Mat chrípke

Zamýšľate sa nad tým, ako sa nestať súčasťou chrípkových štatistík? Máme pre vás pár užitočných rád a tipov! Ako sa hovorí, najlepšia obrana je útok...

Zamýšľate sa nad tým, ako sa nestať súčasťou chrípkových štatistík? Ako zabezpečiť, aby sa chrípka nepostarala o vašu absenciu v práci a aby vaše deti kvôli vírusovým infekciám chýbali na vyučovaní čo najmenej? Máme pre vás pár užitočných rád a tipov! Ako sa hovorí, najlepšia obrana je útok...

Aktivizujte preto obranyschopnosť svojho organizmu voči možným infekčným nástrahám! Dôkladne dbajte o hygienu, umývajte si často ruky, vyhýbajte sa treniu očí, nosa a úst, pri kýchaní a kašlaní si zakrývajte ústa. Pite veľa tekutín, dehydrované bunky uľahčujú cestu vírusom, jednoduchšie sa dostávajú do tela a spôsobujú infekcie. Podporujte svoj imunitný systém vitamínmi z ovocia zeleniny či vitamínmi z účinných prírodných zdrojov – rastlinných a ovocných výťažkov, akými sú napríklad kanadské vitamíny Jamieson.

vitamíny jamieson

Pomáhajú už vyše 90 rokov

Spoločnosť Jamieson kráča ku zdraviu už vyše 90 rokov a medzitým sa stali súčasťou jej cesty ku zdraviu mnohé generácie na celom svete. Úspech firmy je postavený na nekompromisne kontrolovanej produkcii najlepších prírodných surovín z ekologických fariem na celom svete. Pri výrobe vitamínov z prírodných výťažkov využíva 360 patentovaných výrobných postupov a kontrolných testov kvality, ktoré zabezpečujú maximálnu aktivitu a biologickú dostupnosť účinných látok.

A ktoré z vitamínov pomáhajú pri chrípke?

Slnečný vitamín D

jamieson vitamín d3 1000 iu tablety na cmúľanie s príchuťou čokolády 100 tbl.

Urobte si v duchu rekapituláciu času stráveného v prírode, na slnku... Nedopadla v prospech slnečného žiarenia? Žiaľ, väčšina rodín je na tom rovnako – deťom i rodičom chýba dostatok slnka a tým aj slnečného vitamínu D3 (cholekalciferolu), ktorý pomáha budovať imunitu a zasahuje do mnohých základných pochodov v organizme. Bez jeho podpory je imunitný systém neaktívny a poskytuje len malú alebo žiadnu ochranu pred napadnutím mikroorganizmami. S vitamínom D3 v krvnom riečisku sa T bunky, najdôležitejší článok imunitného systému „ozbroja” a začnú vyhľadávať votrelcov, ktorých zničia a z tela vylúčia. Imunitná reakcia vyžaduje teda prítomnosť vitamínu D3! Deficit vitamínu D3 v našom organizme, ktorý je daňou za náš hektický životný štýl a fóbiu pred slnečným žiarením, dokáže vynikajúco doplniť optimálny prírodný vitamín D3 – cholekalciferol – v doplnkoch výživy Jamieson. Vyrába sa špeciálnou patentovanou technológiou z čistého „slnečného” lanolínu z ovčej vlny, z oviec chovaných na slnečných pasienkoch Nového Zélandu. Novinkou je cmúľací vitamín D3 á 1 000 IU/tbl. ochutený prírodnou čokoládou, ktorá zabezpečuje jeho účinnú vstrebateľnosť, keďže vitamín D patrí k vitamínom rozpustným v tukoch. Účinný spôsob, ako zvýšiť hladinu vitamínu D3 v krvi, je podľa lekárov príjem 2 000 IU vitamínu D3 denne a pri jeho vysokom deficite i niekoľkonásobne viac. U detí odporúčajú príjem 400 IU vitamínu D denne, najlepšie formou kvapiek, rybieho oleja s citrónovou príchuťou či cmúľacích pastiliek.

Ostražitý vitamín C

jamieson vitamín c 500 mg tablety na cmúľanie s príchuťou čučoriedky 120 tbl.Vitamín C patrí medzi najznámejšie stimulátory imunity. Podieľa sa na tvorbe kolagénu – základného proteínu nachádzajúceho sa vo všetkých spojivových tkanivách. Posilňuje tak ich pevnosť a celistvosť, vďaka čomu zabraňuje rozširovaniu infekcií v tele. Bdelosť vitamínu C nad imunitou je výsledkom dlhodobého vytvárania komplexných mechanizmov, preto je dôležitý jeho systematický príjem. Keďže vitamín C sa v našom tele netvorí, ani sa neukladá do zásoby, je potrebné pravidelne si ho dopĺňať. Jeho jedinečným zdrojom je prírodný vitamín C s postupným uvoľňovaním. Špeciálne tablety s predĺženým účinkom dodávajú organizmu vitamín C postupne v priebehu 6-8 hodín. Táto forma je zároveň zárukou vyššej využiteľnosti účinnej látky. Hladina vitamínu C vďaka riadenému uvoľňovaniu nikdy nepresiahne prah vylučovania.

