Zmena obchodného mena spoločnosti

Plánujete zmeniť obchodné meno spoločnosti? Zabezpečíme všetky úkony potrebné na zmenu.

Plánujete zmeniť obchodné meno spoločnosti? Zabezpečíme všetky úkony potrebné na zmenu obchodného mena Vašej spoločnosti zo starého názvu na nový obchodný názov vrátane zápisu tejto zmeny do obchodného registra.

Čo by ste mali vedieť o obchodnom mene?

Obchodným menom sa podľa § 8 Obchodného zákonníka rozumie názov, pod ktorým podnikateľ vykonáva právne úkony pri svojej podnikateľskej činnosti. Obchodné meno obchodných spoločností a družstva je názov, pod ktorým sú zapísané v obchodnom registri. Súčasťou obchodného mena právnických osôb je aj dodatok označujúci ich právnu formu.

Obchodné meno nesmie byť zameniteľné s obchodným menom iného podnikateľa a nesmie vzbudzovať klamlivú predstavu o podnikateľovi alebo o predmete podnikania.

Na odlíšenie obchodného mena právnickej osoby nestačí rozdielne označenie právnej formy.

Koho práva boli dotknuté alebo ohrozené neoprávneným používaním obchodného mena, môže sa proti neoprávnenému užívateľovi domáhať, aby sa takého konania zdržal a odstránil závadný stav.

Na zmenu obchodného mena spoločnosti je potrebné rozhodnutie jediného spoločníka / valného zhromaždenia o zmene spoločenskej zmluvy (zakladateľskej listiny). Z rozhodnutia musí vyplývať zmena obchodného mena spoločnosti.

Spoločnosť PROFESSIO, s.r.o. poskytuje sirokú škálu služieb:

Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku

Miesto nerušeného oddychu, športového vyžitia a adrenalínových zážitkov. Aj také sú Tatry.

Alarica – new business project in the market of shoes

The difference of the Alarica platform from the other marketplaces is it’s narrow specialization and payment policy.

Ako jazdiť na snehu alebo ľade?

Základom je menej otáčok a brzdiť ešte pred zákrutou.

Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?

Pomôžeme vám rozhodnúť sa, ktorú destináciu na pobreží Egejského mora si vybrať.