Koniec humanitných vied za dverami?

Diskusia o mieste a význame spoločenských a humanitných vied v 21. storočí - 11. 2. 2015 o 16:30 v budove FiF UK v Bratislave, v Moyzesovej sieni, Vajanského nábrežie 12.

Do centra obsahu mediálnej diskusie týkajúcej sa vysokých škôl sa v posledných rokoch – popri tvrdení, že vysokoškolské vzdelávanie na Slovensku je a priori zlé a nekvalitné – dostáva aj presvedčenie, že ak má význam niečo študovať, tak sú to technické disciplíny, prípadne exaktné vedy. Spoločenskovedné a humanitné odbory sa prezentujú ako tá oblasť vzdelávania i praxe, ktorá je ešte menej kvalitná ako ten zvyšok a produkuje nezamestnaných, prípadne slabo platených absolventov.
Je to naozaj tak? V čom spočíva význam štúdia a rozvíjania poznania v spoločenskovedných a humanitných odboroch? Má v dnešnej dobe vôbec význam takéto odbory študovať? Sú spoločensky prínosné? Aká je reálna uplatniteľnosť absolventov na trhu práce?

Diskusiu na túto tému organizuje Filozofická fakulta Univerzity Komenského v Bratislave v spolupráci s občianskym združením Ad hoc. Uskutoční sa dňa 11. februára 2015 o 16:30 v Moyzesovej sieni na Vajanského nábreží 12, v budove Filozofickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Svoj názor nám povedia ľudia, ktorí takého odbory vyštudovali, tí, ktorí v nich pôsobia, ale aj tí, ktorí to vidia z druhej strany.

Hlavní diskutéri:
doc. PhDr. František Gahér, CSc. (Katedra logiky a metodológie vied, FiF UK)
Mgr. Peter Gažík, MSc. (Neulogy, a.s., absolvent FiF UK)
Mgr. Renáta Králiková, M.A. (SGI – Inštitút pre dobre spravovanú spoločnosť; doktorandka na Stredoeurópskej univerzite v Budapešti)
doc. PhDr. Mariana Szapuová, PhD. (Katedra filozofie a dejín filozofie, FiF UK)
moderátor: Mgr. Patrik Kováč (občianske združenie Ad hoc)

Vstup je voľný a organizátori radi privítajú všetkých záujemcov!

Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou

Spoznajte kráľovské mestá a neobjavený vidiek Maroka s pôsobivou atmosférou.

MiddleCap Equity Partners a Mayfair Assets ukončili fúziu

Spoločnosti MiddleCap Equity Partners, a.s. a Mayfair Assets Ltd. oficiálne zmluvne uzatvorili 10 mesiacov trvajúci proces fúzie.

Súboj olympionikov na Malom Dunaji

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš a úspešní zjazdoví lyžiari Adam Žampa a Andreas Žampa si zmerali svoje sily na malom Dunaji.

5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu

Pripravujete rekonštrukciu bytu? Využite ľahké priečky, ušetríte čas a vyhnete sa prachu i hluku. Poradíme vám, podľa čoho vyberať.