Birdman – 2 Zlaté glóbusy a 9 nominácií na Oscara

Čierna komédia BIRDMAN má na svojom konte už 2 Zlaté Glóbusy a včera získala ďalších 9 nominácií na sošku Oscara. Pôvodom mexický režisér Alejandro G. Iñárritu (Amores perros, 21, gramov) a výnimočné herecké obsadenie na čele s Michaelom Keatnom zaručujú silný filmový zážitok. V slovenských kinách od 22.januára.

Cien filmovej kritiky sa Birdmanovi ušlo naozaj štedro. Pri udeľovaní Zlatých glóbusov si ocenenie odniesol tým scenáristov a Keaton za hlavnú mužskú hereckú rolu. Nomináciu na cenu Akadémie si vyslúžil film, režisér, herci Michael Keaton, Edward Norton a Emma Stone, scenár, zvuk a výprava. Okrem už spomínaných sa vo filme objavujú aj Zach Galifianakis či Naomi Watts.

Kedysi úspešný herec Riggan Thomson, ktorý sa v minulosti preslávil filmovou postavou kultového vtáčieho super hrdinu Birdmana sa teraz s vypätím síl snaží o svoj divadelný debut na Broadwayi. Riggan dúfa, že keď uspeje ako režisér a herec nového ambiciózneho predstavenia, oživí svoju upadajúcu kariéru. V mnohých ohľadoch to je riskantný krok. Ale bývalý filmový super hrdina si robí veľké nádeje, že vďaka tomu konečne získa uznanie ako umelec a všetkým vrátane seba dokáže, že ešte nie je odpísaný.

,, Riggan je hlboko ľudský“, hovorí o svojom hrdinovi Alejandro Iñárritu. ,, Predstavoval som si ho ako takého Dona Quijota, humor u neho vychádza z rozdielov medzi jeho úprimnými túžbami a sprostou realitou, ktorá ho obklopuje. V podstate to je príbeh každého z nás.“

Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou

Spoznajte kráľovské mestá a neobjavený vidiek Maroka s pôsobivou atmosférou.

MiddleCap Equity Partners a Mayfair Assets ukončili fúziu

Spoločnosti MiddleCap Equity Partners, a.s. a Mayfair Assets Ltd. oficiálne zmluvne uzatvorili 10 mesiacov trvajúci proces fúzie.

Súboj olympionikov na Malom Dunaji

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš a úspešní zjazdoví lyžiari Adam Žampa a Andreas Žampa si zmerali svoje sily na malom Dunaji.

5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu

Pripravujete rekonštrukciu bytu? Využite ľahké priečky, ušetríte čas a vyhnete sa prachu i hluku. Poradíme vám, podľa čoho vyberať.