Na Slovensku sa ukradne každý deň až 7 áut

Môžeme si byť skutočne istí, že jedno z nich nebude naše ?

Kradne sa stále.

V roku 2013 zlodeji ukradli 2 431 vozidiel. Najviac vozidiel zmizlo z Bratislavského kraja, konkrétne až 867.

Väčšina z nás žije v presvedčení, že sa nás to netýka. Štatistika však hovorí niečo iné. Kradnú sa autá rôznych značiek a rôzneho veku. Nové na objednávku a staršie na náhradné diely.

Medzi najkradnutejšie vozidlá patrí Škoda, keďže ich na našich cestách jazdí najviac spolu so značkou Volkswagen. V porovnaní s počtom predaných vozidiel patria medzi najkradnutejšie vozidlá luxusnej značky Audi a BMW. Prekvapením za minulý rok bol až 600 % nárast krádeží vozidiel značky Range Rover.

obr1-r459_res.jpg

Spolu so zväčšujúcim sa počtom elektronických systémov vozidiel sa dostáva do popredia aj otázka ich bezpečnosti.

Pripájame Vám k nahliadnutiu aj krátku reportáž o krádežiach vozidiel na Slovensku, ktorá bola odvysielaná na TV JOJ v relácii KRIMI NOVINY

Polícia je na zlodejov stále prikrátka.

Zlodeji majú pred políciou neustále náskok. Pracujú v organizovaných skupinách a používajú sofistikovanú techniku. Spojazdnenie a krádež jedného vozidla sa aktuálne pohybuje medzi 60 až 120 sekundami. Veľmi často používajú rušičky signálov, ktoré vozidlu zabránia vyslať signál o vniknutí, napríklad na mobilný telefón, alebo znemožnia sledovať trasu podľa GPS. Následne odstavia auto do garáže alebo na iné pokojné miesto, odpoja GPS od zdroja alebo riadiacej jednotky, namontujú iné poznávacie značky a môžu s vozidlom pokojne odísť.

obr2-r266_res.jpg

Aké sú možnosti ochrany vozidla pre krádežou?

Na Slovensku a ani na svete nie je veľa spoločností, ktoré sa zaoberajú vývojom a výrobou zabezpečovacích systémov, ktoré nevysielajú a neprijímajú žiadny signál ani frekvenciu, čiže ich nie je možné odrušiť alebo načítať.
Našli sme však Slovenskú spoločnosť z Dolnej Seče, ktorá vyvíja a vyrába elektromechanické zabezpečenie už viac ako 16 rokov. Počas celej tejto doby nebolo ukradnuté ani jedno vozidlo s týmto systémom.

obr3-r989_res.jpg

Rozprávanie s pánom Vámošom nás zaujalo natoľko, že sme sa rozhodli pre Vás pripraviť krátku reportáž.

Donedávna ste možno vôbec ani netušili, že aj na Slovensku máme výrobcu patentovaného zabezpečovacieho systému, ktorý je jedinečný svojho druhu na svete.

Nakoľko sa jedná o Slovenského výrobcu a my radi podporíme dobré nápady a produkty svetovej kvality zo Slovenska, pripájame internetovú stránku spoločnosti, kde si môžete pozrieť všetky podrobnosti o tomto systéme – www.autoalarm-vamos.sk

OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom

Slnko, pláž, oddych. Problémy s autom však veľmi rýchlo môžu zmeniť letnú dovolenku na nepríjemný zážitok.

OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom

OMV ponúka vodičom tipy, ako si pripraviť auto na dovolenku bez stresu.

S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku

S kartou Mastercard World od VÚB Banky nezačnete dovolenku na preplnenom letisku, ale v pohodlí letiskových VIP salónikov.