Rozpočtové provizórium a nekvalitná zimná údržba

BRATISLAVA, 5. február 2015 – Nosnými témami na dnešnom zasadnutí mestského zastupiteľstva boli pripravovaný rozpočet a stav zimnej údržby v hlavnom meste. Stanovisko k týmto témam poskytol KLUB PRE BRATISLAVU.

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal podal na dnešnom rokovaní informáciu o príprave rozpočtu mesta. Podľa neho mesto a financie našiel v zlom stave a rozpočet nie je pripravený tak, aby mohol byť predložený zastupiteľstvu na schválenie. Proti tomuto argumentu a skutočnosti, že mesto nemá ani dva mesiace po menovaní nového primátora a zastupiteľstva schválený rozpočet, sa postavil predseda KLUBU PRE BRATISLAVU Martin Borguľa.

„Pán primátor hovorí o zlom stave mesta a financií, ktoré ako nový primátor našiel. Chcel by som pripomenúť, že pán Nesrovnal bol v minulom volebnom období predsedom finančnej komisie a partnerom bývalého primátora pri tvorbe, ako aj plnení rozpočtu. Preto jeho vyjadrenia považujem za nekorektné. Mrzí ma tiež, že sa primátor doteraz k téme rozpočtu nestretol s poslaneckými klubmi. Výsledkom je, že hlavné mesto je už dva mesiace v rozpočtovom provizóriu, čo je dlhý čas,“ povedal Martin Borguľa.

Rozpočet by mal byť predložený na marcovom zasadnutí.

Do programu zastupiteľstva bol zaradený aj nový bod s materiálom o stave zimnej údržby. Na jej zlyhanie upozornil Martin Borguľa už minulý týždeň. Primátor, ako aj väčšina poslancov sa dnes zhodla na tom, že spoločnosť A.R.K. technické služby, ktorá pre mesto zabezpečuje zimnú, ale aj letnú údržbu, dlhodobo neposkytuje kvalitné služby.

„KLUB PRE BRATISLAVU navrhuje, aby bola zmluva s uvedenou firmou prehodnotená. Som rád, že v tomto sme v zastupiteľstve aj s pánom primátorom jednotní. Je potrebné, aby boli podmienky zmluvy riadne zanalyzované a treba sa tiež zamyslieť nad tým, či by údržba nebola lacnejšia, keby si ju mesto zabezpečovalo samo,“ uviedol Martin Borguľa.

Na zasadnutí bolo odsúhlasené uznesenie so žiadosťou na primátora, aby na marcové zasadnutie bola pripravená informácia o zmluvnom vzťahu so spoločnosťou A.R.K. technické služby.

Vlani sme si vyberali z vyše pol milióna inzerovaných áut

Oproti ostatným krajinám Vyšehradskej štvorky boli u nás vozidlá najmladšie, no aj raz tak drahé

V centre našej pozornosti sú zákazníci. Už 50 rokov

„Nikdy som to neoľutoval,“ povedal o svojej životnej dráhe Josef Schwarz, ktorý v roku 1930 založil predchodcu dnešného Kauflandu

Začiatok roka patrí dani z nehnuteľností

Povinnosť má každý, kto v roku 2017 predal alebo nadobudol nehnuteľnosť.

Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných

Ak neviete, či chcete štýlové alebo praktické auto, hatchback alebo SUV, či dokonca ktorú farbu si vybrať, skúste T-Roc.