Nové knihy a výskumy

Nové monografie pracovníkov Filozofickej fakulty UK alebo diela, na ktorých sa významne podieľali.

Nové knihy a výskumy

Cyklus prezentuje nové monografie pracovníkov FiF UK alebo diela, na ktorých sa významne podieľali.Koná sa každý druhý týždeň v mesiaci v budove fakulty na Gondovej 2.

12. marec 2015 (štvrtok) o 16,00 na G 236

Mikuláš Šoóš:

Roky nádeje 1968 – 1969.

Študentské politické aktivity.

Bratislava : Vydavateľstvo Hronka 2015, 210 s.

Autor bol jedným z 5 študentov FiFUK, ktorých po roku 1969 vylúčili zo štúdia pre politické aktivity. V knihe podáva obraz udalostí začínajúcich Pražskou jarou a končiacich začiatkom normalizácie. Sústreďuje sa na to, ako sa celospoločenský vývoj odrazil v študent-skom hnutí na FiF UK. Podarilo sa mu zhromaždiť autentické dokumenty a fotografie z rokov 1968-69 zo slovenských vysokých škôl (najmä z FiFUK). Okrem iného publikuje úryvky z denníka doc. H. Tkadlečkovej z katedry všeobecných dejín. Ako priamy účastník opisuje protestné aktivity študentov  po okupácii krajiny vojskami Varšavskej zmluvy (štrajky, hladovka v aule, demonštrácie...).

Knihu v širšom kontexte predstaví prof. PhDr. Eduard Krekovič, CSc.

Prezentovať knihu a diskutovať nielen o 60. rokoch 20. storočia bude autor– Mikuláš Šoóš.

PRIPRAVUJEME:

15. apríla 2014 (streda) o 16,00 na G 236

Prezentácia nových publikácií členov katedry filozofie a dejín filozofie.

Moderný hotel, kde sa cítite ako doma

Obľúbený štvorhviezdičkový Hotel Impozant vo Valčianskej doline prešiel v tomto roku rozsiahlou rekonštrukciou.

Vedecká rada k 80. výročiu SvF STU v Bratislave

Vedecká rada k 80. výročiu začatia výučby v stavebníctve a geodézii

Stavebná fakulta STU má učebňu na 3D tlač a virtuálnu realitu

Spoločnosť Penta Real Estate odovzdala Stavebnej fakulte STUv Bratislave 3D tlačiarne a zariadenia virtuálnej reality

Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?

Každé zastavenie výroby spôsobuje stratu. Ako predísť nečakaným výpadkom na výrobných linkách? Riešenie = prediktívna údržba.