Študenti Trenčianskej univerzity vyhrali súťaž KIA

Spoločnosť Kia Motors Slovakia zorganizovala v tomto roku súťaž s názvom KIA Innovation Award pre študentov univerzít a vysokých škôl z celého Slovenska. Víťazmi tohtoročnej súťaže sa stali...

Úlohou ambicióznych študentov bolo vypracovať projekty na témy: inovácia v konštrukcii kolesových vozidiel a ich energetických zdrojov, modernizácia výrobných technológií a postupov v automobilovom priemysle so zameraním na ekológiu, materiálové a priemyselné inžinierstvo, starostlivosť o zákazníkov a popredajné služby.

01-r772_res.jpg

O finančný grant na nákup učebných pomôcok sa v poradí už v piatom ročníku súťaže uchádzali študenti zo štyroch univerzít s celkovo 10-timi projektmi. Hodnotiacu komisiu a odborníkov z automobilového výrobného závodu KIA najviac oslovil projekt terénneho pásového minivozidla s elektrickým pohonom. Jeho autormi sú študenti Daniel Siekela a Dominik Malec pod vedením pedagóga Ing. Ivana Kopeckého, PhD. z Fakulty špeciálnej techniky Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne, ktorí si vybojovali prvé miesto. Študenti sa pri jeho návrhu snažili o nekonvenčný prístup s cieľom zachovať estetickú hodnotu. Vozidlo bude po následnom skonštruovaní využiteľné pri drobných domácich prácach, vo variáciách pre ozbrojené sily, prieskumy a záchranné zložky.

Uznanie študentom vyjadril aj doc. Ing. Jozef Habánik, PhD. -  rektor Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne: „Gratulujem našim študentom Danielovi Siekelovi a Dominikovi Malecovi za prvé miesto v súťaži KIA Innovation Award 2014 i vedeniu fakulty, ktoré študentov plne podporovalo. Verím, že aj ďalší študenti si z nich zoberú príklad a počas svojho štúdia sa zapoja do podobných aktivít. Každá mimoškolská aktivita zvyšuje zručnosti študentov a samozrejme aj uplatnenie na trhu práce.“

„Mali sme veľmi dobre rozpracovaný projekt a jednou z tém súťaže boli Inovácie v konštrukcii kolesových vozidiel a ich energetických zdrojov. Náš projekt na ňu presne sedel. Potrebovali sme finančné prostriedky na jeho realizáciu, preto sme možnosť účasti v súťaži uvítali. Naším ďalším cieľom je konštrukcia vozidla a jeho následné uplatnenie v praxi,“ vysvetľujú autori víťazného projektu.

vozidlo-r323_res.jpg

Študenti Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne obstáli v silnej konkurencii a umiestnili sa na I. mieste. Na realizáciu projektu tak získali od Kia Motors Slovakia dotáciu vo výške 5 000 Eur. Viceprezident KIA zároveň ponúkol študentom možnosť zamestnania v závode KIA po absolvovaní štúdia.

Vaše umenie bude hýbať Tatrami. Zapojte sa do súťaže ZSSK

V hre je preukaz MAXI KLASIK a prestíž!

Dizajn exteriéru nových jednotiek môžu navrhnúť samotní cestujúci (vizualizácia).

Tipy, kam ísť na dovolenku počas Veľkej Noci

Využívate veľkonočné voľné dni na cestovanie? Tieto destinácie sú práve v kurze.

Tablet nie je na všetko, ale v tomto dokáže zázraky

Kde sa dvaja bijú, tablet víťazí.

Recenze youtubera JeezyJ: jak dopadla autokamera Mio MiVue 785 ?

Dotykový displej, GPS, radary a řada funkcí - jak dopadne autokamera Mio MiVue 785 Touch s nekompromisním testem youtubera JeezyJ?

Test youtubera JeezyJ autokamerky MiVue 785 Touch