Študenti z Trenčianskej univerzity na exkurzii vo Volkswagene

Národný projekt prináša inováciu do vzdelávacích aktivít našich univerzít a vysokých škôl, a teda konkrétne aj na pôdu našej Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne, kde sa môžu....

Prostredníctvom Národného projektu Vysoké školy ako motory rozvoja vedomostnej spoločnosti sa študenti Fakulty sociálno-ekonomických vzťahov Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne zúčastnili exkurzie vo výrobnom závode Volkswagen Slovakia, a. s. Študentov privítali odborní pracovníci v AutoFóre, kde im poskytli základné informácie o výrobnom procese v automobilke. Dozvedeli sa o histórii závodu, o zavádzaní nových technologických postupov a inovácií vo výrobe až po konečné produkty, ktoré sa konštruujú v závode.

01-kopia-r416_res.jpg

Závod Volkswagen Slovakia a.s. patrí k najväčším slovenským zamestnávateľom a k najväčším exportérom v Slovenskej republike. Vo výrobnom závode pracuje približne 9400 zamestnancov. Bratislavský závod je zároveň jediným automobilovým závodom na svete, ktorý vyrába vozidlá piatich značiek pod jednou strechou.

Počas exkurzie sa študenti študijného programu Ľudské zdroje a personálny manažment dozvedeli podrobné informácie nielen o samotnom procese výroby a manažmente podniku, ale aj spôsoby výberu zamestnancov na konkrétne pracovné pozície a zaškoľovaní pracovníkov, o motivácii zamestnancov a priznaných benefitoch, ale aj o racionalizačných opatreniach pre zvýšenie automatizácie a efektívneho využívania ľudského kapitálu.  Študentov zaujala dokonale riadená logistická sieť s prízvučným názvom „just in time“, ktorá zabezpečuje dodanie dielov vždy načas. Súčasťou tohto systému sú zadefinované ciele výroby jednotlivých sekcií závodu s presným časovým programom pre uskutočnenie akejkoľvek čiastkovej aktivity k napĺňaniu plánu.

Prínos exkurzií pre študentov vyzdvihol aj rektor Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne doc. Ing. Jozef Habánik, PhD.: „Národný projekt prináša inováciu do vzdelávacích aktivít našich univerzít a vysokých škôl, a teda konkrétne aj na pôdu našej Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne, kde sa môžu naši študenti prevažne v technicky orientovaných študijných programoch zúčastňovať na exkurziách v podnikoch, ale aj pôsobiť v konkrétnych podnikoch na praxi. Študent na univerzite získava vzdelanie z hľadiska teoretických znalostí, ale len v podnikovej praxi získa praktické skúsenosti.“

Fakulta sociálno-ekonomických vzťahov pripravuje odborníkov v oblasti personálneho manažmentu, riadenia ľudských zdrojov, ekonomiky a manažmentu verejnej správy v akreditovaných študijných programoch prvého a druhého stupňa vysokoškolského štúdia. Štúdium na fakulte v pomenovaných odboroch sa uskutočňuje na základe prepojenosti disciplín tzv. všeobecného ekonomického a manažérskeho zamerania a širokého spektru vedomostí z oblasti sociológii, psychológii a sociálnej politiky. Dôležitosť prípravy pracovníkov so širokým odborným prehľadom tak v ekonómii a manažmente, ako aj v oblasti sociálnych a psychologických podmienok reprodukcie a formovania ľudských zdrojov, ich hodnôt a preferencií a zákonitostí správania ľudí v organizáciách je diktovaná trendmi súčasného spoločenského pokroku a potrebami rozvoja znalostnej ekonomiky ako nového zdroja tvorby spoločenského bohatstva.

Absolventi Fakulty sociálno-ekonomických vzťahov sú pripravení pracovať v tímoch alebo zastávať manažérske pozície vo výrobných, poradenských, vzdelávacích, neziskových, štátnych organizáciách a v organizáciách verejnej správy a samosprávy. Pedagógovia a výskumníci Fakulty sociálno-ekonomických vzťahov Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne pre tieto účely využívajú cenné skúsenosti z vlastného štúdia a praxe v zahraničí, z výskumných pobytov na zahraničných vysokých školách a univerzitách, z účasti a vedenia medzinárodných vedeckých projektov. Zároveň celý rad hosťujúcich profesorov a lektorov zo zahraničných univerzít a výskumných inštitúcií obohacuje vzdelávací proces a prispieva k vytváraniu atmosféry vzájomného porozumenia v rámci európskeho a svetového spoločenstva.

Prečo kupovať first moment na exotické destinácie už teraz?

Lepší výber odletu, ubytovania aj vychytených termínov a cenový bonus.

Pivovarníci rozdeľujú peniaze

Rozhodnite, komu pôjde tisíc eur.

Najkrajšie americké národné parky

Neostávajte iba v slávnych mestách USA. Vydajte sa na západ do národných parkov.

Podceňovať skúšobné jazdy sa pri výbere vozidla neoplatí

Správna skúšobná jazda môže odhaliť, že vybrané vozidlo pre vás nie je to pravé.