Birdman – 2 Zlaté glóbusy a 9 nominácií na Oscara

Čierna komédia BIRDMAN má na svojom konte už 2 Zlaté Glóbusy a včera získala ďalších 9 nominácií na sošku Oscara. Pôvodom mexický režisér Alejandro G. Iñárritu (Amores perros, 21, gramov) a výnimočné herecké obsadenie na čele s Michaelom Keatnom zaručujú silný filmový zážitok. V slovenských kinách od 22.januára.

Cien filmovej kritiky sa Birdmanovi ušlo naozaj štedro. Pri udeľovaní Zlatých glóbusov si ocenenie odniesol tým scenáristov a Keaton za hlavnú mužskú hereckú rolu. Nomináciu na cenu Akadémie si vyslúžil film, režisér, herci Michael Keaton, Edward Norton a Emma Stone, scenár, zvuk a výprava. Okrem už spomínaných sa vo filme objavujú aj Zach Galifianakis či Naomi Watts.

Kedysi úspešný herec Riggan Thomson, ktorý sa v minulosti preslávil filmovou postavou kultového vtáčieho super hrdinu Birdmana sa teraz s vypätím síl snaží o svoj divadelný debut na Broadwayi. Riggan dúfa, že keď uspeje ako režisér a herec nového ambiciózneho predstavenia, oživí svoju upadajúcu kariéru. V mnohých ohľadoch to je riskantný krok. Ale bývalý filmový super hrdina si robí veľké nádeje, že vďaka tomu konečne získa uznanie ako umelec a všetkým vrátane seba dokáže, že ešte nie je odpísaný.

,, Riggan je hlboko ľudský“, hovorí o svojom hrdinovi Alejandro Iñárritu. ,, Predstavoval som si ho ako takého Dona Quijota, humor u neho vychádza z rozdielov medzi jeho úprimnými túžbami a sprostou realitou, ktorá ho obklopuje. V podstate to je príbeh každého z nás.“

Equal treatment is a must for successful companies of the future

Many talented people believe they need to leave the country to pursue an international career.

Aj v Poluse chránime vaše srdcia

29. septembra si v Polus City Center budete môcť dať bezplatne zmerať vaše BMI (index telesnej hmotnosti) a krvný tlak

Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!

Jedného z desiatich inšpiratívnych pedagógov poteší ocenenie čitateľov Sme.sk.

Dúbravské Čerešne dozreli: Začína sa kolaudovať!

Čerešne living, moderné rodinné bývanie v bratislavskej Dúbravke, naberá čoraz jasnejšie kontúry.