Integrácia mapového systému so stavebným úradom

Kysucké Nové Mesto a spoločnosti Softplan Slovakia s.r.o. v spolupráci s VITA software s.r.o. získali prestížnu Cenu ITAPA 2014.

Kysucké Nové Mesto a spoločnosti Softplan Slovakia s.r.o. v spolupráci s VITA software s.r.o. získali prestížnu Cenu ITAPA 2014.

Za projekt Integrácia mapového systému so stavebným úradom v kategórií Zlepšovanie procesov získali druhé miesto na medzinárodnom kongrese ITAPA 2014, ktorý sa uskutočnil 11. – 12. novembra v Bratislave.  Geografický informačný systém INGRADA webVITA Stavebný úrad boli nasadené v Kysuckom Novom Meste, kde slúžia pracovníkom úradu, aby rýchlo a spoľahlivo získali informácie o prebiehajúcich konaniach stavebného úradu priamo farebne odlíšené v mape.

Na prestížnej súťaži v rámci medzinárodného kongresu ITAPA sa udeľuje Cena ITAPA, ktorá reprezentuje tie najlepšie projekty v oblasti informatizácie verejnej správy. Súťaž každoročne vyhodnocuje odborná porota ITAPA v spolupráci s Fakultou informatiky a informačných technológií STU v Bratislave. Tento rok bola udelená jedna z hlavných cien práve projektu Integrácia mapového systému so stavebným úradom, ktorý do súťaže prihlásilo Kysucké Nové Mesto v spolupráci so spoločnosťami Softplan Slovakia a VITA Software.

Podľa vyjadrenia Michala Čierneho, obchodného zástupcu spoločnosti Softplan Slovakia, je získanie ceny ITAPA pri každoročne silnejšej konkurencii prihlásených projektov do súťaže úspechom. „Vďaka moderne zmýšľajúcim ľudom sa darí čím ďalej viac a viac zefektívňovať manažment mesta, kedy dôkazom toho je aj toto prestížne ocenenie odbornej poroty,“ skonštatoval Čierny.

Riešenie je výnimočné automatizovaním zobrazovania údajov na mape bez potreby editácie zamestnancami úradu. Prepojenie systémov prináša názornosť a prehľadnosť v dátach. Poskytuje nielen stavebnému úradu integrované prostredie pre výkon mestského úradu. Týmto riešením vzniklo obojstranné prepojenie špecializovaného systému pre stavebný úrad s mapovým systémom.

Stavebný úrad pri svojom výkone používa špecializovaný systém pre výkon stavebného úradu a zároveň mapový systém pre prehliadanie mapových podkladov. Prepojením systémov sa dosiahlo vytváranie mapových vrstiev s údajmi zo stavebného úradu bez nutnosti ručnej editácie v geografickom informačnom systéme. Využiť to môžu pri rozhodovacej činnosti ale aj na mestských zastupiteľstvách či pri požiadavke investora o voľné pozemky.

www.kysuckenovemesto.sk

www.ingrada.sk

cena-itapa-2014-softplan490-pix-r224_res.jpg

Nižšie náklady vo firme? Tri tipy, kde sa dá ušetriť

Pre každé ušetrené euro vo firme určite nájdete využitie, či už na bežný chod, alebo rast.

Čo si myslia mamy youtuberov o tom, čo robia ich deti?

Opýtali sme sa na to mám Bekima, Sellasieho a Surovej dcérky.

Nedocenený génius - prečo chýba v našich knižniciach?

Mnohými kritikmi je považovaný za najlepšieho slovenského spisovateľa. Rudolf Sloboda by v apríli oslávil 80 rokov.

Keď Slováci krotia morský vietor

CrazyFly z Nemšovej je známa značka vo svete kiteboardingu.