Koniec humanitných vied za dverami?

Diskusia o mieste a význame spoločenských a humanitných vied v 21. storočí - 11. 2. 2015 o 16:30 v budove FiF UK v Bratislave, v Moyzesovej sieni, Vajanského nábrežie 12.

Do centra obsahu mediálnej diskusie týkajúcej sa vysokých škôl sa v posledných rokoch – popri tvrdení, že vysokoškolské vzdelávanie na Slovensku je a priori zlé a nekvalitné – dostáva aj presvedčenie, že ak má význam niečo študovať, tak sú to technické disciplíny, prípadne exaktné vedy. Spoločenskovedné a humanitné odbory sa prezentujú ako tá oblasť vzdelávania i praxe, ktorá je ešte menej kvalitná ako ten zvyšok a produkuje nezamestnaných, prípadne slabo platených absolventov.
Je to naozaj tak? V čom spočíva význam štúdia a rozvíjania poznania v spoločenskovedných a humanitných odboroch? Má v dnešnej dobe vôbec význam takéto odbory študovať? Sú spoločensky prínosné? Aká je reálna uplatniteľnosť absolventov na trhu práce?

Diskusiu na túto tému organizuje Filozofická fakulta Univerzity Komenského v Bratislave v spolupráci s občianskym združením Ad hoc. Uskutoční sa dňa 11. februára 2015 o 16:30 v Moyzesovej sieni na Vajanského nábreží 12, v budove Filozofickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Svoj názor nám povedia ľudia, ktorí takého odbory vyštudovali, tí, ktorí v nich pôsobia, ale aj tí, ktorí to vidia z druhej strany.

Hlavní diskutéri:
doc. PhDr. František Gahér, CSc. (Katedra logiky a metodológie vied, FiF UK)
Mgr. Peter Gažík, MSc. (Neulogy, a.s., absolvent FiF UK)
Mgr. Renáta Králiková, M.A. (SGI – Inštitút pre dobre spravovanú spoločnosť; doktorandka na Stredoeurópskej univerzite v Budapešti)
doc. PhDr. Mariana Szapuová, PhD. (Katedra filozofie a dejín filozofie, FiF UK)
moderátor: Mgr. Patrik Kováč (občianske združenie Ad hoc)

Vstup je voľný a organizátori radi privítajú všetkých záujemcov!

Vaše umenie bude hýbať Tatrami. Zapojte sa do súťaže ZSSK

V hre je preukaz MAXI KLASIK a prestíž!

Dizajn exteriéru nových jednotiek môžu navrhnúť samotní cestujúci (vizualizácia).

Tipy, kam ísť na dovolenku počas Veľkej Noci

Využívate veľkonočné voľné dni na cestovanie? Tieto destinácie sú práve v kurze.

Tablet nie je na všetko, ale v tomto dokáže zázraky

Kde sa dvaja bijú, tablet víťazí.

Recenze youtubera JeezyJ: jak dopadla autokamera Mio MiVue 785 ?

Dotykový displej, GPS, radary a řada funkcí - jak dopadne autokamera Mio MiVue 785 Touch s nekompromisním testem youtubera JeezyJ?

Test youtubera JeezyJ autokamerky MiVue 785 Touch