Eifman Ballet sa vracia do Bratislavy

Slovenské národné divadlo sa na budúci rok stane dejiskom tanečnej udalosti, ktorú túžobne očakávajú milovníci krásy pohybu aj vo svetových metropolách. 14. a 15. februára 2015 na javisku Sály opery a baletu v novej budove SND vystúpi legendárny súbor Eifman Ballet z mesta bielych nocí, aby po svetovej premiére v Petrohrade a Paríži uchvátil novou inscenáciou UP & DOWN aj bratislavské publikum. Naša prvá scéna už spustila predaj vstupeniek na obe predstavenia počas valentínskeho víkendu, ktoré môžu byť ideálnym darčekom k sviatku zaľúbených.

Elitný tanečný súbor legendárneho Borisa Eifmana sa okrem svetových metropol teší mimoriadnemu záujmu divákov aj v Bratislave. Tento fakt potvrdzuje aj rekordná vypredanosť oboch predstavení inscenácie Rodin, s ktorou špičková formácia hosťovala na scéne Baletu SND koncom októbra tohto roku. Nemenej strhujúca bude aj baletná novinka UP & DOWN, ktorá podľa jej autora má predpoklady prelomového diela. „Dúfam, že nový balet prekvapí divákov a náš súbor sa predstaví  z úplne nečakanej strany,“ vyjadruje očakávania choreograf a režisér Boris Eifman.

Inscenácia UP & DOWN vzniká podľa Fitzgeraldovho románu Nežná je noc, na hudbu Georgea Gershwina, Franza Schuberta i Albana Berga a v hudobnej produkcii slovenského skladateľa Rudolfa Pepuchu. „Môj nový balet je tragickou a zároveň oslňujúcou kronikou duchovnej skazy človeka. Príbeh o tom, ako sa končí večná túžba po šťastí. Nádherný a bezstarostný život sa zmení na nočnú moru,“ približuje dej svojho tanečného diela jeden z najlepších choreografov na svete.

Vstupenky na obe predstavenia inscenácie UP & DOWN na javisku Baletu Slovenského národného divadla si diváci môžu kúpiť v pokladniciach SND alebo on-line prostredníctvom portálu www.snd.sk, na ktorom sú k dispozícii bližšie informácie.

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov spomedzi ostatných krajín

Prihlásili ste sa ako dobrovoľník na Olympiádu v Tokiu?

Atos pripravil úspešnú online platformu pre dobrovoľníkov, ktorí sa chcú podieľať na organizácii OH 2020 v Tokiu.

Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.

Proxenta vydáva nové emisie, k dispozícii budú o niekoľko dní

Štefánka by Pulitzer

Čo spája legendárnu bratislavskú kaviareň s Pulitzerom.