesačne len 354 Eur,“ dodal Štefan. Hoci manželia dostali aj ponuku, že im OTP Banka môže ponechať splátku a poskytne im viac peňazí, rozhodli sa nakoniec pre zníženie svojich mesačných výdavkov.

Znížili sme im mesačnú splátku

„Minulý rok sme mali náročné leto – potrebovali sme zariadenie do domácnosti a zároveň sme chceli spolu s deťmi ísť k moru,“ povedal pán Pavol. Nakoľko nemali dosť peňazí, rozhodli sa požičať si od banky. So splácaním nemali problém, ale keď sa dozvedeli, že je možné znížiť si splátky, pokúsili sa o to. „V pobočke OTP Banky nám poradili a namiesto 157 Eur vypočítali mesačnú splátku len 142 Eur.“

Ako postupuje dobrý hospodár:

Z viacerých strán je vidieť ponuky na prenesenie úverov či pôžičiek do iných bánk. Skôr ako však vezmete nový úver, overte si nasledovné:

1.     Akú výslednú úrokovú sadzbu vám banka vie ponúknuť v celkovom prepočte.

2.     Či banka vie refinancovať všetky vaše nevýhodné pôžičky (všetky typy), úvery v nebankových spoločnostiach, kreditné karty a povolené prečerpania na účtoch.

3.     Či vám banka poskytne aj peniaze navyše - t.j. bezúčelové navýšenie pri zachovaní rovnakej splátky.

RADA: V OTP Banke vám na počkanie a zadarmo skontrolujú aktuálne pôžičky, či sú naozaj drahé a hneď vám aj prepočítajú, koľko ušetríte s novou pôžičkou.

*Údaj o 80-percentnej pravdepodobnosti platenia nižších splátok vychádza z interných štatistík OTP Banky a je zostavený z pomeru schválených a neschválených spotrebiteľských úverov určených na refinancovanie.

smetext490x400-r242_res.jpeg

Dva rekordy na druhý pokus

Druhé narodeniny PSK Arény sa budú niesť v znamení pokusu o slovenský rekord.

Mestská polícia má viac slúžiť záujmom občanov

Úlohou mestskej polície nemá byť kontrolovať parkovné v prospech súkromnej firmy, ale dohliadať na bezpečnosť v meste.

Objednali ste sa už u zubára? Preventívne ...

Kedy ideme k stomatológovi? Keď už musíme. Bolesť je stále jediným dôvodom, kedy sa odhodláme sadnúť si do zubárskeho kresla.

Virtuálne sídlo v Bratislave

Cenové porovnanie virtuálneho sídla a prenájmu kancelárií a analýza výhod a benefitov. Upozornenie na riziká a nevýhody.