Akčná echinacea

jamieson echinacea s cesnakom a zázvorom 45 cps.Echinacea vďaka svojim antibakteriálnym a antivírusovým účinkom pôsobí preventívne proti infekčným ochoreniam, najmä horných dýchacích ciest. Pomáha zmierniť príznaky nádchy a chrípky, má pozitívny vplyv na skrátenie priebehu infekcií očí, uší a bolestí zapáleného hrdla. Jej včasné užívanie v zimnom a chrípkovom období môže pomôcť zabrániť prepuknutiu choroby.

„Antibiotický” cesnak

Cesnaku sa už stáročia pripisujú antibakteriálne, antimykotické a antivirózne účinky, ktoré pomáhajú zdolávať infekcie, vďaka čomu cesnak v období chrípok a prechladnutí pozitívne ovplyvňuje liečbu ochorení horných dýchacích ciest a posilňuje imunitu. Prírodný výťažok z cesnaku vo forme nerafinovaného cesnakového oleja v kapsliach poskytuje všetky výhody a účinky čerstvého cesnaku bez nežiaducej charakteristickej arómy.

Superrýchly zinok

Zinok stimuluje obranyschopnosť organizmu, urýchľuje rast imunitných buniek a zároveň brzdí delenie rinovírusov spôsobujúcich nádchu. Posilňuje teda telo v boji proti vírusom, a tiež zmierňuje a skracuje priebeh symptómov spojených s nádchou a prechladnutím. Lekári odporúčajú príjem zinku vo forme cmúľacích tabliet, kedy dochádza k priamemu pôsobeniu účinnej látky na sliznicu. Podávanie zinku vo forme cmúľacích tabliet vďaka rýchlemu nástupu účinku prináša tak citeľnú úľavu aj pri prvých príznakoch ochorení – znižuje výskyt kašľa, bolesti hlavy, opuchu nosovej sliznice a slzenia očí.

Mocný selén

jamieson selén 50 µg s betakaroténom a vitamínmi c a e 60 tbl.Výskumy potvrdili, že selén posilňuje imunitu podporou tvorby protilátok. V bunkách pôsobí tak, že sa včlení do bielkovín v podobe aminokyseliny zvanej selenocysteín. Postará sa tak o vznik selenoproteínov, ktoré spomaľujú množenie chrípkových vírusov. Mimoriadnu moc selénu dokázali klinické skúšky – pri zvýšenom množstve selenoproteínov v bunkách sa vírusy množili desaťkrát pomalšie ako v bunkách, ku ktorým selén pridaný nebol. Optimálny je selén získavaný z pivovarských kvasníc, ktorý sa ľahšie vstrebáva a nezaťažuje tráviaci trakt.

Posilňujúce železo

Železo podporuje fagocytózu – pohlcovanie a zničenie choroboplodných zárodkov bielymi krvinkami - neutrofilmi a makrofágmi. Odporúča sa preto u ľudí zvlášť náchylných na chrípku a prechladnutia.

Protizápalové omega-3 nenasýtené mastné kyseliny

jamieson omega 3-6-9 1200 mg 200 cps.Veľmi dôležitým faktorom zvyšujúcim funkčnosť imunity, je príjem omega-3 nenasýtených mastných kyselín. Ich okamžité využitie umožňuje čistý krilový olej získaný z morských antarktických planktónových kôrovcov. Fosfolipidová forma omega-3 mastných kyselín, ktorá je maximálne biologicky dostupná, zabezpečuje dopravu EPA a DHA mastných kyselín priamo do buniek! Čistý olej z kôrovcov je tiež zdrojom silného antioxidantu astaxantín. Ten je v porovnaní s antioxidantmi v klasickom rybom oleji (napríklad z lososa, sardiniek, tresky) 50-krát účinnejší! Jedinečná kombinácia týchto vysoko aktívnych látok zabezpečuje správne fungovanie biologických procesov v organizme a zbavuje telo zápalov.

Podľa posledných klinických štúdií pravidelný príjem vitamínov zvyšuje odolnosť voči chrípke až o 40%. Vytvárajú akúsi obrannú líniu organizmu a imunitný systém práve vďaka nim dokáže po strete s vírusmi okamžite zareagovať.

Podceňovať skúšobné jazdy sa pri výbere vozidla neoplatí

Správna skúšobná jazda môže odhaliť, že vybrané vozidlo pre vás nie je to pravé.

Slováci nakupujú viac slovenskej zeleniny a ovocia ako vlani

Slovenskí spotrebitelia prejavujú stále väčší záujem o produkty slovenských dodávateľov.

Plánovaním financií vás ani prísnejšie podmienky nezaskočia

Slováci sa začali vo veľkom zadlžovať.

Letná ponuka: Predplatné SME.sk len za 9,90 €

Objednajte si SME.sk na 3 mesiace a zoberte zaujímavé čítanie na vašu dovolenku.