Družba oslavovala 60. výročie založenia

V sobotu 22. novembra 2014 sa v Posádkovom klube Trenčín stretli priateľa folklóru, aby spoločne oslávili 60. výročie založenia folklórneho súboru Družba. V bohatom kultúrnom programe...

V sobotu 22. novembra 2014 sa v Posádkovom klube Trenčín stretli priateľa folklóru, aby spoločne oslávili 60. výročie založenia folklórneho súboru Družba. V bohatom kultúrnom programe „Jako by nám nebolo v tomto dome veselo...“ sa prezentovali viaceré generácie „družbákov“, medzi ktorými boli Záhumienkári, Družba senior a samozrejme terajšia generácia hudobníkov, spevákov a tanečníkov.

01-r610_res.jpg

Počas šesťdesiatich rokov svojej histórie uskutočnila Družba viac ako 1 960 vystúpení doma i v zahraničí, účinkovala v 24 krajinách sveta a doteraz realizovala celkom 77 samostatných zájazdov v Austrálii, Japonsku, USA, Kanade, Mexiku, Argentíne, Egypte a takmer celej Európe. Postupne sa prepracovala medzi úspešné folklórne súbory na Slovensku, o čom svedčí množstvo získaných ocenení z rôznych domácich a zahraničných festivalov a súťaží.

img1082-r389_res.jpg

Novým míľnikom v histórii folklórneho súboru Družba je 22. september 2014 kedy bola podpísaná zmluva o spolupráci Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne s folklórnym súborom Družba. Oficiálne prijatie nového člena akademickej rodiny našej Alma Mater sa uskutočnilo práve pri príležitosti osláv 60. výročia. Rektor Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčínedoc. Ing. Jozef Habánik, PhD. pri tejto príležitosti slávnostne odovzdalMarcelovi Gagovi - predsedovi občianskeho združenia folklórneho súboru Družba nový štatút súboru, ktorého nový názov je   Univerzitný folklórny súbor Družba pri Trenčianskej univerzite Alexandra Dubčeka v Trenčíne (UFS Družba). Súčasťou oficiálneho uvedenia UFS Družba bolo slávnostné odkrytie nového loga UFS Družba.

img2269-r802_res.jpg

„Je mi cťou, že môžem pogratulovať všetkým tým, ktorí písali a píšu šesťdesiatročnú históriu Folklórneho súboru Družba. Zároveň je mi cťou, že od 22. septembra tohto roku je Univerzitný folklórny súbor Družba členom akademickej rodiny Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne „povedal doc. Ing. Jozef Habánik, PhD. rektor Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne.

06-r640_res.jpg

„Myslím si, že držím v rukách šťastie pre náš súbor. Je to už len na terajšom a budúcom vedení súboru a univerzity, ako s týmto šťastím naložia. Musím poďakovať vedeniu univerzity, že sa vôbec zaoberalo touto myšlienkou. V dnešnej dobe sa každý snaží zbaviť príťaží a oni nás zobrali pod svoje krídla.“uviedol organizačný vedúci FS Družba Marcel Gago.

Dva rekordy na druhý pokus

Druhé narodeniny PSK Arény sa budú niesť v znamení pokusu o slovenský rekord.

Mestská polícia má viac slúžiť záujmom občanov

Úlohou mestskej polície nemá byť kontrolovať parkovné v prospech súkromnej firmy, ale dohliadať na bezpečnosť v meste.

Objednali ste sa už u zubára? Preventívne ...

Kedy ideme k stomatológovi? Keď už musíme. Bolesť je stále jediným dôvodom, kedy sa odhodláme sadnúť si do zubárskeho kresla.

Virtuálne sídlo v Bratislave

Cenové porovnanie virtuálneho sídla a prenájmu kancelárií a analýza výhod a benefitov. Upozornenie na riziká a nevýhody.