Kvôli pohodlnosti zbytočne prichádzame aj o desiatky eur mesačne

Pôžičkový maratón nekončí pre klienta vždy výhodne. Mnohí Slováci sa zadlžia a neskôr zistia, že ich splátky mohli byť nižšie.

Priemerná úroková sadzba na spotrebných úveroch dosiahla v októbri podľa štatistík Národnej banky Slovenska úroveň 12,26 %. Veľa ľudí má však na svojej pôžičke aj omnoho vyššie úroky. Patríte aj vy k tým, ktorí si pred časom zobrali pôžičku a teraz zalamujete rukami nad výhodnejšou ponukou iných bánk? Zobrať si úver neznamená trápiť sa s ním v tej istej banke až do úplného splatenia. Stále si ho totiž môžete preniesť do inej banky a získať tak oveľa lepšie podmienky.

Podľa najnovšieho prieskumu Prima banky počul o možnosti prenesenia pôžičky do inej banky už takmer každý. Až 84 % Slovákov by tak urobilo kvôli lepšiemu úroku a 71 % kvôli nižším splátkam. Ďalšou motiváciou je odpustenie/vrátenie splátok, jednoduché vybavenie alebo peniaze navyše. Niektorí Slováci tento krok vyslovene odmietajú, hoci ich nie je veľa – iba 9 %. Odrádza ich od toho najmä zvyk a vlastná pohodlnosť. Tri štvrtiny z nich totiž uviedli, že sú zvyknutí na súčasnú banku a polovica povedala, že vo svojej banke využíva viacero produktov.

Prenesenie pôžičky do inej banky pritom môže pomôcť vášmu rodinnému rozpočtu, keďže vďaka nižšej splátke ušetríte aj desiatky eur mesačne. Vybavenie je jednoduché. Stačí si zvoliť výšku splátky, prísť na pobočku len s občianskym preukazom a informáciu o získaní novej výhodnejšej pôžičky môže klient dostať aj na počkanie. Preniesť si možno aj viac úverov naraz, vďaka čomu žiadateľ v banke získa jednu výhodnejšiu splátku.

Jednotnú úrokovú sadzbu 7,9 % p. a. pri prenose pôžičky z inej banky v súčasnosti ponúka Prima banka. Ušetrenú sumu peňazí si môžu klienti rýchlo a jednoducho vypočítať aj v praktickej kalkulačke splátok na webovej stránke www.primabanka.sk.

5 krokov k nižšej splátke

Rok 2019: Začína sa éra informačného osvietenstva

Technologickí lídri už majú jasno v tom, čo bude vládnuť svetu IT v roku 2019.

Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny

Jarné prázdniny sú ideálne na spoločnú dovolenku so zábavou špeciálne pre deti.

Pozvánka na udeľovanie ceny – ABF Slovakia Bakalár 2018

13. ročník vyhodnotenia a udeľovania Ceny Združenia pre rozvoj slovenskej architektúry a stavebníctva ABF Slovakia Bakalár 2018

Jedli ste už ružovú čokoládu?

Do rodiny horkej, mliečnej a bielej čokolády pribúda po 80 rokoch nový člen