Archtrip 2014

Prvý októbrový týždeň zorganizovala Katedra architektúry SvF STU v Bratislave pod odbornou garanciou hosťujúceho profesora Ing. arch. Pavla Paňáka 3. ročník odbornej študijnej cesty Archtrip 2014.

Prvý októbrový týždeň zorganizovala Katedra architektúry Stavebnej fakulty STU v Bratislavepod odbornou garanciou hosťujúceho profesora Ing. arch. Pavla Paňáka

v poradí už 3. ročník odbornej študijnej cesty Archtrip 2014.

archtrip 2014

Ťažiskom cesty tohtoročnéhoArchtripubolo predovšetkým Slovinsko, no cestou sme neobišli ani rakúsky Graz, známy tým, že v roku 2003 bol hlavným kultúrnym mestom Európy. Počas dvoch dní sme prešli severnou trasou Slovinska a navštívili sme mnoho skvostov súčasnej  slovinskej architektúry (bábkové divadlo v Maribore, kultúrno-spoločenské centrum v Ptuji, KSEVT, Rozlúčkovú kaplnku v Krašnej, študentský internát či biotechnologickú fakultu v Ľubľani).Odbornú exkurziu obohatila i prednáška významného teoretika a kritika slovinskej architektúry - Andreja Hravského v jeho ľubľanskej galérii architektúry DESSA.

Náš štvordňový výlet za architektúrou sme napokon zakončili v Benátkach na Bienále architektúry.

archtrip 2014archtrip 2014

archtrip 2014

Odborný garant: hosť. prof. Ing. arch. Pavol Paňák,

Organizátor: Katedra architektúry, Stavebná fakulta, STU v Bratislave,

Ing. Zuzana Dohňanská (Katedra konštrukcií pozemných stavieb SvF) a Ing. arch. Vladimíra Šimkovičová (Katedra architektúry SvF),

Mgr. Mária Horváthová

Text a foto: Ing. Zuzana Dohňanská, Katedra konštrukcií pozemných stavieb SvF

Polus Market – trh v srdci nákupného centra

Po čerstvú zeleninu, sladučký med, či lokálne pivo už nemusíte chodiť ďaleko. Stačí sa zastaviť v Polus Markete.

Ako dostať akné pod kontrolu? Odhaľte jeho príčiny!

Prečo vás trápia čierne a biele bodky alebo vyrážky? Porozumejte spúšťacím faktorom a zlepšite stav svojej problematickej pleti.

Ušetrite na vykurovaní s novým Teplom so zárukou od ZSE

Vedeli ste, že väčšina nákladov na energie obvykle pripadá na vykurovanie a ohrev vody?

Vo VSD prepli na vyššiu rýchlosť, šetria nám čas a peniaze

Každý chce dobré a rýchle riešenia. Nečudo, veď súčasné technológie nás už dávno predbehli.