Nový stavebný zákon bude krok vpred

Iniciatíva s názvom STAVEBNÁ POLÍCIA víta novú verziu stavebného zákona, ktorý by mal nadobudnúť účinnosť v roku 2015. Podľa návrhu sa každá stavba postavená bez stavebného povolenia bude musieť zbúrať.

“Vytvoria sa priaznivejšie podmienky pre odstraňovanie existujúcich čiernych stavieb. Možnosť dodatočnej legalizácie sa v súčastnosti častokrát zneužíva.“ uviedol predseda iniciatívy STAVEBNÁ POLÍCIA Oliver Kríž. “Bude však nutné veľmi jasne definovať, že stavbu musí odstrániť stavebník na vlastné náklady. V opačnom prípade môžu byť neúmerne zaťažené rozpočty jednotlivých miest a obcí,“ doplnil Kríž.

Moderný hotel, kde sa cítite ako doma

Obľúbený štvorhviezdičkový Hotel Impozant vo Valčianskej doline prešiel v tomto roku rozsiahlou rekonštrukciou.

Vedecká rada k 80. výročiu SvF STU v Bratislave

Vedecká rada k 80. výročiu začatia výučby v stavebníctve a geodézii

Stavebná fakulta STU má učebňu na 3D tlač a virtuálnu realitu

Spoločnosť Penta Real Estate odovzdala Stavebnej fakulte STUv Bratislave 3D tlačiarne a zariadenia virtuálnej reality

Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?

Každé zastavenie výroby spôsobuje stratu. Ako predísť nečakaným výpadkom na výrobných linkách? Riešenie = prediktívna údržba.