Test espresso kávy z kapsulových kávovarov

V roku 2014 nezávislý spotrebiteľský časopis dTest vyskúšal rôzne druhy espresso kapsulí. Kto bol víťaz?

Kapsulové kávovary sú každým rokom výhodnejšie a nachádzajú sa už v takmer každej domácnosti. Aj preto na jeseň roku 2014 nezávislý spotrebiteľský časopis dTest vyskúšal rôzne druhy espresso kapsulí. Kto bol víťaz?

Nezávislá komisia skúšala niekoľko typov kapsulových kávovarov spolu s rôznymi variantami espressa. Kapsulové kávovary sú schopné pripraviť espresso na niekoľko spôsobov, v prípade NESCAFÉ Dolce Gusto sa jedná o 7 odlišných káv rôznej sily a intenzity.

Jedným z nich je aj Espresso Intenso, ktoré v teste dosiahlo nadpriemerných výsledkov. S jeho plnou chuťou, aromatickou vôňou a intenzitou obsadilo prvú pozíciu v kategórii espress pripravovaných z kapsulových kávovarov.
kavovar490-r156_res.jpg

Aj keď sa to podľa názvu nemusí zdať, Espresso Intenso rozhodne nie je najintenzívnejšou kávou od NESCAFÉ Dolce Gusto. Kávy Espresso vyrábaná touto značkou sú označované stupňom intenzity, ktorá vám napovie pri výbere vašej kávy. Klasické espresso sa nachádza na stupni intenzity 5, zatiaľ čo Espresso Intenso dosahuje 8. stupeň. Espresso s najvyššou priečkou intenzity je Ristretto Ardenza, ktoré dosahuje stupeň 11.

Ku správnej príprave kávy Espresso je okrem kvalitnej kávy potrebný taktiež dobrý kávovar. Kávovary NESCAFÉ Dolce Gusto s tlakom až 15 barov sa radia medzi kvalitné kávovary, ktoré pripravia profesionálne espresso s vynikajúcou chuťou a intenzívnou arómou.

Vyskúšajte víťazné espresso a objavte majstrovskú kolekciu espressa na

www.dolcegusto-premium.sk

Moderný hotel, kde sa cítite ako doma

Obľúbený štvorhviezdičkový Hotel Impozant vo Valčianskej doline prešiel v tomto roku rozsiahlou rekonštrukciou.

Vedecká rada k 80. výročiu SvF STU v Bratislave

Vedecká rada k 80. výročiu začatia výučby v stavebníctve a geodézii

Stavebná fakulta STU má učebňu na 3D tlač a virtuálnu realitu

Spoločnosť Penta Real Estate odovzdala Stavebnej fakulte STUv Bratislave 3D tlačiarne a zariadenia virtuálnej reality

Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?

Každé zastavenie výroby spôsobuje stratu. Ako predísť nečakaným výpadkom na výrobných linkách? Riešenie = prediktívna údržba.