V Bratislave sa konala prvá Slovenská investičná konferencia

Tá sa niesla v duchu nových investičných príležitostí. Týmto smerom sa uberali aj prezentácie referentov slávnych finančných domov.

Zástupcovia UniCredit Bank, J.P. Morgan, Shroders, ICM či Goldman Sachs pod záštitou E&S Investments dali úplne zaplnenej kongresovej sále bratislavského hotela Double Tree by Hilton možnosť dozvedieť sa najnovšie informácie zo svetových trhov a výhľady na ďalšie obdobia.

bratislava806a-r142_res.jpg

George Juscsak, Vice President, Senior Sales Executive – CEE, zdroj: E&S Investments Slovakia

Striktné vyhýbanie sa riziku totiž z dlhodobého hľadiska nikam nevedie. To pre E&S potvrdil už v apríli počas Európskej investičnej konferencie i Bozidar Kristic, riaditeľ BNP Paribas Investment Partners. „Pre investora predstavuje najväčšie riziko stratégia, v rámci ktorej sa snaží vyhýbať sa riziku. Tak tomu bolo i v roku 2013. I keď bola investícia do akcií i dlhopisov relatívne neistá, bola očakávaná ziskovosť vysoká. To všetko vďaka nízkym úrokom a inflácii, ktorá ich navyše prakticky vynulovala. Pokiaľ sa budete i v nasledujúcich rokoch vyhýbať rizikám, tak zisk rozhodne nedosiahnete.“

Orientáciu na rozvíjajúce sa trhy a hľadanie nových investičných príležitostí vyzdvihol aj Steffen Walker a Patrik Spieß zo spoločnosti ICM. Tento svetovo uznávaný manažér fondov už mnoho rokov vytvára mosty medzi svetom inštitucionálnych investícií a privátnym zákazníkom. Najnovší produkt s názvom EVOLUTION Value Funds, ktorý môže exkluzívne ponúkať iba skupina E&S, ťaží z príležitostí, ktoré ponúkajú rozvíjajúce sa trhy.

"Pre každú konferenciu, ktorú organizujeme, sa snažíme získať zástupcov tých najrenomovanejších finančných inštitúcií. Sme veľmi radi, že sme aj tu v Bratislave splnili svoju povesť a o svoje know-how sa tak mohli podeliť aj zástupcovia HSBC Global Asset Management, UniCredit Bank, Goldman Sachs a mnoho ďalších. "dodal po konferencii Manfred Zettl, CEO E&S Holding.

bratislava819-r459_res.jpg

Mag. Sandra Grabenweger-Straka, Executive Director Goldman Sachs, zdroj: E&S Investments Slovakia

Rok 2019: Začína sa éra informačného osvietenstva

Technologickí lídri už majú jasno v tom, čo bude vládnuť svetu IT v roku 2019.

Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny

Jarné prázdniny sú ideálne na spoločnú dovolenku so zábavou špeciálne pre deti.

Pozvánka na udeľovanie ceny – ABF Slovakia Bakalár 2018

13. ročník vyhodnotenia a udeľovania Ceny Združenia pre rozvoj slovenskej architektúry a stavebníctva ABF Slovakia Bakalár 2018

Jedli ste už ružovú čokoládu?

Do rodiny horkej, mliečnej a bielej čokolády pribúda po 80 rokoch nový člen