Deň otvorených dverí na FiF UK sneh a vietor neprekazili

Záujem návštevníkov, predovšetkým tých so zelenými stužkami, opäť potvrdil zmysel takého podujatia.

Napriek sychravému januárovému počasiu sa sobotňajší Deň otvorených dverí na Filozofickej fakulte UK vydaril. Mať dostatok informácií o možnostiach štúdia, obsahu študijných programov, ako aj možnostiach uplatnenia sa je dobrým základom na kvalifikované rozhodnutie študenta. To sa pozitívne prejaví vo vhodnej voľbe študijného programu v súlade so záujmami, s očakávaniami a predpokladmi študenta. Priaznivo   to ovplyvňuje aj jeho motiváciu na štúdium, ktorej posilnenie je zase prínosom pre fakultu. Príležitosť bližšie sa zoznámiť s ponukou študijných programov a podmienkami štúdia na fakulte využilo 600 až 700 návštevníkov. Nielen skupinky mladých ľudí, ale často aj sprevádzajúci rodičia či starí rodičia sa živo zaujímali o ponuku štúdia na 31 odborných pracoviskách – katedrách fakulty.

Pokiaľ ide o počet študentov a škálu ponúkaných študijných programov, je Filozofická fakulta UK jednou z najväčších fakúlt na Slovensku. Vo svojej takmer storočnej histórii vychovala už niekoľko generácií odborníkov, z ktorých mnohí sa stali významnými osobnosťami spoločenského, kultúrneho a vedeckého života slovenskej spoločnosti v jej novodobej histórii. Budúci študenti a absolventi majú na čo nadväzovať a čím sa inšpirovať.

Tablet nie je na všetko, ale v tomto dokáže zázraky

Kde sa dvaja bijú, tablet víťazí.

Recenze youtubera JeezyJ: jak dopadla autokamera Mio MiVue 785 ?

Dotykový displej, GPS, radary a řada funkcí - jak dopadne autokamera Mio MiVue 785 Touch s nekompromisním testem youtubera JeezyJ?

Test youtubera JeezyJ autokamerky MiVue 785 Touch

Burza pracovných príležitostí opäť na Stavebnej fakulte STU

Po niekoľkoročnej prestávke sa opäť konala Burza pracovných príležitostí spojená s prezentáciou stavebných firiem.

Počet ochorení na rakovinu stále stúpa. Nepodceňujte prevenciu

Až jedno zo štyroch úmrtí v rámci Európskej únie je zapríčinené rakovinou.