Zlaté volejbalistky - EuroRoma 2014

V dňoch 13. – 16. novembra 2014 sme sa zúčastnili na medzinárodnom turnaji vysokých škôl EuroRoma 2014.

zlaté volejbalistky -  euroroma 2014

V dňoch 13. – 16. novembra 2014 sme sa zúčastnili na medzinárodnom turnaji vysokých škôl EuroRoma 2014. Na toto podujatie sme sa neuveriteľne tešili, pretože už v minulom roku sme tu získali bronzové medaily a verili sme, že teraz nám to vyjde a zvíťazíme. Išli sme však s malou dušičkou, no plné očakávania. Čakali nás ťažké súperky a hlavne dlhá cesta naprieč Talianskom až do Ríma. Mali sme pekné zážitky už cestou tam a dúfali sme, že cesta späť bude ešte veselšia a autobus bude ovešaný medailami nás – volejbalistiek, volejbalistov a futbalistov. Prvé zápasy sme zdolávali celkom ľahko. V základnej skupine sme porazili Češky, Chorvátky a Francúzky. Tešili sme sa z postupu do semifinále, kde na nás čakali asi najťažšie súperky z Estónska. V prvom sete sme si hneď na začiatku vytvorili náskok, ktorý sa nam podarilo udržať až do konca setu. V druhom sete to však už bola dráma. Naťahovali sme sa o každýbod. Mali sme však tých najlepších a najhlučnejších fanúšikov, a  tak sme sa ocitli vo vysnívanom finále, v ktorom sme sa stretli s veľmi dobre hrajúcimi Češkami. Neskutočná atmosféra, povzbudzovanie, ale hlavne bojovnosť všetkých dievčat nám priniesla očakávané zlato. Ďakujem všetkým mojim spoluhráčkam, menovite sestre Radke Kubaliakovej, Svetlane Šaušovej, Martine Gašpárkovej, Pavlíne Hercogovej, Ivone Bronďošovej ,Miške Kysuckej a Mirke Sabákovej. Ďakujem tiež všetkým zúčastneným športovcom za veľké povzbudzovanie a skvelúatmosféru počas celého pobytu v Ríme. Už teraz sa tešíme na rok 2015 a veríme, že budeme opäť dôstojne reprezentovať našu alma mater.

zlaté volejbalistky -  euroroma 2014

Janka Kubaliaková, študentka 4. ročníka PSA

Moderný hotel, kde sa cítite ako doma

Obľúbený štvorhviezdičkový Hotel Impozant vo Valčianskej doline prešiel v tomto roku rozsiahlou rekonštrukciou.

Vedecká rada k 80. výročiu SvF STU v Bratislave

Vedecká rada k 80. výročiu začatia výučby v stavebníctve a geodézii

Stavebná fakulta STU má učebňu na 3D tlač a virtuálnu realitu

Spoločnosť Penta Real Estate odovzdala Stavebnej fakulte STUv Bratislave 3D tlačiarne a zariadenia virtuálnej reality

Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?

Každé zastavenie výroby spôsobuje stratu. Ako predísť nečakaným výpadkom na výrobných linkách? Riešenie = prediktívna údržba.