Pedagógovia z Trenčianskej univerzity rozširujú spoluprácu

Týždeň od 17.11 do 21.11.2014 sa niesol v znamení výmeny skúseností a nových podnetov v Španielsku, kde prebiehali rokovania medzi pedagógmi Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka...

Týždeň od 17.11 do 21.11.2014 sa niesol v znamení výmeny skúseností a nových podnetov v Španielsku, kde prebiehali rokovania medzi pedagógmi Fakulty sociálno-ekonomických vzťahov Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne a predstaviteľmi z Universidad Cátólica de Valencia a Universitat Poliécnica De Valencia.

img1032-r305_res.jpg

Delegácia z Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne navštívila partnerské univerzity v rámci projektu „Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne chce ponúkať kvalitné a moderné vzdelávanie“. Hlavnou témou rozhovorov bola výučba v anglickom jazyku a príprave pedagógov na cudzojazyčnú výučbu. Najdôležitejšou časťou rokovaní tvorili stretnutia s dekanom Fakulty ekonómie a obchodu Dr. D. Juan Sapena Bolufer a riaditeľkou jazykového centra z Universidad Cátólica de Valencia. Pedagógovia sa tiež zúčastnili vybraných seminárov a prednášok. V závere pracovnej návštevy predstavitelia navštívených fakúlt prejavili záujem o spoluprácu v projektoch HORIZON 2020.

Rozširovanie vysokoškolského vzdelávania v cudzom jazyku podporuje rektor Trenčianskej univerzity Alexandrea Dubčeka v Trenčíne, ako jednu z priorít skvalitňovania štúdia na univerzite: „Výučba predmetov v cudzom jazyku dáva absolventom možnosť vstúpiť do prostredia medzinárodného obchodu. V našom svete, kde sú národy stále viac závislí jeden na druhom dodávkami tovaru či služieb, je schopnosť rýchleho jednania v cudzom jazyku kľúčovým aspektom úspechu.“ poznamenal rektor univerzity doc. Ing. Jozef Habánik, PhD.

Zamestnanci nestrážia svoje heslá dostatočne

Firmy môžu využiť nové technológie na správu hesiel, radia odborníci. Príkladom je Secret Server od firmy Thycotic.

Predstavenie projektu Ružomberok v pohybe

Čo znamená tento projekt? Z akého impulzu pramení myšlienka rozvoja bežeckého projektu Ružomberok v pohybe? Prečítaj si náš príbeh

OMV ponúkne svojim zákazníkom chute známeho šéfkuchára

Na čerpacích staniciach OMV si teraz môžete vychutnať kvalitné a zdravé novinky.

OMV ponúkne zákazníkom chute známeho šéfkuchára Braňa Križana

Na čerpacích staniciach OMV Slovensko pribudne občerstvenie vytvorené Braňom Križanom.