Streda, 26. február, 2020 | Meniny má Viktor

Študovať vedu a techniku na Trenčianskej univerzite sa oplatí

Študovať vedu a techniku na Trenčianskej univerzite sa oplatí študentom už od prvého ročníka. Najlepší študenti v týchto odboroch získali motivačné štipendium v hodnote 1000 €.

Študovať vedu a techniku na Trenčianskej univerzite Alexandra Dubčeka v Trenčíne sa oplatí všetkým študentom denného štúdia už od prvého ročníka. Univerzita plní svoje záväzky a najlepší denní študenti v odboroch orientovaných na vedu a techniku získali motivačné štipendium v hodnote 1000 €.

„Motivačné štipendium z účelovej dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky môžu získať len tí najlepší študenti v technicky orientovaných študijných programoch, v ktorých majú absolventi záruku dobrého uplatnenia sa.“ spomenul rektor doc. Ing. Jozef Habánik, PhD. v rozhovore so študentmi.

01uprva-r734_res.jpg

Motivačné štipendium môžu získať študenti všetkých ročníkov denného štúdia bakalárskych a inžinierskych študijných programov v technických odboroch. Štipendium je určené aj pre novoprijatých študentov do prvých ročníkov bakalárskeho i inžinierskeho štúdia a o toto štipendium sa môžu uchádzaťkaždý rok. Ide hlavne o odbory na Trenčianskej univerzite Alexandra Dubčeka v Trenčíne, ktorých absolventi nájdu uplatnenie v strojárskom, chemickom, automobilovom, energetickom priemysle, v oblasti automatizácie, či obnoviteľných zdrojov.  Študovať technicky orientované odbory na našej univerzite, v ktorých môžete získať motivačné štipendium 1000 €, môžete na Fakulte špeciálnej techniky, Fakulte priemyselných technológií v Púchove a celouniverzitnom pracovisku Vitrum Laugaricio. Viac informácií o študijných programoch, v ktorých máte možnosť získať motivačné štipendium sa dozviete na www.tnuni.sk v sekcii uchádzači.

Bude ďalší Učiteľ Slovenska práve z vášho mesta alebo obce?

Komenského inštitút už tretíkrát vyzýva všetkých, aby nominovali výnimočných učiteľov na ocenenie Učiteľ Slovenska.

Bývanie stvorené pre šťastné detstvo

Hľadáte bývanie, zohľadňujúce unikátne potreby detí? Ako by malo vyzerať pravé „kids friendly“ bývanie? A kde ho nájdete?

Angličtina nielen pre maturantov

Prílohy s vypracovanými maturitnými otázkami nájdete v SME 26. a 27. februára.