Zlatá promócia

V piatok 7. novembra 2014 sa v najväčšej novozrekonštruovanej učebni Stavebnej fakulty STU v Bratislave konala výnimočná slávnosť.

V piatok 7. novembra 2014 sa v najväčšej novozrekonštruovanej učebni Stavebnej fakulty STU v Bratislave konala výnimočná slávnosť. Bezmála osemdesiat inžinierov, absolventov študijných odborov - inžinierske konštrukcie a dopravné stavby, hydrotechnické a hydromelioračné stavby, zdravotné vodohospodárske stavby, technológia stavebných látok a dielcov a odboru organizácia a ekonomika stavebníctva, ktorí študovali v rokoch 1959 až 1964 na Stavebnej fakulte Slovenskej vysokej školy technickej (SVŠT) v Bratislave - si z príležitosti slávnostnej polstoročnice od svojej promócie prevzalo Pamätné diplomy potvrdzujúce ich 50-ročnú úspešnú prácu vo svojom odbore.

zlatá promócia

Promočný zbor, v zložení Jeho Spektabilita prof. Ing. Alojz Kopáčik, PhD., Jeho Honorabilita doc. Ing. Peter Makýš, PhD. a promótor akademickej slávnosti Jeho Honorabilita prof. Ing. Vladimír Benko, PhD., vytvoril príjemnú atmosféru skutočného hostiteľa podujatia.

zlatá promócia

V slávnostnom príhovore dekan fakulty prof. Kopáčikvyzdvihol poslanie profesného smeru prítomných absolventov a poďakoval im za ich cenný prínos pre dobré meno fakulty doma ako i v zahraničí. Do ďalších rokov im zaželal ešte veľa zdravia, veselú myseľ a radosť zo života.

zlatá promócia

V mene absolventov sa prítomným prihovoril prof. Ing. Igor Trávnik, DrSc., ktorý v prejave spomenul užitočnú a záslužnú prácu stavebných inžinierov - na rôznych pracoviskách, projektoch a stavbách, taktiež vo výskume a vývoji, ako i v orgánoch verejnej správy a na postoch vysokoškolských učiteľov, a to nielen na Slovensku, ale i v zahraničí. Za tých 50 rokov zažila práve táto, dnes „zlatá“ generácia absolventov,veľa spoločensko–politických zmien, ktoré ovplyvňovali jej osobné osudy i profesijné pôsobenia. Napriek tomu svoju prácu vykonávali podľa svojich najlepších schopností a vedomostí, a ešte k tomu so vzácnou hrdosťou na absolutórium na alma mater.

Slávnostné podujatie ukončila študentská hymna Gaudeamusigitur.

Autor: Mgr. Valéria Kocianová, text/foto

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov spomedzi ostatných krajín

Prihlásili ste sa ako dobrovoľník na Olympiádu v Tokiu?

Atos pripravil úspešnú online platformu pre dobrovoľníkov, ktorí sa chcú podieľať na organizácii OH 2020 v Tokiu.

Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.

Proxenta vydáva nové emisie, k dispozícii budú o niekoľko dní

Štefánka by Pulitzer

Čo spája legendárnu bratislavskú kaviareň s Pulitzerom.