Zmena sídla spoločnosti

Čo je nutné vedieť.

Sídlo právnickej osoby je podľa § 2 ods. 3 Obchodného zákonníka adresa, ktorá je ako sídlo alebo miesto podnikania zapísaná v obchodnom registri. Právnická osoba musí preukázať, že má k nehnuteľnosti alebo jej časti, ktorej adresa je ako jej sídlo alebo miesto podnikania zapísaná v obchodnom registri vlastnícke právo alebo užívacie právo, ktoré užívanie nehnuteľnosti alebo jej časti ako sídla alebo miesta podnikania nevylučuje, alebo súhlas vlastníka nehnuteľnosti alebo jej časti so zápisom nehnuteľnosti alebo jej časti ako sídla alebo miesta podnikania do obchodného registra.

Zmenili ste sídlo spoločnosti? Alebo potrebujete takúto zmenu sídla alebo adresy podnikania urobiť? Zabezpečíme všetky úkony potrebné na zmenu sídla Vašej spoločnosti zo starej adresy na novú adresu vrátane zápisu tejto zmeny do obchodného registra.

Čo je potrebné na zmenu sídla spoločnosti a zápis tejto zmeny do obchodného registra?

V prvom rade je nutné rozhodnutie jediného spoločníka, prípadne valného zhromaždenia spoločnosti o zmene spločenskej zmluvy. Z tohto rozhodnutia musí vyplývať zmena sídla spoločnosti.

Spolu s návrhom na zápis zmeny údajov o spoločnosti do obchodného registra je potrebné priložiť jeden z nasledujúcich dokumentov:

list vlastníctva preukazujúci vlastnícke alebo užívacie právo právnickej osoby k danej nehnuteľnosti nájomnú zmluvu z ktorej vyplýva, že právnická osoba môže nehnuteľnosť zapísať ako sídlo spoločnosti do obchodného registra súhlas vlastníka nehnuteľnosti alebo jej časti s jej zápisom ako sídla do obchodného registra

Po každej zmene obsahu spoločenskej zmluvy sú konatelia povinní vyhotoviť bez zbytočného odkladu tzv. úplné znenie spoločenskej zmluvy resp. zakladateľskej listiny, za ktorého úplnosť a správnosť zodpovedajú.

Pre viac informácii resp. konkrétne riešenie situácie vo Vašej spoločnosti si dohodnite stretnutie v jednej z našich kancelárii.

Spoločnosť PROFESSIO, s.r.o. poskytuje sirokú škálu služieb:

Do you need to unwind after a stressful week at work?

At Wellness Hotel Panorama **** all of your wellness needs will be meet and your expectations will be surpassed.

Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou

Spoznajte kráľovské mestá a neobjavený vidiek Maroka s pôsobivou atmosférou.

MiddleCap Equity Partners a Mayfair Assets ukončili fúziu

Spoločnosti MiddleCap Equity Partners, a.s. a Mayfair Assets Ltd. oficiálne zmluvne uzatvorili 10 mesiacov trvajúci proces fúzie.

Súboj olympionikov na Malom Dunaji

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš a úspešní zjazdoví lyžiari Adam Žampa a Andreas Žampa si zmerali svoje sily na malom Dunaji.