Nový stavebný zákon bude krok vpred

Iniciatíva s názvom STAVEBNÁ POLÍCIA víta novú verziu stavebného zákona, ktorý by mal nadobudnúť účinnosť v roku 2015. Podľa návrhu sa každá stavba postavená bez stavebného povolenia bude musieť zbúrať.

“Vytvoria sa priaznivejšie podmienky pre odstraňovanie existujúcich čiernych stavieb. Možnosť dodatočnej legalizácie sa v súčastnosti častokrát zneužíva.“ uviedol predseda iniciatívy STAVEBNÁ POLÍCIA Oliver Kríž. “Bude však nutné veľmi jasne definovať, že stavbu musí odstrániť stavebník na vlastné náklady. V opačnom prípade môžu byť neúmerne zaťažené rozpočty jednotlivých miest a obcí,“ doplnil Kríž.

Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou

Spoznajte kráľovské mestá a neobjavený vidiek Maroka s pôsobivou atmosférou.

MiddleCap Equity Partners a Mayfair Assets ukončili fúziu

Spoločnosti MiddleCap Equity Partners, a.s. a Mayfair Assets Ltd. oficiálne zmluvne uzatvorili 10 mesiacov trvajúci proces fúzie.

Súboj olympionikov na Malom Dunaji

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš a úspešní zjazdoví lyžiari Adam Žampa a Andreas Žampa si zmerali svoje sily na malom Dunaji.

5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu

Pripravujete rekonštrukciu bytu? Využite ľahké priečky, ušetríte čas a vyhnete sa prachu i hluku. Poradíme vám, podľa čoho vyberať.