Študovať vedu a techniku na Trenčianskej univerzite sa oplatí

Študovať vedu a techniku na Trenčianskej univerzite sa oplatí študentom už od prvého ročníka. Najlepší študenti v týchto odboroch získali motivačné štipendium v hodnote 1000 €.

Študovať vedu a techniku na Trenčianskej univerzite Alexandra Dubčeka v Trenčíne sa oplatí všetkým študentom denného štúdia už od prvého ročníka. Univerzita plní svoje záväzky a najlepší denní študenti v odboroch orientovaných na vedu a techniku získali motivačné štipendium v hodnote 1000 €.

„Motivačné štipendium z účelovej dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky môžu získať len tí najlepší študenti v technicky orientovaných študijných programoch, v ktorých majú absolventi záruku dobrého uplatnenia sa.“ spomenul rektor doc. Ing. Jozef Habánik, PhD. v rozhovore so študentmi.

01uprva-r734_res.jpg

Motivačné štipendium môžu získať študenti všetkých ročníkov denného štúdia bakalárskych a inžinierskych študijných programov v technických odboroch. Štipendium je určené aj pre novoprijatých študentov do prvých ročníkov bakalárskeho i inžinierskeho štúdia a o toto štipendium sa môžu uchádzaťkaždý rok. Ide hlavne o odbory na Trenčianskej univerzite Alexandra Dubčeka v Trenčíne, ktorých absolventi nájdu uplatnenie v strojárskom, chemickom, automobilovom, energetickom priemysle, v oblasti automatizácie, či obnoviteľných zdrojov.  Študovať technicky orientované odbory na našej univerzite, v ktorých môžete získať motivačné štipendium 1000 €, môžete na Fakulte špeciálnej techniky, Fakulte priemyselných technológií v Púchove a celouniverzitnom pracovisku Vitrum Laugaricio. Viac informácií o študijných programoch, v ktorých máte možnosť získať motivačné štipendium sa dozviete na www.tnuni.sk v sekcii uchádzači.

Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku

Spoločnosť BILLA otvorila vo štvrtok 20. septembra novú predajňu v Obchodnom centre v Želiezovciach na Mierovej ulici.

Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh.

Arabská exotika: Top hotely v Ománe

Omán láka relaxom na plážach, dobrodružstvom aj luxusom skvelých hotelov.

Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?

Pýtali sme sa ľudí z neziskového sektora.