V Bratislave sa konala prvá Slovenská investičná konferencia

Tá sa niesla v duchu nových investičných príležitostí. Týmto smerom sa uberali aj prezentácie referentov slávnych finančných domov.

Zástupcovia UniCredit Bank, J.P. Morgan, Shroders, ICM či Goldman Sachs pod záštitou E&S Investments dali úplne zaplnenej kongresovej sále bratislavského hotela Double Tree by Hilton možnosť dozvedieť sa najnovšie informácie zo svetových trhov a výhľady na ďalšie obdobia.

bratislava806a-r142_res.jpg

George Juscsak, Vice President, Senior Sales Executive – CEE, zdroj: E&S Investments Slovakia

Striktné vyhýbanie sa riziku totiž z dlhodobého hľadiska nikam nevedie. To pre E&S potvrdil už v apríli počas Európskej investičnej konferencie i Bozidar Kristic, riaditeľ BNP Paribas Investment Partners. „Pre investora predstavuje najväčšie riziko stratégia, v rámci ktorej sa snaží vyhýbať sa riziku. Tak tomu bolo i v roku 2013. I keď bola investícia do akcií i dlhopisov relatívne neistá, bola očakávaná ziskovosť vysoká. To všetko vďaka nízkym úrokom a inflácii, ktorá ich navyše prakticky vynulovala. Pokiaľ sa budete i v nasledujúcich rokoch vyhýbať rizikám, tak zisk rozhodne nedosiahnete.“

Orientáciu na rozvíjajúce sa trhy a hľadanie nových investičných príležitostí vyzdvihol aj Steffen Walker a Patrik Spieß zo spoločnosti ICM. Tento svetovo uznávaný manažér fondov už mnoho rokov vytvára mosty medzi svetom inštitucionálnych investícií a privátnym zákazníkom. Najnovší produkt s názvom EVOLUTION Value Funds, ktorý môže exkluzívne ponúkať iba skupina E&S, ťaží z príležitostí, ktoré ponúkajú rozvíjajúce sa trhy.

"Pre každú konferenciu, ktorú organizujeme, sa snažíme získať zástupcov tých najrenomovanejších finančných inštitúcií. Sme veľmi radi, že sme aj tu v Bratislave splnili svoju povesť a o svoje know-how sa tak mohli podeliť aj zástupcovia HSBC Global Asset Management, UniCredit Bank, Goldman Sachs a mnoho ďalších. "dodal po konferencii Manfred Zettl, CEO E&S Holding.

bratislava819-r459_res.jpg

Mag. Sandra Grabenweger-Straka, Executive Director Goldman Sachs, zdroj: E&S Investments Slovakia

Už viac ako 36 čerpacích staníc OMV je v novom šate

Motoristi si vychutnajú príjemnú atmosféru aj nové služby.

Nižšie náklady vo firme? Tri tipy, kde sa dá ušetriť

Pre každé ušetrené euro vo firme určite nájdete využitie, či už na bežný chod, alebo rast.

Čo si myslia mamy youtuberov o tom, čo robia ich deti?

Opýtali sme sa na to mám Bekima, Sellasieho a Surovej dcérky.

Nedocenený génius - prečo chýba v našich knižniciach?

Mnohými kritikmi je považovaný za najlepšieho slovenského spisovateľa. Rudolf Sloboda by v apríli oslávil 80 rokov.