Nedeľa, 29. november, 2020 | Meniny má VratkoKrížovkyKrížovky

Zmena obchodného mena spoločnosti

Plánujete zmeniť obchodné meno spoločnosti? Zabezpečíme všetky úkony potrebné na zmenu.

Plánujete zmeniť obchodné meno spoločnosti? Zabezpečíme všetky úkony potrebné na zmenu obchodného mena Vašej spoločnosti zo starého názvu na nový obchodný názov vrátane zápisu tejto zmeny do obchodného registra.

Čo by ste mali vedieť o obchodnom mene?

Obchodným menom sa podľa § 8 Obchodného zákonníka rozumie názov, pod ktorým podnikateľ vykonáva právne úkony pri svojej podnikateľskej činnosti. Obchodné meno obchodných spoločností a družstva je názov, pod ktorým sú zapísané v obchodnom registri. Súčasťou obchodného mena právnických osôb je aj dodatok označujúci ich právnu formu.

Obchodné meno nesmie byť zameniteľné s obchodným menom iného podnikateľa a nesmie vzbudzovať klamlivú predstavu o podnikateľovi alebo o predmete podnikania.

Na odlíšenie obchodného mena právnickej osoby nestačí rozdielne označenie právnej formy.

Koho práva boli dotknuté alebo ohrozené neoprávneným používaním obchodného mena, môže sa proti neoprávnenému užívateľovi domáhať, aby sa takého konania zdržal a odstránil závadný stav.

Na zmenu obchodného mena spoločnosti je potrebné rozhodnutie jediného spoločníka / valného zhromaždenia o zmene spoločenskej zmluvy (zakladateľskej listiny). Z rozhodnutia musí vyplývať zmena obchodného mena spoločnosti.

Spoločnosť PROFESSIO, s.r.o. poskytuje sirokú škálu služieb:

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Darček? Špičková autonavigácie Mio Spirit 8670 Full EÚ Lifetime!

UNBOXING a recenze skvělé autonavigace Mio Spirit 8670 EU - jak si vedla v testu funkcí a co na ni říká Mahulena Bočanová?

TEST špičkové autonavigácie Mio Spirit 8670 Full EU!

Pomôžte ľuďom v núdzi v najväčšej potravinovej zbierke v Tescu

Trvanlivé potraviny a drogériu ľuďom v núdzi môžete darovať v predajniach alebo cez Tesco Online nákupy do 3. decembra.

Aké sú dopady pandémie na financie ľudí?

Niektorí prišli o odmeny, iným sa znížil plat.