Prevod obchodného podielu

Zmena spoločníkov v spoločnosti.

Chcete predať svoju spoločnosť? Prípadne chcete do spoločnosti nového spoločníka a nechcete zvyšovať základné imanie? Riešením je prevod obchodného podielu, prípadne prevod len časti obchodného podielu. Ako vlastne previesť obchodný podiel na iného?

Ak ste v spoločnosti jediný spoločník, viete previesť celý obchodný podiel prípadne len jeho časť zmluvou o prevode obchodného podielu. Ak je Vás v spoločnosti spoločníkov viac, je v prvom rade nutné zistiť, či na prevod obchodného podielu je alebo nie je nutný súhlas valného zhromaždenia.

Zmluva o prevode obchodného podielu musí mať písomnú formu a podpisy na zmluve sa musia osvedčiť. Nadobúdateľ, ktorý nie je spoločníkom, v nej musí vyhlásiť, že pristupuje k spoločenskej zmluve (zakladateľskej listine), prípadne k stanovám ak boli prijaté.

Ak sa zmluvou o prevode obchodného podielu prevádza tzv. väčšinový obchodný podiel, účinky tejto zmluvy nastávajú až zápisom do obchodného registra.

Novinkou je povinnosť spoločnosti pri návrhu na zápis zmeny v osobe spoločníka doložiť súhlasom správcu dane, ak ide o prevod väčšinového obchodného podielu. Tento súhlas je spoločnosť povinná doložiť o osobe spoločníka, ako aj o osobe nadobúdateľa. Táto povinnosť neplatí voči zahraničnej osobe bez ohľadu na to, či je spoločníkom alebo nadobúdateľom obchodného podielu.

Prevod obchodného podielu sa zdá byť jednoduchá záležitosť, je však veľmi dôležité pri podpisovaní zmluvy o prevode obchodného podielu myslieť na všetky situácie, ktoré môžu nastať. Využite služby našej spoločnosti, a predíďte zbytočným problémom. Zabezpečíme pre Vás prípravu všetkých potrebných dokumentov potrebných na zápis zmeny týkajúci sa prevodu obchodného podielu. Pripravíme za Vás a poskytneme Vám nasledovné služby:

1. Odborná konzultácia právnika
  2. Navrhnutie najvhodnejšieho spôsobu prevodu obchodného podielu
  3. Vypracovanie zmluvy o prevode obchodného podielu
  4. Vybavenie súhlasu správcu dane
  5. Vypracovanie zápisnice z valného zhromaždenia spoločnosti, na ktorom sa odsúhlasí prevod obchodného podielu
  6. Vypracovanie návrhnu na zápis zmeny údajov o spoločnosti do Obchodného registra
  7. Zabezpečenie celého procesu zápisu zmeny v obchodnom registri
  8. Prevzatie nového výpisu z obchodného registra preukazujúceho menovanie nového konateľa (výmaz konateľa, príp. zmenu spôsobu konania konateľov) a jeho zaslanie na Vami určenú adresu
  9. Poradenstvo ohľadom ďalších právnych úkonov spojených s prevodom obchodného podielu

Po každej zmene obsahu spoločenskej zmluvy sú konatelia povinní vyhotoviť bez zbytočného odkladu tzv. úplné znenie spoločenskej zmluvy resp. zakladateľskej listiny, za ktorého úplnosť a správnosť zodpovedajú. To vypracujeme za Vás.

Spoločnosť PROFESSIO, s.r.o. poskytuje sirokú škálu služieb:

Modernizácia rozvodov tepla v Medzeve, Slavošovciach a Plešivci

Tepelné rozvody na sídlisku v Medzeve, Slavošovciach a Plešivci prejdú v najbližšom období významnou modernizáciou.

Čerešne dozreli: Aj po zmenách na hypotekárnom trhu chutia!

V atraktívnom dúbravskom projekte Čerešne living sa začala druhá fáza predaja bytov. S ňou súvisí niekoľko dôležitých noviniek!

Edite sa podarilo schudnúť 30 kilogramóv vďaka 3D Chili.

Konečne si splníte svoje sny o plochom brušku a štíhlom páse vďaka novému systému založenom na zdravom chudnutí bez jojo efektu!

Úspešní Slováci radia: Presadiť sa dá vždy, snívať nestačí

Aké je tajomstvo ich úspechu?