Študentská osobnosť Slovenska je z Trenčianskej univerzity

Celonárodná súťaž Študentská osobnosť Slovenska v roku 2014 pozná svojich víťazov. V súťažnej kategórii Hutníctvo, strojárstvo a energetika zvíťazil Martin Ďuriš – absolvent Trenčianskej univerzity

Celonárodná súťaž Študentská osobnosť Slovenska v roku 2014 pozná svojich víťazov. Držitelia cien pochádzajú z radov študentov vysokých škôl a Slovenskej akadémie vied. Víťazi disponujú výnimočným talentom, ktorý dokázali pretaviť do pozoruhodných, či dokonca medzinárodných úspechov. Do súťaže bolo nominovaných celkovo 66 študentov vysokých škôl a vedeckých pracovísk v 11 súťažných kategóriách. Tieto vyznamenania udeľovala organizácia Junior Chamber International – Slovakia už po jubilejný desiatykrát.

V súťažnej kategórii Hutníctvo, strojárstvo a energetika zvíťazil Ing. Martin Ďuriš – absolvent študijného programu Špeciálna strojárska technika z Fakulty špeciálnej techniky Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne. Zablahoželať k úspechu mu osobne prišiel aj doc. Ing. Jozef Habánik, PhD. – rektor Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne.

01-r549_res.jpg

„Už pri nominácii na Študentskú osobnosť Slovenska som bol na Vás, ako na nášho absolventa, veľmi hrdý. Viem, že za takýmto úspechom bolo veľa tvrdej práce a svedomitého štúdia. Verím, že i naďalej budete pokračovať v rozvoji svojho potenciálu a budete dosahovať vyššie ciele. Z celého srdca Vám úprimne gratulujem.“ povedal rektor pri gratulácii Ing. Martinovi Ďurišovi.

„Štúdium na Trenčianskej univerzite Alexandra Dubčeka v Trenčíne spadalo do mojich plánov. Náplň učiva rozšírila moje schopnosti v 3D modelovaní, ale naučil som sa toho veľa aj o používaní materiálov v strojárstve, ktoré som už popri svojej práci využil.“ poznamenal Martin Ďuriš.

Absolventa Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne Martina Ďuriša, si všimli až na druhom konci zemegule v Austrálii. Oslovili ho z austrálskeho závodného tímu Austech Motorsport, aby navrhol funkčný externý dizajn pre okruhový pretekársky špeciál Hyundai Genesis Coupe GTR. Jeho grafické modely sa tímu natoľko páčili, že mu dali ponuku vytvoriť funkčný exteriér pre európsku GT3, ktorá spadá pod Medzinárodnú automobilovú federáciu.

03-r445_res.jpg

Podarilo sa mu navrhnúť tento pretekársky špeciál vo forme agresívneho, príťažlivého a originálneho funkčného dizajnu. V samotnom návrhu použil aerodynamické prvky, ktoré usmerňujú a využívajú silu prúdiaceho vzduchu k docieleniu vyššieho výkonu. Obrovské krídlo, široké blatníky, podnárazník, kapota s odvetrávacími otvormi a veľké odľahčené kolesá prinášajú pre závodný špeciál hlavne zlepšenie jazdných vlastností.

Jeho ďalším úspechom je projekt Toyoty Tundry na súťaži SEMA Show v Las Vegas, kde navrhol zadnú časť kapoty pick-upu pre motokrosový tím. Na najväčšom podujatí svojho druhu na svete tak získal jeho konštrukčný tím prvé miesto. Martin Ďuriš získal rôzne ocenenia v oblasti virtual tuningu.

Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku

Spoločnosť BILLA otvorila vo štvrtok 20. septembra novú predajňu v Obchodnom centre v Želiezovciach na Mierovej ulici.

Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh.

Arabská exotika: Top hotely v Ománe

Omán láka relaxom na plážach, dobrodružstvom aj luxusom skvelých hotelov.

Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?

Pýtali sme sa ľudí z neziskového sektora.