Archtrip 2014

Prvý októbrový týždeň zorganizovala Katedra architektúry SvF STU v Bratislave pod odbornou garanciou hosťujúceho profesora Ing. arch. Pavla Paňáka 3. ročník odbornej študijnej cesty Archtrip 2014.

Prvý októbrový týždeň zorganizovala Katedra architektúry Stavebnej fakulty STU v Bratislavepod odbornou garanciou hosťujúceho profesora Ing. arch. Pavla Paňáka

v poradí už 3. ročník odbornej študijnej cesty Archtrip 2014.

archtrip 2014

Ťažiskom cesty tohtoročnéhoArchtripubolo predovšetkým Slovinsko, no cestou sme neobišli ani rakúsky Graz, známy tým, že v roku 2003 bol hlavným kultúrnym mestom Európy. Počas dvoch dní sme prešli severnou trasou Slovinska a navštívili sme mnoho skvostov súčasnej  slovinskej architektúry (bábkové divadlo v Maribore, kultúrno-spoločenské centrum v Ptuji, KSEVT, Rozlúčkovú kaplnku v Krašnej, študentský internát či biotechnologickú fakultu v Ľubľani).Odbornú exkurziu obohatila i prednáška významného teoretika a kritika slovinskej architektúry - Andreja Hravského v jeho ľubľanskej galérii architektúry DESSA.

Náš štvordňový výlet za architektúrou sme napokon zakončili v Benátkach na Bienále architektúry.

archtrip 2014archtrip 2014

archtrip 2014

Odborný garant: hosť. prof. Ing. arch. Pavol Paňák,

Organizátor: Katedra architektúry, Stavebná fakulta, STU v Bratislave,

Ing. Zuzana Dohňanská (Katedra konštrukcií pozemných stavieb SvF) a Ing. arch. Vladimíra Šimkovičová (Katedra architektúry SvF),

Mgr. Mária Horváthová

Text a foto: Ing. Zuzana Dohňanská, Katedra konštrukcií pozemných stavieb SvF

Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?

Každé zastavenie výroby spôsobuje stratu. Ako predísť nečakaným výpadkom na výrobných linkách? Riešenie = prediktívna údržba.

Hovoriaci systém priblíži zrakovo znevýhodneným expozíciu múzea

Košice sú o krok bližšie k vízii smart city vďaka aplikácii Sám v múzeu.

Slovensko spieva koledy

Týždenníky MY pripravujú druhé pokračovanie predvianočnej kampane v desiatkach mestách a obciach na Slovensku.

Workshop Inštitútu Ronalda Coasa na EU v Bratislave

V týždni od 10. – 14. decembra 2018 sa v Aule EU v Bratislave koná Ronald Coase Institute Workshop o inštitucionálnej ekonómii.