Motivácia k štúdiu alebo prečo začať študovať

Premýšľate o štúdiu, ale rozhodnutie stále odkladáte? A viete, že 67% z tých, ktorí štúdium odkladajú, nakoniec nikdy nezačnú?

Premýšľate o štúdiu, ale rozhodnutie stále odkladáte? A viete, že 67%
z tých, ktorí štúdium odkladajú, nakoniec nikdy nezačnú?

Pokiaľ pôsobíte vo firme už dlhší čas, pracujete na 150 % a váš kariérny postup je stále v nedohľadne, je potrebné si uvedomiť, že byť „iba“ dôsledný a pracovitý dnes už nestačí. Jedným zo spôsobov, ako získať nové skúsenosti, rozvinúť komunikačné znalosti a schopnosť tímového vedenia, je štúdium manažérskeho programu MBA (Master of Business Administration).

Ľudia, ktorí sa rozhodnú študovať MBA vyžadujú, aby im škola poskytla konkrétne znalosti aplikovateľné do ich praxe a uprednostňujú, keď majú počas štúdia možnosť riešiť rôzne prekážky, s ktorými sa stretávajú vo svojom pracovnom živote. Veľký plusom je, keď sa študenti naučia získané vedomosti aj uplatniť. Sami potom môžu pozorovať, ako poznatky prevedené do praxe úspešne fungujú.

Preto by si mal každý, kto má o MBA záujem, starostlivo vyberať. Každá škola totiž pristupuje k výučbe MBA inak. „Napríklad naša univerzita ponúka predmety zamerané na manažment, marketing a komunikáciu, HR alebo financie – teda oblasti, s ktorými sa manažéri bežne stretávajú. Ďalej majú študenti počas štúdia možnosť špecializovať sa podľa svojich potrieb a záujmov,“ hovorí Dagmar Makovská, riaditeľka LIGS University.

Významným prínosom MBA štúdia je naviazanie kontaktov s ostatnými študentmi a tútormi, ktorí sú profesionálmi vo svojom odbore. Možnosť zdieľania informácií a vytváranie kontaktov je neoceniteľná. V prípade spomínanej LIGS University študenti môžu komunikovať prostredníctvom chatu na študentskom webe, stretávať sa na workshopoch a seminároch, či na akciách LIGS Clubu.

Štúdium MBA je skrátka vhodné pre každého, kto chce aktívne pracovať na svojej kariére, či rozvoji svojej firmy. Pomáha pritom nielen v pracovnom, ale aj v osobnom živote, pretože súčasťou výučby je aj osvojenie si tzv. soft skills, medzi ktoré patrí okrem iného efektívne komunikovať a vychádzať s ľuďmi, či motivovať seba i ostatných.

Moderný hotel, kde sa cítite ako doma

Obľúbený štvorhviezdičkový Hotel Impozant vo Valčianskej doline prešiel v tomto roku rozsiahlou rekonštrukciou.

Vedecká rada k 80. výročiu SvF STU v Bratislave

Vedecká rada k 80. výročiu začatia výučby v stavebníctve a geodézii

Stavebná fakulta STU má učebňu na 3D tlač a virtuálnu realitu

Spoločnosť Penta Real Estate odovzdala Stavebnej fakulte STUv Bratislave 3D tlačiarne a zariadenia virtuálnej reality

Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?

Každé zastavenie výroby spôsobuje stratu. Ako predísť nečakaným výpadkom na výrobných linkách? Riešenie = prediktívna údržba.