Spojenie s virtuálnou realitou zhmotní predstavy o bývaní

Sprístupniť vytvorenie vizualizácie vlastnej predstavy bývania čo najširšiemu počtu užívateľov zamýšľa v krátkej dobe košická spoločnosť ENLI.

enliSprístupniť vytvorenie vizualizácie vlastnej predstavy bývania čo najširšiemu počtu užívateľov zamýšľa v krátkej dobe košická spoločnosť ENLI. V súčasnosti finalizuje webovú platformu ENLI VirtualCreator a ENLI FutureView, ktorá bude prevratnou novinkou v oblasti  bývania nielen na slovenskom, ale aj na svetovom trhu.

Prelom vo svete bývania

Sprievodca bývaním ENLI - ENVIRONMENT FOR LIFE dokáže vďaka novej platforme inovatívne prepojiť dva svety: virtuálny a reálny. S virtuálnou realitou pracuje tak, ako sa to doteraz nikomu nepodarilo. „Vytvorili sme platformu, kde absolútna väčšina užívateľov dostupným spôsobom zhmotní svoje vízie. Ide o ENLI VirtualCreator, v ktorom dokáže ktokoľvek navrhnúť nový dom či kanceláriu, a to rýchlo a jednoducho,“ vysvetľuje jeden zo zakladateľov ENLI Viktor Vojtek. O bývaní tak spotrebiteľ už nemusí iba hovoriť, jednoducho si ho naplánuje a  vytvorí vizualizáciu.

enli

Virtuálna a rozšírená realita

S pojmom virtuálna realita pracuje množstvo spoločností, ENLI však prináša novinku aj v tomto smere. Pri ENLI VirtualCreator ide o vytvorenie 3D priestoru vo vysokej kvalite, kde ponúka možnosť meniť a upravovať virtuálne objekty a aj samotný pôvodný reálny priestor či  objekt. Medzi ďalšie benefity patrí tzv. Real time renderovanie grafického obsahu, čiže simulácia pohybu ako v reálnom svete, pričom obsah je dynamický, ponúka možnosť neustále meniť  interiér, doplnky, farby. Pri vytváraní bývania dokáže flexibilne vytvárať, dopĺňať, meniť objekty a ich vybavenie, farebnosť a zariadenie. Ako ďalej dodáva spoluzakladateľ firmy Martin Uličný: „ENLI prichádza na svetový  trh, aby ľuďom uľahčila život pri vytváraní bývania. Rozšírená virtuálna realita, s ktorou pracujeme, ich zoberie na miesta, ktoré zatiaľ existujú len v ich predstavách.“  ENLI FutureView dokáže prepojiť svet reálny a virtuálny. Projekt, ktorý je vytvorený  virtuálne, si spotrebiteľ dokáže reálne vyskúšať.

enli

Novinka pri vytváraní bývania prístupná pre všetkých

Tvorcovia projektu prinášajú svetový nápad bežnému spotrebiteľovi. Ako dodáva Martin Uličný: „Cieľovou skupinou ENLI je zákazník, ktorý si chce zariadiť existujúci interiér, ale aj taký, ktorý o nejakom bývaní ešte iba sníva. A to pokojne aj v budove,  ktorej stavba sa ešte iba plánuje. Je to nazoaj pre všetkých.“ Služby ENLI môžu využívať aj predajcovia a výrobcovia nábytku a bytových doplnkov, nápomocný bude aj všetkým architektom a projektantom či developerom a predajcom. Rovnako realitným kanceláriám, tvorcom máp, školám s týmto zameraním, ale aj samotnému štátu. ENLI nepotrebuje a nevyžaduje žiadne inštalačné CD, USB, ani počítače so špeciálnym programom. Plánovanie budúceho bývania je tak jednoduché, nápadité a cenovo dostupné.

Predpredaj licencií na ENLI softvéry je od 18.11.2014 spustený na portáli www.kickstarter.com, link: https://www.kickstarter.com/projects/1310290098/enli-designing-home-reimagined, a bude trvať 30 dní. Produkty ENLI sa dostanú na trh začiatkom roka 2015.

Ako dlho trvá vybavenie hypotéky? Zopár dní, ale aj pár týždňov

NBS vydala nariadenie, ktoré upravuje poskytovanie hypoték nad 90 % a 80 % hodnoty zabezpečenia. Platiť začína 1. 7. 2018.

Všetko, čo rodiny milujú

Ponuka rodinných dovoleniek v Burgenlande

Trpký darček od vlády: prichádza nová 8 % daň z poistiek

Vláda chce od ľudí zinkasovať 60 miliónov navyše.

Bratislava má najmodernejšiu linku na triedenie surovín

V Bratislave včera predstavili novú automatizovanú separačnú linku, ktorá využíva celosvetovo najvyspelejšie technológie.