Študenti Trenčianskej univerzity na medzinárodnej konferencii

V rámci cezhraničného mikroprojektu „Rozvoj regiónov prostredníctvom inovácií“ sa uskutočnila pod záštitou rektora Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne....

V rámci cezhraničného mikroprojektu „Rozvoj regiónov prostredníctvom inovácií“ sa v dňoch 20. – 21. novembra 2014 uskutočnila pod záštitou rektora Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne, doc. Ing. Jozefa Habánika, PhD., druhá, záverečná konferencia. Za Trenčiansku univerzitu Alexandra Dubčeka v Trenčíne sa jej zúčastnili odborní koordinátori projektu spolu s dvadsiatkou najaktívnejších študentov Fakulty sociálno-ekonomických vzťahov, celkovo tak prišlo viac ako 65 účastníkov z oblasti univerzitného prostredia, municipálnej sféry a subjektov medziobecnej spolupráce. Hlavným cieľom konferencie bolo analyzovať aktuálnu problematiku oblasti komunitného rozvoja a spolupráce obcí na území zapojených mikroregiónov.

05-r812_res.jpg

Pri tejto príležitosti študenti Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne odprezentovali svoje projekty, v rámci ktorých predniesli aj návrhy riešení konkrétnych problémov v jednotlivých mikroregiónoch. Z riešených tém sa jednalo napríklad o možnostiach spolupráce obcí v oblastiach cestovného ruchu, farmárskych trhov, riešenia problému nezamestnanosti, vody v krajine, brownfields, či ďalších. Prostredníctvom spracovaných analýz aktuálnych problémov a prezentácie konkrétnych návrhov riešení tak dostali možnosť inšpirácie aj ostatné obce či komunitné subjekty. Navrhovaný prístup môžu následne prakticky využiť pri rozvoji vlastného mikroregiónu.

hrdina-r843_res.jpg

Študentom Fakulty sociálno-ekonomických vzťahov ďakujeme za aktívnu reprezentáciu univerzity v medzinárodnom projekte.

Rok 2019: Začína sa éra informačného osvietenstva

Technologickí lídri už majú jasno v tom, čo bude vládnuť svetu IT v roku 2019.

Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny

Jarné prázdniny sú ideálne na spoločnú dovolenku so zábavou špeciálne pre deti.

Pozvánka na udeľovanie ceny – ABF Slovakia Bakalár 2018

13. ročník vyhodnotenia a udeľovania Ceny Združenia pre rozvoj slovenskej architektúry a stavebníctva ABF Slovakia Bakalár 2018

Jedli ste už ružovú čokoládu?

Do rodiny horkej, mliečnej a bielej čokolády pribúda po 80 rokoch nový člen