Utorok, 7. apríl, 2020 | Meniny má Zoltán

Zaujímavé IT kurzy v nákupnom centre

Pre tých, ktorí sa chcú naučiť vytvárať webové stránky aj špeciálny kurz pre telesne postihnutých.A to všetko v Digipointe v Poluse.

Môžu nové technológie prísť za svojimi používateľmi?

Môže byť informatika prístupná rôznym ľuďom a skupinám?

V nákupnom centre Polus City Center a na fakulte FIIT STU si myslia, že ÁNO. Ďalšie unikátne akcie, IT  kurzy pripravili v decembri v Digipointe v Poluse .

Prvý decembrový týždeň sa uskutoční kurz IT vzdelávania pre zdravotne postihnutých. Skupina zdravotne postihnutých študentov sa naučí pracovať s tabletmi a používať ich k uľahčeniu svojho života. Okrem práce s kancelárskymi nástrojmi strávia účastníci jeden deň aj skúšaním počítačovej hry, vyvinutej špeciálne pre deti postihnuté detskou mozgovou obrnou, ktorá rozvíja jemnú motoriku a kooperáciu medzi viacerými  hráčmi. Táto unikátna hra bola vyvinutá študentmi Fakulty informatiky a inf. technológií STU v Bratislave. 1-r354_res.jpg

11.  a 12. decembra obsadia DIGIPOINT dievčatá, chlapci a všetci záujemcovia, ktorí sa chcú naučiť vytvárať jednoduché webové stránky v HTML formáte. Programovaním v HTML strávia obe dopoludnia, poobedia budú zase venované online vytváraniu formulárov, registrácií a ankiet, kde sa naučia používať dané prostredie a zároveň tieto ankety aj okamžite vyhodnocovať. Oba druhy workshopov sú pripravené  občianskym združením AJ Ty v IT a spoločnosťou Microsoft, v kontexte  celosvetovej aktivity Hour of Code

digipoint-logo1-r532_res.jpgUnikátny vzdelávací projekt a priestor funguje už od konca roka 2013 v spolupráci so spoločnosťou Microsoft a Fakultou informatiky a informačných technológií STU pod názvom DIGIPOINT priamo v nákupnom centre Polus  „Polus City Center je prvé  nákupné centrum na Slovensku, ktoré takúto službu ponúka pre svojich návštevníkov. Sme hrdí na to, že Polus ide s dobou a neustále prináša inovácie v poskytovaní služieb“  uviedla  Andrea Kováčiková, marketingová manažérka.

Viac informácií nájdete na:  www.digipoint.sk,www.polus.skwww.facebook.com/poluscitycenter2-r623_res.jpg

Denník SME s rúškom na ochranu tváre len za 2,90 €

Rúško z textílie na opakované použitie nájdete v denníku SME v utorok 7. apríla.

Sú vaše deti teraz viac na nete?Zoberte ich na www.detinanete.sk

Je to tak, momentálne sa podstatná časť bežných aktivít detí presunula do online prostredia.

Pri kúpe klimatizácie sa oplatí poznať aj druhý názor

Ak ste si už nechali vypracovať jednu ponuku, využite možnosť získať aj druhý názor od odborníkov. Jednoducho, online a zadarmo.