Zmena obchodného mena spoločnosti

Plánujete zmeniť obchodné meno spoločnosti? Zabezpečíme všetky úkony potrebné na zmenu.

Plánujete zmeniť obchodné meno spoločnosti? Zabezpečíme všetky úkony potrebné na zmenu obchodného mena Vašej spoločnosti zo starého názvu na nový obchodný názov vrátane zápisu tejto zmeny do obchodného registra.

Čo by ste mali vedieť o obchodnom mene?

Obchodným menom sa podľa § 8 Obchodného zákonníka rozumie názov, pod ktorým podnikateľ vykonáva právne úkony pri svojej podnikateľskej činnosti. Obchodné meno obchodných spoločností a družstva je názov, pod ktorým sú zapísané v obchodnom registri. Súčasťou obchodného mena právnických osôb je aj dodatok označujúci ich právnu formu.

Obchodné meno nesmie byť zameniteľné s obchodným menom iného podnikateľa a nesmie vzbudzovať klamlivú predstavu o podnikateľovi alebo o predmete podnikania.

Na odlíšenie obchodného mena právnickej osoby nestačí rozdielne označenie právnej formy.

Koho práva boli dotknuté alebo ohrozené neoprávneným používaním obchodného mena, môže sa proti neoprávnenému užívateľovi domáhať, aby sa takého konania zdržal a odstránil závadný stav.

Na zmenu obchodného mena spoločnosti je potrebné rozhodnutie jediného spoločníka / valného zhromaždenia o zmene spoločenskej zmluvy (zakladateľskej listiny). Z rozhodnutia musí vyplývať zmena obchodného mena spoločnosti.

Spoločnosť PROFESSIO, s.r.o. poskytuje sirokú škálu služieb:

Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?

Každé zastavenie výroby spôsobuje stratu. Ako predísť nečakaným výpadkom na výrobných linkách? Riešenie = prediktívna údržba.

Hovoriaci systém priblíži zrakovo znevýhodneným expozíciu múzea

Košice sú o krok bližšie k vízii smart city vďaka aplikácii Sám v múzeu.

Slovensko spieva koledy

Týždenníky MY pripravujú druhé pokračovanie predvianočnej kampane v desiatkach mestách a obciach na Slovensku.

Workshop Inštitútu Ronalda Coasa na EU v Bratislave

V týždni od 10. – 14. decembra 2018 sa v Aule EU v Bratislave koná Ronald Coase Institute Workshop o inštitucionálnej ekonómii.