Archtrip 2014

Prvý októbrový týždeň zorganizovala Katedra architektúry SvF STU v Bratislave pod odbornou garanciou hosťujúceho profesora Ing. arch. Pavla Paňáka 3. ročník odbornej študijnej cesty Archtrip 2014.

Prvý októbrový týždeň zorganizovala Katedra architektúry Stavebnej fakulty STU v Bratislavepod odbornou garanciou hosťujúceho profesora Ing. arch. Pavla Paňáka

v poradí už 3. ročník odbornej študijnej cesty Archtrip 2014.

archtrip 2014

Ťažiskom cesty tohtoročnéhoArchtripubolo predovšetkým Slovinsko, no cestou sme neobišli ani rakúsky Graz, známy tým, že v roku 2003 bol hlavným kultúrnym mestom Európy. Počas dvoch dní sme prešli severnou trasou Slovinska a navštívili sme mnoho skvostov súčasnej  slovinskej architektúry (bábkové divadlo v Maribore, kultúrno-spoločenské centrum v Ptuji, KSEVT, Rozlúčkovú kaplnku v Krašnej, študentský internát či biotechnologickú fakultu v Ľubľani).Odbornú exkurziu obohatila i prednáška významného teoretika a kritika slovinskej architektúry - Andreja Hravského v jeho ľubľanskej galérii architektúry DESSA.

Náš štvordňový výlet za architektúrou sme napokon zakončili v Benátkach na Bienále architektúry.

archtrip 2014archtrip 2014

archtrip 2014

Odborný garant: hosť. prof. Ing. arch. Pavol Paňák,

Organizátor: Katedra architektúry, Stavebná fakulta, STU v Bratislave,

Ing. Zuzana Dohňanská (Katedra konštrukcií pozemných stavieb SvF) a Ing. arch. Vladimíra Šimkovičová (Katedra architektúry SvF),

Mgr. Mária Horváthová

Text a foto: Ing. Zuzana Dohňanská, Katedra konštrukcií pozemných stavieb SvF

Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou

Spoznajte kráľovské mestá a neobjavený vidiek Maroka s pôsobivou atmosférou.

MiddleCap Equity Partners a Mayfair Assets ukončili fúziu

Spoločnosti MiddleCap Equity Partners, a.s. a Mayfair Assets Ltd. oficiálne zmluvne uzatvorili 10 mesiacov trvajúci proces fúzie.

Súboj olympionikov na Malom Dunaji

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš a úspešní zjazdoví lyžiari Adam Žampa a Andreas Žampa si zmerali svoje sily na malom Dunaji.

5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu

Pripravujete rekonštrukciu bytu? Využite ľahké priečky, ušetríte čas a vyhnete sa prachu i hluku. Poradíme vám, podľa čoho vyberať.