Pondelok, 17. február, 2020 | Meniny má Miloslava

Stavbárske srdce pre Vianočný bazár chalaňov

Študenti a zamestnanci Stavebnej fakulty STU v Bratislave sa zapojili do charitatívnej akcie Vianočný bazár chalaňov.

stavbárske srdce pre vianočný bazár chalaňov

Je prirodzenou samozrejmosťou spájať obdobie adventu s humánnosťou a dobročinnosťou. Podobne tomu bolo aj v uplynulom roku. Študenti a zamestnanci Stavebnej fakulty STU v Bratislave sa zapojili do charitatívnej akcie Vianočný bazár chalaňov(http://www.vianocnybazarchalanov.sk). Počas štyroch týždňov sa pri hlavnej vrátnici Stavebnej fakulty zhromažďovali na jednom mieste kabáty, čiapky, rukavice, svetre, spodná bielizeň a topánky. Všetkých prekvapila odozva akcie medzi študentmi a učiteľmi v množstve darov, ktoré do zbernej nádoby rýchlo pribúdali. Vyzbierané dary boli 12. decembra 2014 odvezené na dvakrát preplnenouŠkodou Octaviado V-klubu(Národného osvetového centra) na nám. SNP v Bratislave, kde sa v sobotu 13. a v nedeľu 14. decembra 2014 mohli ľudia v príjemnej vianočnej atmosfére stretnúť so známymi hercami a vybrať darčeky pre svojich blízkych.

V priebehu dvoch dní sa podarilo vyzbierať 34.004,- €, z ktorých sa podporia rôzne charitatívne organizácie a projekty (http://www.vianocnybazarchalanov.sk/vytazok), napr.:

- Nadácia Pro Vida –„Hravý Buddy“,

- Občianske združenie Equity, o.z. – „Black&White - žime spolu! – vol.3“,

- Občianske združenie Imobilio, o.z. - „Boccia na kolesách“,

- Slovenská humanitná rada „Konečná stanica Slovensko“,

- 5.projekt pre 5.ročník.

Akcia vyvrcholila v pondelok 15.12.2014 o 18,30 Vianočným žúrom chalaňov.

Vianočný bazár chalaňov je ďalším charitatívnym projektom, do ktorého sa zapojila Stavebná fakulta STU v Bratislave.

Potraviny išli ľuďom v núdzi, uvarili 4,7 milióna porcií jedál

Tesco počas minulého roka darovalo ľuďom v núdzi po celom Slovensku rekordné množstvo potravín.

Liptov in wintertime

Liptov is an ideal place to relax, get to know Slovak folklore and nature, swim in all weather conditions, but also to try sports.

Gambrinus skončil s výrobou piva v plastových fľašiach

Vyzýva ľudí na celom Slovensku: Pridajte sa k nám a zapojte sa do Veľkého jarného upratovania.