R. JELÍNEK - ovocné destiláty s tradíciou

Ak uvažujete nad zaujímavým darčekom, určite nepochybíte, ak siahnete po najjemnejšej pálenke RUDOLF JELÍNEK.

Nasledujúci reklamný text obsahuje informácie určené pre osoby staršie
ako 18 rokov.

Slivovica a Valašsko patria k sebe odjakživa

Spoločnosť RUDOLF JELÍNEK nadväzuje na viac ako 400-ročnú  tradíciu výroby destilátov na Valašsku. Prvý písomný doklad o existencii pálenice sa nachádza
v urbári vizovického panstva z roku 1585. Vplyvom vhodných klimatických podmienok sa práve vo vizovickom regióne mimoriadne darí ovocným stromom, predovšetkým slivkám. Okrem lekvárov a sušených sliviek patrí ku koloritu kraja aj charakteristická vôňa slivovice, ktorej výroba vďaka štátnym dotáciám nadobúda na význame od začiatku 19. storočia. A práve do tohto obdobia sa datuje vznik spoločnosti RUDOLF JELÍNEK.

exkurze0005-r220_res.jpg

Klasický destilát zo sliviek je dodnes vlajkovou loďou spoločnosti, vyrába sa trojstupňovou destiláciou vyzretého slivkového kvasu. Výsledkom je číry destilát s vôňou, v ktorej cítime sladkastú mandľovú arómu kôstok a chutí, ktorá je vďaka zreniu a tradičným postupom jemná, ovocná, ľahko odkazujúca na mandle vďaka kôstkam v kvase. Priaznivci slivovice nájdu v sortimente okrem bielej slivovice aj jej zlatý variant, ktorý svoju jedinečnú farbu aj vôňu získava vďaka zreniu v dubových sudoch. Slivovicu odporúča výrobca podávať v izbovej teplote. Iba tak sa dokonale rozvinie jej vôňa a chuť.

Popri tradičnej slivovici nájdeme v sortimente ďalšie ovocné destiláty najvyššej kvality. Veľmi populárna je v posledných rokoch vďaka svojej delikátnej chuti a výraznej vôni hruškovica Williams - garantuje kvalitu prvotriedneho jednodruhového destilátu z vyzretých hrušiek tohto vynikajúceho druhu. Hrušky Williams sú žlté, maslovito mäkké sladké plody, ktoré do destilátov prenášajú svoju plnú ovocnú a lahodnú chuť, ktorá doznieva v dlhom príjemnom tóne. Hruškovica Williams sa podáva mierne vychladená. Odporúčaný spôsobom
servírovania  je tzv. „rituál s hruškou“, teda pohárik pravej Jelínkovej hruškovice s kúskom kompótovej hrušky na špáradle.

Tieto klenoty z ovocného sveta poznáte ľahko – predávajú sa v originálnych „budíkových" fľašiach".

Informácie o ostatných produktoch spoločnosti RUDOLF JELÍNEK nájdete
na www.rjelinek.sk .

3 najväčšie chyby pri zateplení šikmej strechy

Zateplenie šikmej strechy môže pokaziť aj profesionál, ak nedodržiava niekoľko zásadných pravidiel. Pozrite sa, ktoré to sú.

EU v Bratislave udelila čestný titul doctor honors causa

Ekonomická univerzita v Bratislave udelila čestnú vedeckú hodnosť doctor honoris causa Andreasovi Wörgötterovi

Company´s autumn in the High Tatras

A good teambuilding or a good training should fulfil four main points that determine its success.

V Žiline sme vytvorili priestor, aby mladí ľudia neodišli

Stanicu sme chceli zrekonštruovať za milión korún, stálo to desať.