Deň otvorených dverí na FiF UK sneh a vietor neprekazili

Záujem návštevníkov, predovšetkým tých so zelenými stužkami, opäť potvrdil zmysel takého podujatia.

Napriek sychravému januárovému počasiu sa sobotňajší Deň otvorených dverí na Filozofickej fakulte UK vydaril. Mať dostatok informácií o možnostiach štúdia, obsahu študijných programov, ako aj možnostiach uplatnenia sa je dobrým základom na kvalifikované rozhodnutie študenta. To sa pozitívne prejaví vo vhodnej voľbe študijného programu v súlade so záujmami, s očakávaniami a predpokladmi študenta. Priaznivo   to ovplyvňuje aj jeho motiváciu na štúdium, ktorej posilnenie je zase prínosom pre fakultu. Príležitosť bližšie sa zoznámiť s ponukou študijných programov a podmienkami štúdia na fakulte využilo 600 až 700 návštevníkov. Nielen skupinky mladých ľudí, ale často aj sprevádzajúci rodičia či starí rodičia sa živo zaujímali o ponuku štúdia na 31 odborných pracoviskách – katedrách fakulty.

Pokiaľ ide o počet študentov a škálu ponúkaných študijných programov, je Filozofická fakulta UK jednou z najväčších fakúlt na Slovensku. Vo svojej takmer storočnej histórii vychovala už niekoľko generácií odborníkov, z ktorých mnohí sa stali významnými osobnosťami spoločenského, kultúrneho a vedeckého života slovenskej spoločnosti v jej novodobej histórii. Budúci študenti a absolventi majú na čo nadväzovať a čím sa inšpirovať.

Equal treatment is a must for successful companies of the future

Many talented people believe they need to leave the country to pursue an international career.

Aj v Poluse chránime vaše srdcia

29. septembra si v Polus City Center budete môcť dať bezplatne zmerať vaše BMI (index telesnej hmotnosti) a krvný tlak

Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!

Jedného z desiatich inšpiratívnych pedagógov poteší ocenenie čitateľov Sme.sk.

Dúbravské Čerešne dozreli: Začína sa kolaudovať!

Čerešne living, moderné rodinné bývanie v bratislavskej Dúbravke, naberá čoraz jasnejšie kontúry.