Kvôli pohodlnosti zbytočne prichádzame aj o desiatky eur mesačne

Pôžičkový maratón nekončí pre klienta vždy výhodne. Mnohí Slováci sa zadlžia a neskôr zistia, že ich splátky mohli byť nižšie.

Priemerná úroková sadzba na spotrebných úveroch dosiahla v októbri podľa štatistík Národnej banky Slovenska úroveň 12,26 %. Veľa ľudí má však na svojej pôžičke aj omnoho vyššie úroky. Patríte aj vy k tým, ktorí si pred časom zobrali pôžičku a teraz zalamujete rukami nad výhodnejšou ponukou iných bánk? Zobrať si úver neznamená trápiť sa s ním v tej istej banke až do úplného splatenia. Stále si ho totiž môžete preniesť do inej banky a získať tak oveľa lepšie podmienky.

Podľa najnovšieho prieskumu Prima banky počul o možnosti prenesenia pôžičky do inej banky už takmer každý. Až 84 % Slovákov by tak urobilo kvôli lepšiemu úroku a 71 % kvôli nižším splátkam. Ďalšou motiváciou je odpustenie/vrátenie splátok, jednoduché vybavenie alebo peniaze navyše. Niektorí Slováci tento krok vyslovene odmietajú, hoci ich nie je veľa – iba 9 %. Odrádza ich od toho najmä zvyk a vlastná pohodlnosť. Tri štvrtiny z nich totiž uviedli, že sú zvyknutí na súčasnú banku a polovica povedala, že vo svojej banke využíva viacero produktov.

Prenesenie pôžičky do inej banky pritom môže pomôcť vášmu rodinnému rozpočtu, keďže vďaka nižšej splátke ušetríte aj desiatky eur mesačne. Vybavenie je jednoduché. Stačí si zvoliť výšku splátky, prísť na pobočku len s občianskym preukazom a informáciu o získaní novej výhodnejšej pôžičky môže klient dostať aj na počkanie. Preniesť si možno aj viac úverov naraz, vďaka čomu žiadateľ v banke získa jednu výhodnejšiu splátku.

Jednotnú úrokovú sadzbu 7,9 % p. a. pri prenose pôžičky z inej banky v súčasnosti ponúka Prima banka. Ušetrenú sumu peňazí si môžu klienti rýchlo a jednoducho vypočítať aj v praktickej kalkulačke splátok na webovej stránke www.primabanka.sk.

5 krokov k nižšej splátke

Najkrajšie americké národné parky

Neostávajte iba v slávnych mestách USA. Vydajte sa na západ do národných parkov.

Podceňovať skúšobné jazdy sa pri výbere vozidla neoplatí

Správna skúšobná jazda môže odhaliť, že vybrané vozidlo pre vás nie je to pravé.

Slováci nakupujú viac slovenskej zeleniny a ovocia ako vlani

Slovenskí spotrebitelia prejavujú stále väčší záujem o produkty slovenských dodávateľov.

Plánovaním financií vás ani prísnejšie podmienky nezaskočia

Slováci sa začali vo veľkom zadlžovať.