Družba oslavovala 60. výročie založenia

V sobotu 22. novembra 2014 sa v Posádkovom klube Trenčín stretli priateľa folklóru, aby spoločne oslávili 60. výročie založenia folklórneho súboru Družba. V bohatom kultúrnom programe...

V sobotu 22. novembra 2014 sa v Posádkovom klube Trenčín stretli priateľa folklóru, aby spoločne oslávili 60. výročie založenia folklórneho súboru Družba. V bohatom kultúrnom programe „Jako by nám nebolo v tomto dome veselo...“ sa prezentovali viaceré generácie „družbákov“, medzi ktorými boli Záhumienkári, Družba senior a samozrejme terajšia generácia hudobníkov, spevákov a tanečníkov.

01-r610_res.jpg

Počas šesťdesiatich rokov svojej histórie uskutočnila Družba viac ako 1 960 vystúpení doma i v zahraničí, účinkovala v 24 krajinách sveta a doteraz realizovala celkom 77 samostatných zájazdov v Austrálii, Japonsku, USA, Kanade, Mexiku, Argentíne, Egypte a takmer celej Európe. Postupne sa prepracovala medzi úspešné folklórne súbory na Slovensku, o čom svedčí množstvo získaných ocenení z rôznych domácich a zahraničných festivalov a súťaží.

img1082-r389_res.jpg

Novým míľnikom v histórii folklórneho súboru Družba je 22. september 2014 kedy bola podpísaná zmluva o spolupráci Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne s folklórnym súborom Družba. Oficiálne prijatie nového člena akademickej rodiny našej Alma Mater sa uskutočnilo práve pri príležitosti osláv 60. výročia. Rektor Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčínedoc. Ing. Jozef Habánik, PhD. pri tejto príležitosti slávnostne odovzdalMarcelovi Gagovi - predsedovi občianskeho združenia folklórneho súboru Družba nový štatút súboru, ktorého nový názov je   Univerzitný folklórny súbor Družba pri Trenčianskej univerzite Alexandra Dubčeka v Trenčíne (UFS Družba). Súčasťou oficiálneho uvedenia UFS Družba bolo slávnostné odkrytie nového loga UFS Družba.

img2269-r802_res.jpg

„Je mi cťou, že môžem pogratulovať všetkým tým, ktorí písali a píšu šesťdesiatročnú históriu Folklórneho súboru Družba. Zároveň je mi cťou, že od 22. septembra tohto roku je Univerzitný folklórny súbor Družba členom akademickej rodiny Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne „povedal doc. Ing. Jozef Habánik, PhD. rektor Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne.

06-r640_res.jpg

„Myslím si, že držím v rukách šťastie pre náš súbor. Je to už len na terajšom a budúcom vedení súboru a univerzity, ako s týmto šťastím naložia. Musím poďakovať vedeniu univerzity, že sa vôbec zaoberalo touto myšlienkou. V dnešnej dobe sa každý snaží zbaviť príťaží a oni nás zobrali pod svoje krídla.“uviedol organizačný vedúci FS Družba Marcel Gago.

Plánovaním financií vás ani prísnejšie podmienky nezaskočia

Slováci sa začali vo veľkom zadlžovať.

Letná ponuka: Predplatné SME.sk len za 9,90 €

Objednajte si SME.sk na 3 mesiace a zoberte zaujímavé čítanie na vašu dovolenku.

HB Reavis rozširuje svoje portfólio v Londýne už o piaty projekt

Spoločnosť nadobudla priestory pri stanici Farringdon West, kde postaví kancelársku budovu nad železničnou traťou Crossrail.

Ochrana pred tropickou horúčavou

Aj tepelná izolácia nám môže zachovať chladnú hlavu.