Vyberte peniaze z pančúch!Vieme, kde zarobia aj 200-násobne viac

Aj vy nechávate na účte ležať peniaze, ktorých sa nedotknete ako je rok dlhý? Chyba! Mohli by zarábať aj 200-násobne viac!

Slováci na svojich bežných účtoch nechávajú ,,odpočívať“ čoraz vyššie sumy peňazí. A to aj úspory, ktorých sa nedotknú niekoľko mesiacov, či dokonca rokov. Štatistika Národnej banky Slovenska hovorí jasne. Ešte koncom roku 2013 boli zostatky na našich bežných účtoch v objeme 8,3 miliardy eur, podľa najnovších dát za október 2014 sa vyšplhali už na 9,2 miliardy eur. Aj vy nechávate svoje úspory ležať na bežnom účte či doma v pančuche? Potom trpíte jedným z najčastejších finančných zlozvykov Slovákov. Na termínovanom vklade by vaše peniaze zarobili, a to až 200-násobne viac.

Pravdou je, že Slováci o termínovaných vkladoch toho veľa nevedia. Napríklad takmer polovica ani netuší, v akej výške sa pohybujú ich úroky. V prieskume Prima banky na otázku „Čo považujete za výhodný úrok na termínovanom vklade?“ až 40 % opýtaných odpovedalo jednoducho „Neviem“.

Termínované vklady pritom stále zhodnotia vaše peniaze niekoľkonásobne viac, ako keby ste ich nechali ležať doma v pančuche alebo na svojom bežnom účte. Ich úrok je garantovaný počas celej dohodnutej viazanosti. Napríklad, Prima banka ako jedna z mála významných slovenských bánk ponúka na termínovaných vkladoch naozaj výhodné úroky, s Osobným účtom dokonca až o 1 % vyššie. Pri 3-ročnej viazanosti je to úrok 2,4 % p. a., pri 2-ročnej viazanosti 2,2 % p. a. a pri viazanosti na 1 rok úrok 1,8 % p. a. Banka zriadi Termínovaný vklad bez poplatku a môžete si naň vložiť sumu už od 300 €.

TIP: Nedarí sa vám našetriť vyššiu sumu peňazí, ktoré by ste zhodnotili na termínovanom vklade? Sporte si postupne. Odkladajte si pravidelne každý mesiac menšiu sumu, napr. 10 eur. Prima banka ponúka Sporenie k Osobnému účtu s atraktívnym úrokom 5,0 % ročne garantovaným počas celej doby sporenia.

Zamestnanci nestrážia svoje heslá dostatočne

Firmy môžu využiť nové technológie na správu hesiel, radia odborníci. Príkladom je Secret Server od firmy Thycotic.

Predstavenie projektu Ružomberok v pohybe

Čo znamená tento projekt? Z akého impulzu pramení myšlienka rozvoja bežeckého projektu Ružomberok v pohybe? Prečítaj si náš príbeh

OMV ponúkne svojim zákazníkom chute známeho šéfkuchára

Na čerpacích staniciach OMV si teraz môžete vychutnať kvalitné a zdravé novinky.

OMV ponúkne zákazníkom chute známeho šéfkuchára Braňa Križana

Na čerpacích staniciach OMV Slovensko pribudne občerstvenie vytvorené Braňom Križanom.