Štvrtok, 25. apríl , 2019

Spojenie s virtuálnou realitou zhmotní predstavy o bývaní

Sprístupniť vytvorenie vizualizácie vlastnej predstavy bývania čo najširšiemu počtu užívateľov zamýšľa v krátkej dobe košická spoločnosť ENLI.

enliSprístupniť vytvorenie vizualizácie vlastnej predstavy bývania čo najširšiemu počtu užívateľov zamýšľa v krátkej dobe košická spoločnosť ENLI. V súčasnosti finalizuje webovú platformu ENLI VirtualCreator a ENLI FutureView, ktorá bude prevratnou novinkou v oblasti  bývania nielen na slovenskom, ale aj na svetovom trhu.

Prelom vo svete bývania

Sprievodca bývaním ENLI - ENVIRONMENT FOR LIFE dokáže vďaka novej platforme inovatívne prepojiť dva svety: virtuálny a reálny. S virtuálnou realitou pracuje tak, ako sa to doteraz nikomu nepodarilo. „Vytvorili sme platformu, kde absolútna väčšina užívateľov dostupným spôsobom zhmotní svoje vízie. Ide o ENLI VirtualCreator, v ktorom dokáže ktokoľvek navrhnúť nový dom či kanceláriu, a to rýchlo a jednoducho,“ vysvetľuje jeden zo zakladateľov ENLI Viktor Vojtek. O bývaní tak spotrebiteľ už nemusí iba hovoriť, jednoducho si ho naplánuje a  vytvorí vizualizáciu.

enli

Virtuálna a rozšírená realita

S pojmom virtuálna realita pracuje množstvo spoločností, ENLI však prináša novinku aj v tomto smere. Pri ENLI VirtualCreator ide o vytvorenie 3D priestoru vo vysokej kvalite, kde ponúka možnosť meniť a upravovať virtuálne objekty a aj samotný pôvodný reálny priestor či  objekt. Medzi ďalšie benefity patrí tzv. Real time renderovanie grafického obsahu, čiže simulácia pohybu ako v reálnom svete, pričom obsah je dynamický, ponúka možnosť neustále meniť  interiér, doplnky, farby. Pri vytváraní bývania dokáže flexibilne vytvárať, dopĺňať, meniť objekty a ich vybavenie, farebnosť a zariadenie. Ako ďalej dodáva spoluzakladateľ firmy Martin Uličný: „ENLI prichádza na svetový  trh, aby ľuďom uľahčila život pri vytváraní bývania. Rozšírená virtuálna realita, s ktorou pracujeme, ich zoberie na miesta, ktoré zatiaľ existujú len v ich predstavách.“  ENLI FutureView dokáže prepojiť svet reálny a virtuálny. Projekt, ktorý je vytvorený  virtuálne, si spotrebiteľ dokáže reálne vyskúšať.

enli

Novinka pri vytváraní bývania prístupná pre všetkých

Tvorcovia projektu prinášajú svetový nápad bežnému spotrebiteľovi. Ako dodáva Martin Uličný: „Cieľovou skupinou ENLI je zákazník, ktorý si chce zariadiť existujúci interiér, ale aj taký, ktorý o nejakom bývaní ešte iba sníva. A to pokojne aj v budove,  ktorej stavba sa ešte iba plánuje. Je to nazoaj pre všetkých.“ Služby ENLI môžu využívať aj predajcovia a výrobcovia nábytku a bytových doplnkov, nápomocný bude aj všetkým architektom a projektantom či developerom a predajcom. Rovnako realitným kanceláriám, tvorcom máp, školám s týmto zameraním, ale aj samotnému štátu. ENLI nepotrebuje a nevyžaduje žiadne inštalačné CD, USB, ani počítače so špeciálnym programom. Plánovanie budúceho bývania je tak jednoduché, nápadité a cenovo dostupné.

Predpredaj licencií na ENLI softvéry je od 18.11.2014 spustený na portáli www.kickstarter.com, link: https://www.kickstarter.com/projects/1310290098/enli-designing-home-reimagined, a bude trvať 30 dní. Produkty ENLI sa dostanú na trh začiatkom roka 2015.

Enviro deň v Košiciach prinesie zábavu aj osvetu

Planétu máme len jednu a čím skôr ju začneme chrániť, tým lepšie.

Obchodník roka: Najvyššie ocenenie si šiestykrát odnáša Martinus

Už po šiestykrát si ocenenie Absolútny víťaz Mastercard Obchodník roka odnáša kníhkupectvo Martinus.

Fixný výnos až 7 % ročne. Bezpečné investície už od 10.000 eur

Investície do kvalitných investičných projektov prostredníctvom korporátnych cenných papierov sú medzi investormi obľúbené.

Športový deň Stavebnej fakulty STU v Bratislave

V rámci tradície sa na Stavebnej fakulte STU konal už 19. ročník Športového dňa, kde sa stretli zamestnanci proti študentom.