Príbeh o Krill oleji

Kôrovce veľkosti 6 milimetrov žijúce v najvzdialenejšej časti sveta majú veľký potenciál na zlepšenie kvality ľudského života.

Pred 40 rokmi sa vo svete zahájil výskum antarktických kôrovcov, ktoré boli predurčené stať sa daľším veľkým zdrojom bielkovín na svete. Všetci, od Rusov až po Japoncov, sa snažili prísť na ekonomický spôsob ako dostať kôrovce z antarktických vôd priamo na jedálenský stôl. Keďže sa ukázalo, že mrazené kôrovce nie sú správnou voľbou, výskum sa začal zaoberať inovatívnou myšlienkou – loviť kôrovce pre potenciálne terapeutické využitie z ich získaného oleja.

Napriek niekoľkoročnej snahe sa vedcom nedarilo získať z kôrovcov olej bez nepriaznivých následkov – zničenia v ňom obsiahlych živín. Všetko zmenil unikátny extrakčný proces, ktorý zachováva pôvodné vlastnosti v oleji koncetrovaných účinných látok.

Výsledky klinických výskumov, pri ktorých sa kládol dôraz na sledovanie jeho účinkov na predmenštruačné symptómy, cholesterol alebo zápal a bolesť kĺbov u pacientov, ktorí trpia artritídou, boli pozoruhodné. Z dotazníka, ktorý vypĺňali pacienti zúčastnení klinických štúdií pred i po ich uskutočnení vyplynuli aj ďalšie pozoruhodné účinky oleja. Ich koža žiarila, vlasy a nechty vyzerali lepšie, pociťovali viac energie, zlepšili sa ich kognitívne schopnosti a dokonca mali aj menej vrások.

jamieson omegared™ super krill

Podľa mnohých účastníkov štúdie je 100% čistý olej z antarktických kôrovcov úžasný prírodný liek. Ako môže tento olej (predávaný pod názvom Jamieson OmegaRED™ Super Krill) môže pomáhať pri toľkých chorobách, ktoré sú úplne odlišné, napríklad srdcových ochoreniach a osteoartritíde? Odpoveď je jednoduchá: Má naozaj silný protizápalový účinok! Výskumy ukazujú, že spoločným menovateľom mnohých chronických ochorení – PMS, srdcových ochorení, artritídy, Crohnovej choroby a mnoho ďalších – je zápal. Štúdie potvrdili, že vďaka vysokoúčinným antioxidantom nachádzajúcim sa v oleji a jeho jedinečnej molekulárnej štruktúre, ktorá transportuje EPA a DHA priamo do buniek, čistý olej z antarktických kôrovcov často pomáha znižovať zápal účinnejšie ako niektoré lieky predpísané lekárom.

Výskum oleja extrahovaného z antarktických kôrovcov stále pokračuje a neustále sa hľadajú nové možnosti jeho využitia – od ochrany pokožky pred pôsobením škodlivého UVB žiarenia až po pomoc deťom s poruchou pozornosti a hyperaktivity. Pracovníci výskumu Jamieson Laboratories spolupracujú s tímom NASA na pridávaní Krill oleja do stravy astronautov na zabezpečenie dostatočného príjmu živín. A sami často žasnú nad tým, ako kôrovce veľkosti 6mm žijúce v najvzdialenejšej časti sveta môžu mať taký potenciál na zlepšenie kvality ľudského života. Teší nás preto, že vám ako prví môžeme predstaviť prípravok Jamieson OmegaRED™ Super Krill.

Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou

Spoznajte kráľovské mestá a neobjavený vidiek Maroka s pôsobivou atmosférou.

MiddleCap Equity Partners a Mayfair Assets ukončili fúziu

Spoločnosti MiddleCap Equity Partners, a.s. a Mayfair Assets Ltd. oficiálne zmluvne uzatvorili 10 mesiacov trvajúci proces fúzie.

Súboj olympionikov na Malom Dunaji

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš a úspešní zjazdoví lyžiari Adam Žampa a Andreas Žampa si zmerali svoje sily na malom Dunaji.

5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu

Pripravujete rekonštrukciu bytu? Využite ľahké priečky, ušetríte čas a vyhnete sa prachu i hluku. Poradíme vám, podľa čoho vyberať.