Družba oslavovala 60. výročie založenia

V sobotu 22. novembra 2014 sa v Posádkovom klube Trenčín stretli priateľa folklóru, aby spoločne oslávili 60. výročie založenia folklórneho súboru Družba. V bohatom kultúrnom programe...

V sobotu 22. novembra 2014 sa v Posádkovom klube Trenčín stretli priateľa folklóru, aby spoločne oslávili 60. výročie založenia folklórneho súboru Družba. V bohatom kultúrnom programe „Jako by nám nebolo v tomto dome veselo...“ sa prezentovali viaceré generácie „družbákov“, medzi ktorými boli Záhumienkári, Družba senior a samozrejme terajšia generácia hudobníkov, spevákov a tanečníkov.

01-r610_res.jpg

Počas šesťdesiatich rokov svojej histórie uskutočnila Družba viac ako 1 960 vystúpení doma i v zahraničí, účinkovala v 24 krajinách sveta a doteraz realizovala celkom 77 samostatných zájazdov v Austrálii, Japonsku, USA, Kanade, Mexiku, Argentíne, Egypte a takmer celej Európe. Postupne sa prepracovala medzi úspešné folklórne súbory na Slovensku, o čom svedčí množstvo získaných ocenení z rôznych domácich a zahraničných festivalov a súťaží.

img1082-r389_res.jpg

Novým míľnikom v histórii folklórneho súboru Družba je 22. september 2014 kedy bola podpísaná zmluva o spolupráci Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne s folklórnym súborom Družba. Oficiálne prijatie nového člena akademickej rodiny našej Alma Mater sa uskutočnilo práve pri príležitosti osláv 60. výročia. Rektor Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčínedoc. Ing. Jozef Habánik, PhD. pri tejto príležitosti slávnostne odovzdalMarcelovi Gagovi - predsedovi občianskeho združenia folklórneho súboru Družba nový štatút súboru, ktorého nový názov je   Univerzitný folklórny súbor Družba pri Trenčianskej univerzite Alexandra Dubčeka v Trenčíne (UFS Družba). Súčasťou oficiálneho uvedenia UFS Družba bolo slávnostné odkrytie nového loga UFS Družba.

img2269-r802_res.jpg

„Je mi cťou, že môžem pogratulovať všetkým tým, ktorí písali a píšu šesťdesiatročnú históriu Folklórneho súboru Družba. Zároveň je mi cťou, že od 22. septembra tohto roku je Univerzitný folklórny súbor Družba členom akademickej rodiny Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne „povedal doc. Ing. Jozef Habánik, PhD. rektor Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne.

06-r640_res.jpg

„Myslím si, že držím v rukách šťastie pre náš súbor. Je to už len na terajšom a budúcom vedení súboru a univerzity, ako s týmto šťastím naložia. Musím poďakovať vedeniu univerzity, že sa vôbec zaoberalo touto myšlienkou. V dnešnej dobe sa každý snaží zbaviť príťaží a oni nás zobrali pod svoje krídla.“uviedol organizačný vedúci FS Družba Marcel Gago.

Máte už program pre deti na túto sobotu?

Novootvorený farmársky Trch. – Chutný trh v Slnečnice Markete bude už túto sobotu 26. mája oslavovať so všetkými deťmi.

TOP trendy 2018 v alternatívnych prístupoch ku zdraviu

Počuli ste už napríklad o digitálnej detoxikácii alebo e-Terapii? Prečítajte si o nových alternatívnych prístupoch ku zdraviu.

Biznis úver: Lepší tím, stroje, či menej stresu s faktúrami

Pozrite sa, kedy sa oplatí na rozvoj firmy využiť peniaze od banky.

Síce malí, no výnimoční regionálni dodávatelia. Poznáte ich?

Týmto menším regionálnym dodávateľom sa podarilo zaujať nielen svoje okolie, ale aj Kaufland. Určite si ich obľúbite aj vy.