Zlatá promócia

V piatok 7. novembra 2014 sa v najväčšej novozrekonštruovanej učebni Stavebnej fakulty STU v Bratislave konala výnimočná slávnosť.

V piatok 7. novembra 2014 sa v najväčšej novozrekonštruovanej učebni Stavebnej fakulty STU v Bratislave konala výnimočná slávnosť. Bezmála osemdesiat inžinierov, absolventov študijných odborov - inžinierske konštrukcie a dopravné stavby, hydrotechnické a hydromelioračné stavby, zdravotné vodohospodárske stavby, technológia stavebných látok a dielcov a odboru organizácia a ekonomika stavebníctva, ktorí študovali v rokoch 1959 až 1964 na Stavebnej fakulte Slovenskej vysokej školy technickej (SVŠT) v Bratislave - si z príležitosti slávnostnej polstoročnice od svojej promócie prevzalo Pamätné diplomy potvrdzujúce ich 50-ročnú úspešnú prácu vo svojom odbore.

zlatá promócia

Promočný zbor, v zložení Jeho Spektabilita prof. Ing. Alojz Kopáčik, PhD., Jeho Honorabilita doc. Ing. Peter Makýš, PhD. a promótor akademickej slávnosti Jeho Honorabilita prof. Ing. Vladimír Benko, PhD., vytvoril príjemnú atmosféru skutočného hostiteľa podujatia.

zlatá promócia

V slávnostnom príhovore dekan fakulty prof. Kopáčikvyzdvihol poslanie profesného smeru prítomných absolventov a poďakoval im za ich cenný prínos pre dobré meno fakulty doma ako i v zahraničí. Do ďalších rokov im zaželal ešte veľa zdravia, veselú myseľ a radosť zo života.

zlatá promócia

V mene absolventov sa prítomným prihovoril prof. Ing. Igor Trávnik, DrSc., ktorý v prejave spomenul užitočnú a záslužnú prácu stavebných inžinierov - na rôznych pracoviskách, projektoch a stavbách, taktiež vo výskume a vývoji, ako i v orgánoch verejnej správy a na postoch vysokoškolských učiteľov, a to nielen na Slovensku, ale i v zahraničí. Za tých 50 rokov zažila práve táto, dnes „zlatá“ generácia absolventov,veľa spoločensko–politických zmien, ktoré ovplyvňovali jej osobné osudy i profesijné pôsobenia. Napriek tomu svoju prácu vykonávali podľa svojich najlepších schopností a vedomostí, a ešte k tomu so vzácnou hrdosťou na absolutórium na alma mater.

Slávnostné podujatie ukončila študentská hymna Gaudeamusigitur.

Autor: Mgr. Valéria Kocianová, text/foto

Dvory aj výhľad: Posledná fáza predaja v Jarabinkách je spustená

Ambiciózny projekt Jarabinky láka dvomi uzavretými dvormi, výbornou občianskou vybavenosťou a dynamickou lokalitou.

Týchto päť tipov vám pri podnikaní ušetrí tisíce eur

Menšie náklady môžu znamenať väčšie zisky.

Zamestnanci nestrážia svoje heslá dostatočne

Firmy môžu využiť nové technológie na správu hesiel, radia odborníci. Príkladom je Secret Server od firmy Thycotic.

Predstavenie projektu Ružomberok v pohybe

Čo znamená tento projekt? Z akého impulzu pramení myšlienka rozvoja bežeckého projektu Ružomberok v pohybe? Prečítaj si náš príbeh