Kontrolujte si svoj tlak!

Zrýchlilo sa vám dýchanie? Búši vám srdce? Často vám vysychajú pery? Pozor na srdcový kolaps!

Typické ťažkosti spomínanej hrozby sa prejavia až vtedy, keď krvný tlak vystúpi  na extrémne hodnoty. Jeho výšku si však môžete ustrážiť, nepodceňujte preto jeho pravidelné meranie! Tlak krvi si môžete kontrolovať aj sami. Digitálne tlakomery, ktoré sa ľahko ovládajú, sa pomaly stávajú samozrejmou súčasťou domácej lekárničky.

Ako si správne tlakomer vybrať?

Podľa Kataríny Šimkovej, vedúcej CENTRA ZDRAVIA v bratislavskom Prievoze  je vhodné používať klinicky testované digitálne tlakomery, ktorých presnosť bola overená podľa protokolu BHS alebo AAMI! Zistite si hneď aj dostupný a spoľahlivý záručný a pozáručný servis! V špecializovanom servise je vhodné nechať si presnosť merania digitálneho tlakomeru každé 2 roky alebo pri podozrení na nesprávne meranie skontrolovať. Pri kúpe tlakomeru sa poraďte v lekárni či predajni zdravotníckych potrieb, kde vám ho nielen vyskúšajú, ale vás s ním naučia zároveň aj zaobchádzať. Výhodou je, že v mnohých lekárňach vo vymedzenom čase merajú krvný tlak dokonca zdarma.

Najpresnejšia - MAM technológia

bp a150 afibČo to znamená? Ide o počítačovo „priemerované” merania, ktoré užívateľom poskytujú digitálne tlakomery microlife - netreba sa tak sústreďovať na lekármi odporúčaných niekoľko meraní za sebou a pracne rátať priemerné hodnoty krvného tlaku. Zvládne to hravo tlakomer. Trojnásobné meranie počas troch minút spracúva mikroprocesor a výsledkom sú vypočítané hodnoty tlaku krvi pacienta v stave pokoja – tie sa odčítajú na displeji! Konečnú hodnotu krvného tlaku nameranú MAM technológiou považujú odborníci za najpresnejšiu.

Odhalí arytmiu

Pre pacientov s vysokým tlakom so sklonom k arytmii je určený plnoautomatický tlakomer microlife s integrovanou PAD technológiou na zistenie arytmie. Upozorní na ňu nielen symbolom na dispeji, ale aj zvukovým signálom, ktorý pacienta „pošle” ihneď k lekárovi.

Upozorní aj na hrozbu mozgovej príhody

Dokonale zmapovať hodnoty krvného tlaku a zároveň diagnostikovať včas aj zvlášť nebezpečné chvenie predsiení, tzv. atriálnu fibriláciu, dokáže unikátna svetová novinka – digitálny tlakomer microlife A200PC Afib (Afib=atriálna fibrilácia). Pri výskyte zvýšených hodnôt krvného tlaku i predsieňovej fibrilácie upozorní na nevyhnutnosť vyhľadať lekára a urýchlene zahájiť liečbu. Hrozí totiž riziko infarktu či mozgovej porážky – mŕtvice pacienta. Tlakomer možno prostredníctvom USB kábla pripojiť k počítaču, ktorý prostredníctvom špeciálneho softvéru eviduje a vyhodnocuje namerané hodnoty. Selektívnu identifikáciu atriálnej fibrilácie umožňujú tiež tlakomery BP A150 Afib a BP A6 PC Afib - ich pamäť dokáže evidovať 2x99 záznamov pre dvoch pacientov.

Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou

Spoznajte kráľovské mestá a neobjavený vidiek Maroka s pôsobivou atmosférou.

MiddleCap Equity Partners a Mayfair Assets ukončili fúziu

Spoločnosti MiddleCap Equity Partners, a.s. a Mayfair Assets Ltd. oficiálne zmluvne uzatvorili 10 mesiacov trvajúci proces fúzie.

Súboj olympionikov na Malom Dunaji

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš a úspešní zjazdoví lyžiari Adam Žampa a Andreas Žampa si zmerali svoje sily na malom Dunaji.

5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu

Pripravujete rekonštrukciu bytu? Využite ľahké priečky, ušetríte čas a vyhnete sa prachu i hluku. Poradíme vám, podľa čoho vyberať.