Zmena obchodného mena spoločnosti

Plánujete zmeniť obchodné meno spoločnosti? Zabezpečíme všetky úkony potrebné na zmenu.

Plánujete zmeniť obchodné meno spoločnosti? Zabezpečíme všetky úkony potrebné na zmenu obchodného mena Vašej spoločnosti zo starého názvu na nový obchodný názov vrátane zápisu tejto zmeny do obchodného registra.

Čo by ste mali vedieť o obchodnom mene?

Obchodným menom sa podľa § 8 Obchodného zákonníka rozumie názov, pod ktorým podnikateľ vykonáva právne úkony pri svojej podnikateľskej činnosti. Obchodné meno obchodných spoločností a družstva je názov, pod ktorým sú zapísané v obchodnom registri. Súčasťou obchodného mena právnických osôb je aj dodatok označujúci ich právnu formu.

Obchodné meno nesmie byť zameniteľné s obchodným menom iného podnikateľa a nesmie vzbudzovať klamlivú predstavu o podnikateľovi alebo o predmete podnikania.

Na odlíšenie obchodného mena právnickej osoby nestačí rozdielne označenie právnej formy.

Koho práva boli dotknuté alebo ohrozené neoprávneným používaním obchodného mena, môže sa proti neoprávnenému užívateľovi domáhať, aby sa takého konania zdržal a odstránil závadný stav.

Na zmenu obchodného mena spoločnosti je potrebné rozhodnutie jediného spoločníka / valného zhromaždenia o zmene spoločenskej zmluvy (zakladateľskej listiny). Z rozhodnutia musí vyplývať zmena obchodného mena spoločnosti.

Spoločnosť PROFESSIO, s.r.o. poskytuje sirokú škálu služieb:

Arabská exotika: Top hotely v Ománe

Omán láka relaxom na plážach, dobrodružstvom aj luxusom skvelých hotelov.

Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?

Pýtali sme sa ľudí z neziskového sektora.

Boj o vedenie radnice v známom kúpeľnom meste

​​​​​​​Kto má šancu pripraviť o kreslo „večného“ primátora Hanuščáka v Bardejove? Porazí ho Andrej Gmitter?

Polus Market – trh v srdci nákupného centra

Po čerstvú zeleninu, sladučký med, či lokálne pivo už nemusíte chodiť ďaleko. Stačí sa zastaviť v Polus Markete.