Sobota, 19. október, 2019 | Meniny má Kristián

Zažite krásu beskydskej prírody na vlastnej koži

Už máte plány, kde tohto roku s rodinou prežijete zimné dobrodružstvo? Nemusíte cestovať ďaleko, aby ste sa ocitli uprostred krásnych prírodných scenérií, kde vám zároveň nehrozí dlhá chvíľa.

Už máte plány, kde tohto roku s rodinou prežijete zimné dobrodružstvo? Nemusíte cestovať ďaleko, aby ste sa ocitli uprostred krásnych prírodných scenérií, kde vám zároveň nehrozí dlhá chvíľa. Ak chcete zimnú dovolenku spojiť so spoznávaním našich susedov v Českej republike, zvoľte región hneď za „hranicami“. V Moravsko-sliezskom kraji nájdete unikátne miesta, športové možnosti aj nerušený odpočinok.

Nenechajte si ujsť poctivé lyžovanie na atraktívnych miestach

Vrcholy Beskýd a Jeseníkov väčšinou zastihnete zaliate slnkom. Vyčistiť myseľ a zlepšiť fyzickú kondíciu si môžete napríklad pri zimných športoch. Na tunajších zjazdovkách sa dá lyžovať viac ako 100 dní ročne. Svahy sú každý deň perfektne upravené. Napríklad v beskydskom skiareáli Bílá a v Mostoch u Jablunkova počítajú nielen s dospelými športovcami, ale aj s deťmi. Podľa toho sú prispôsobené aj prvotriedne zjazdovky s lanovkou alebo vlekmi. Dobre pripravení sú aj prevádzkovatelia Ski parku Grúň, ktorí tohto roku prinášajú rad zlepšení. Znamenité snehové podmienky na vás čakajú aj v Jeseníkoch, napríklad v skiareáloch Červenohorské sedlo, Kouty alebo Praděd – Ovčárna.

Ak ste skôr priaznivcami bežeckého lyžovania, ani vy nenechávajte lyže doma. Veľmi dobré bežecké trate si môžete vychutnať napríklad na Červenohorskom sedle, na Bílej a pozdĺž slovenskej hranice v okolí Jablunkova.

roman-polaseku-stribrneho-jezera-03-zima-r862_res.jpg

Zimná turistika má svoje jedinečné čaro

Pri pešej turistike si užijete nekonečné výhľady do diaľky. Presne taký pohľad sa vám ponúka z vysielača na Praděde alebo z vrcholu Lysej hory, kráľovnej Beskýd. Práve z Lysej hory môžete v období zimných inverzií zazrieť aj Vysoké Tatry! Niet nad ticho a pokoj, keď si môžete vychutnať prechádzku lesom po  náučných alebo turistických chodníkoch. Ak vás lákajú najkrajšie miesta Jeseníkov, vydajte sa po ceste z Karlova pod Pradědom na Ovčárnu. A aby ste potom nabrali sily, zastavte sa napríklad na niečo teplé v niektorej z tradičných či novo vybudovaných horských chát.

S tunajším krajom je spätý aj folklór a jeho znamenitá architektúra. Objavte v zime pôvab drevených stavieb a kostolíkov, zahalených do ľadovej výzdoby, ktorú im zaobstarala sama príroda. Takéto stavby sa nachádzajú napríklad na Prašivej, na Bílej a snáď najviac ich zostalo v oblasti Těšínska. Tradičným nielen lyžiarskym, ale aj výletným cieľom sú Pustevny a ich turistické chaty Dušana Jurkoviča. Rozprávkovú atmosféru im každoročne od januára do februára pridávajú ľadové sochy.

S regionálnou kartou si toho užijete viac a lacnejšie

Karty jednotlivých regiónov sa už odvďačili turistom v Rakúsku. Teraz môžete využiť veľké množstvo zliav a výhod aj v Českej republike. Karta hosťa už funguje v Těšínskom Sliezsku a zľavy, ktoré ponúka, využijete v oblasti kultúry, vojenskej histórie, ubytovania, letných aj zimných športových aktivít, adrenalínových športov, animačných programov pre deti, kozmetických, wellness a kúpeľových služieb. Za menej peňazí tak stihnete viac zážitkov. Kartu Těšínske Sliezsko Region Card zoženiete v akomkoľvek infocentre a platí celoročne, takže jej výhody sa dajú čerpať  na zimnej aj letnej dovolenke.

img0564-r409_res.jpg

Relaxáciu a odpočinok si môžete dožičiť v niektorom z veľkej ponuky horských hotelov. Ubytovacie zariadenia v podobe luxusných drevených chát, vidieckych domov alebo útulných kúpeľov vám môžu spríjemniť pobyt. Pre hostí majú pripravenú celú škálu wellness služieb, bazény, masáže a ďalšie relaxačné procedúry.

Užite si tohtoročnú zimu, ako má byť. Nechajte všetok zhon za sebou a vydajte sa poznávať Moravsko-sliezsky región. Stačí si vybrať aktivity, ktorým dávate prednosť, a môžete sa tešiť na neopakovateľné zážitky. Spoznáte, prečo sa do tunajšej oblasti ľudia tak často a radi vracajú.

www.uciacesaregiony.com

www.ms-dovolena.cz

Firma BONATO oddlžila svojich klientov v sume 100 000 000 Eur

Spoločnosť, ktorá pomáha ľuďom s dlhmi.

Ako manažovať 16 miliónov dielov denne?

Nová Riadiaca Veža bude v reálnom čase manažovať polohu vyše 16 miliónov dielov

Karibik: Dokonalý oddych v špičkových hoteloch

Nielen palmy, pláže a slnko vás čakajú v Karibiku, ale aj relax v top hoteloch.