Koniec humanitných vied za dverami?

Diskusia o mieste a význame spoločenských a humanitných vied v 21. storočí - 11. 2. 2015 o 16:30 v budove FiF UK v Bratislave, v Moyzesovej sieni, Vajanského nábrežie 12.

Do centra obsahu mediálnej diskusie týkajúcej sa vysokých škôl sa v posledných rokoch – popri tvrdení, že vysokoškolské vzdelávanie na Slovensku je a priori zlé a nekvalitné – dostáva aj presvedčenie, že ak má význam niečo študovať, tak sú to technické disciplíny, prípadne exaktné vedy. Spoločenskovedné a humanitné odbory sa prezentujú ako tá oblasť vzdelávania i praxe, ktorá je ešte menej kvalitná ako ten zvyšok a produkuje nezamestnaných, prípadne slabo platených absolventov.
Je to naozaj tak? V čom spočíva význam štúdia a rozvíjania poznania v spoločenskovedných a humanitných odboroch? Má v dnešnej dobe vôbec význam takéto odbory študovať? Sú spoločensky prínosné? Aká je reálna uplatniteľnosť absolventov na trhu práce?

Diskusiu na túto tému organizuje Filozofická fakulta Univerzity Komenského v Bratislave v spolupráci s občianskym združením Ad hoc. Uskutoční sa dňa 11. februára 2015 o 16:30 v Moyzesovej sieni na Vajanského nábreží 12, v budove Filozofickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Svoj názor nám povedia ľudia, ktorí takého odbory vyštudovali, tí, ktorí v nich pôsobia, ale aj tí, ktorí to vidia z druhej strany.

Hlavní diskutéri:
doc. PhDr. František Gahér, CSc. (Katedra logiky a metodológie vied, FiF UK)
Mgr. Peter Gažík, MSc. (Neulogy, a.s., absolvent FiF UK)
Mgr. Renáta Králiková, M.A. (SGI – Inštitút pre dobre spravovanú spoločnosť; doktorandka na Stredoeurópskej univerzite v Budapešti)
doc. PhDr. Mariana Szapuová, PhD. (Katedra filozofie a dejín filozofie, FiF UK)
moderátor: Mgr. Patrik Kováč (občianske združenie Ad hoc)

Vstup je voľný a organizátori radi privítajú všetkých záujemcov!

Attracting talent – Why Millennials are choosing to join Johnson

Millennials are the largest pool of potential employees, and the most attractive because of their high education level.

Aké sú gastrotrendy pre rok 2018?

Známy šéfkuchár Vojto Artz prezradil, čo bude hýbať svetom gastronómie v roku 2018.

Chcete bývať na dobrom mieste? Zakotvite v Adlerovej!

Nový projekt na Furči nerobí kompromisy medzi dostupnosťou a pokojným bývaním.

Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku

Miesto nerušeného oddychu, športového vyžitia a adrenalínových zážitkov. Aj také sú Tatry.